icon

Ako vyťažiť z dobrovoľného poistenia pri neúspešnom tehotenstve?

predajca_gold
8. nov 2023

Zdravím baby s mužíkom sme plánovali bábo tak som začala platiť DNPO od 6.03.2023 som bola poistená a zaplatila som prvú až 8.04.3023 platím ho vo výške 994,50euro predpis s vymeriavacieho základu 3000euro,ale čo čert nechcel ja som tehu neostala :( otázka znie prosím poraďte keď som do toho investovala toľké peniaze ako stoho aspoň čo to vyťažiť späť. 😓🫣 veľa sa pomedzi pomenilo a mám veľa psychických problémov kde sa aj liečim už 12 rokov

maranta_leuconeura
8. nov 2023

@predajca_gold ak mas splneny potrebny pocet dni poistenia, tak budes mat narok na PN, ak je na to dovod.

predajca_gold
autor
8. nov 2023

@maranta_leuconeura ďakujem koľko musím splniť? Byť poistená aby som mala nárok

iv007
8. nov 2023

O PNke rozhoduje lekar, rataj s kontrolami teda sediet vacsinu dna doma. Len mala poznamka, my pracujuci investujeme kazdy mesiac tiez nemale peniaze a nikto sa nas nepyta ci chceme alebo nie, stat nam berie pomaly polovicu prijmu..

bublinka1426
8. nov 2023

@predajca_gold prepac kazdy mesiac platime nemale peniaze na odvody a tiez mame takto premyslat,

akym sposobom sa nam to ma vratit spat? to vazne?

bybaa1
8. nov 2023

Nerozumiem prečo z VZ 3000, keď max md je nižšia. Čiže, zbytočne si platila, aj tak by si ju ratanu mala menej, nie z 3000. Co sa otázky týka, ako píšu baby hore - PN ak je s čím, ak ju lekár uzná. Chápem ta, viem, ako to myslíš, ale zbytočne si toto riešila pred tehu. Dnp sa da začať hneď ako zistíš, že si tehu - do 6 tt, aby si mala nárok na md z dnp. 😉