icon

Ako vyriešiť problém s nezaplateným zdravotným poistením?

lm_michaela_lm
12. máj 2024

Ahojte. Chcela by som vás požiadať o radu,pomoc náplasť na môj kolapsovy stav. Do konca marca som mala v práci zmluvu na TPP tento pracovný pomer skoncil. V apríli som bola bez práce ale mám aktívnu dohodou v inom zamestnaní kde to funguje štýlom ak odrobim aspoň 3 dní zaplatia odvody. Čakala som teda či budeme nejaká práca v apríli ale nebola. A teraz som sa spamätala že za mna tým pádom nikto nezaplatil za apríl odvody. Som hotová zúfalá lebo čítam aké sú tam pokuty ak sa do 8 dní človek nenahlási / neuhradí to. Pôjdem hneď zajtra len vás prosím koľko mi vyjde pokuta ak som sa teda nahlásila do 8 dní ale zajtra to bude 13.

Ďakujem za vašu pomoc a radu

veronikaszabova
12. máj 2024

@lm_michaela_lm ziadna pokuta. Prides, zaplatis

lm_michaela_lm
autor
12. máj 2024

@veronikaszabova ale ja nemám zaplatené odvody za cely apríl a už je 12. Mája. Takže mi tam nič nevyjde? Žiadne ,, sankcie,, ? Len tie zdravotné odvody?

mogaa
12. máj 2024

nebudeš mať žiadnu pokutu, dodatočne si zdravotné poistenie zaplatíš na zdravotke....samozrejme soc.poistenie nie, ale to nie je povinné....

mogaa
12. máj 2024

@lm_michaela_lm presne ako si napísala...pôjdeš na zdravotku, spätne sa prihlásiť a zaplatíš....

veronikaszabova
12. máj 2024

@lm_michaela_lm neboj, vsetko bude ok

lm_michaela_lm
autor
12. máj 2024

Ach Bože ďakujem. Ďakujem žienky ste úžasné. Ďakujem vám veľmi pekne za pomoc a ochotu. Krásnu nedeľu prajem 🙏

bublinka1426
12. máj 2024

@lm_michaela_lm klud ziadna pokuta...kolki maju roky rokuce dlhy na socke aj zdravotke a co s nimi, daju ich do Basy? kukni si dlznikov , potom budes vidiet tie palky.
zajtra zaplatis bude ok.

gabika0825
12. máj 2024

@lm_michaela_lm žiadnu pokutu nedostaneš! Normálne ti dôjde papier do schránky za nezaplatené odvody, kde budeš mat aj čiastku, ktorú máš uhradiť a aj číslo úctu na ktoré to uhradiš. Kamoska takto ani nevedela že nemala zaplatené, lebo v práci dala výpoveď a zamestnávateľ bol nespoľahlivý a dohodli sa na výpovedi dohodou a posledný mesiac ktorý odrobila, tak za neho nemala zaplatené odvody. Prišiel jej asi o pól roka papier do schránky, nech uhradí nejakých 34€ a bolo to vybavené. Čiže zbytocne stresujes

marrynka112
12. máj 2024

@lm_michaela_lm nie žiadna pokuta vôbec nestresuj normálne prídeš prihlasiš sa na apríl ako samoplatitel a zaplatíš si ten mesiac a oni ti dajú papier že si zaplatila a ideš domov....10 minút na poisťovni a vybavené 😁

pieksamaki
13. máj 2024

@lm_michaela_lm ja to platím cez appku......zvyčajne na konci roka za dní kedy som nepracovala