Ako vysvetliť účtovníkovi, že som prijala väčší obnos peňazí od rodičov?
Ahojte, ako by ste vysvetlili uctovnikovi, ze ste prijali vacsi obnos penazi (cash) od rodicov?
- preco nie na ucet?
- odkial maju rodicia peniaze?
- alebo teda iny sposob ako vysvetlit vacsi obnost penazi v hotovosti
Poprosim bez zbytocnych spekulacii a odpovede k teme
Dakujem vam vopred
@canany no k tomuto sa odbornici jasne nevyjadruju, nakolko nikto nevie ako sa k tomu postavi danovy urad v priapde nejakej kontroly, cize neodporuca sa velmi ten zakon nedodrzovat a radsej byt opatrny 🙂 Je to totiz super moznost ako zlikvidovat "pokladne" v s.r.o-ckach a pod.
@simca06022011 pre mna ako pravnika to je v zakone, tak je to svate, danovy urad ma k tomu len pokyn a nemaju nic detailnejsie uvedene pri tychto vynimkach a spominaju sa tam situacie - vynimocna situacia, nudzovy stav, mimoriadna situacia. Ale ano, beriem, maly zivnostnik sa boji a velke korporacie resp politicka mafia maju z toho zakona trhaci kalendar. Ako ked sa vsetko muselo zatvorit, ale lyziarske strediska mohli ostat otvorene, lebo ...
@simca06022011 každopádne už len to že nemá účet na osobne účely je divne . Podnikateľ nikdy nekombinuje osobný a podnikateľsky účet v jednom
@kikaaa444 akoze nie? :D je to uplne bezne a cim dalej tym beznejsie, nie je povinne mat samostatny ucet a uz par rokov nemusi mat szco ani len podnikatelsky ucet.
Zda sa mi to alebo sa autorka straca uz vo vlastnej dejovej linii? 😆
Inak paci sa mi ten styl uvazovania, ze je to tak ale vlastne je to uplne inak. Uzasne podnikanie..
@kitycat tak v tvojom prispevku som sa teraz stratila uplne... mozes mi vysvetlit ktoru liniu som stratila?
Autorka ja by som vysvetlila nasledovne: rodicia tie peniaze mali na terminovanom vklade, ktorý zrušili a peniaze sa nedali previesť z účtu na účet, lebo to bol starý produkt, dalo sa len zobrať v hotovosti a vložiť do inej banky. Píšem z reálnej skúsenosti cca pár týždňov dozadu som rusila 10rocny termínovaný vklad, nebolo možné sumu previesť do inej banky takže som musela zobrať hotovosť a tým pádom sa aj vypytovali na pôvod peňazí. Najedovali ma maximálne, pretože to bol problém banky že niektoré "staré" produkty nevedia previesť z účtu na účet.
@simca06022011 zalezi možno o akú veľkú firmu ide . Nehovorím že je to povinne len je to nezvyčajne miešať podnikanie s rodinnými financiami dokopy .My s mužom mame tiež samostatný firemný účet neviem si predstaviť žeby sme to mali všetko v jednom preto som tak reagovala
Ono staci ked si odpovies na tie prve dve otazky. Povedz pravdu a nemusis nic vymyslat.
Trebars mne chodia urcite platby sekom, taktiez vyplata dividend...takze vzdy mame doma urcitu hotovost, ktora sa za roky mohla nazbierat aj na par tisic (ak by sme ju pravidelne neminali).
Starsi ludia si zvyknu vybrat cely dochodok a neminut, odkladaju si postupne hotovost, preto ich aj podomovi smejdi vedia rychlo okradnut o niekolko tisic €, nemusia ist do banky.
Zmluva o "akože" pôžičke napr. od rodinného príslušníka? Len tam potom musí byť aj transferove oceňovanie asi
ako mne osobne ako uctovnicke by stacilo povedat, ze to prisli peniaze od rodicov a tym by ta platba pre mna nebola vobec zaujimava, hlavne ked je to len szco a ma len jeden ucet aj na podnikanie a osobny spolu.
@luckastar boze a preco to komplikujes? asi siedmy koment je ze je szco a ma len jeden ucet, kde jej chodia prijmy z podnikania a aj sukromne platby. takze ak jej rodicia poslali nejake peniaze na ucet, lebo ved toto niektori rodicia zvyknu robit tak uctovnik skratka tuto platbu oznaci ako osobny vklad a je to pre neho ukoncene. uz je to na nej aby si to vedela pri pripadnej kontrole obhajit, ze naozaj to tak je. a teda ak sa tu bavime o pausali tak vieme ze ta kontrola vlastne ani ziadna nehrozi......

Dobre baby, dakujem... Odpoved som kdesi pomedzi prispevkami nasla.