icon

Ako vyžiadať vrátenie požičaných peňazí?

2. jan 2025

ahojte ženy, s manželom sme požičali známemu dosť veľký finančný obnos (dokopy5000€), vždy vravel že nám to začne už splacat no stále nič. teraz po Vianociach by sa nám peniazky už zišli ale peniaze od neho nie a nie dostať naspäť. nemáme napísanú ani nijakú dohodu o pôžičke. môžem to oznámiť niekde alebo mame smolu ?

Strana
z3
denisa_deniska
2. jan 2025

Bože, prečo toto ľudia robíte? Máte nejaký dôkaz, že ste mu tu čiastku POŽIČALI?

lilinka76
2. jan 2025

Máte smolu.

dadka1997
2. jan 2025

Mate smolu ako aj ja :/

svetlonos
2. jan 2025

Berte to ako školu zivota a trest za vašu sprostosť. S peniazmi sa rozlucte. Ako môžu byť dvaja dispeli takto blbi?? Ved mohol zomrieť trebars. So zmluvou sa da riešiť. Teraz máte smolu.

autor
2. jan 2025

@denisa_deniska len odchody z účtu:/

0silvia0
2. jan 2025

Kupili ste si peniazkovu skusenost

autor
2. jan 2025

Chceli sme pomôcť nakoľko ostal sám so synom. Níž ale ako sa vraví sľuby sa sľubujú a blazny sa radujú

januska12323
2. jan 2025

Dobre čítam 5 000 eur?? Bez dôkazu?? Nechápem. Zožeň hrubokrkych kamarátov inak máte smolu,

kris_tin257
2. jan 2025

Ak ste posielali peniaze zo svojho účtu na jeho účet dá sa s tým pracovať, máte nejakú komunikáciu o tom že peniaze požičiavate a nedarujete?
Veľakrát stačí keď mu právnik pošle list so žiadosťou o mimosúdnu dohodu a vrátenie dlhú viacerí sa takto zľaknú a peniaze vrátia.

denisa_deniska
2. jan 2025

Musela by si ešte dokázať, že tie peniaze boli naozaj požičané, a nie darované. Takže na dlhé lakte.
Ale aspoň to bolo z účtu na účet.

janinah
2. jan 2025

Asi nemá názvyš kedy ste to požičali? Je chybou nemať papier a je chybou nedohodnut sá hneď pri pôžičke na splátkach a to písomne.Tiez som požičala a čakala som na splatenie 4 roky,ale tak nebudem niekomu nôž držať pri krku ak nemá.

gemerka17
2. jan 2025

A tak 5000 eur za takúto životnú lekcie ešte nie je tak veľa, mohlo byť horšie. Ponaučenie do budúcna. Jedine na neho tlačiť.

autor
2. jan 2025

Ono táto čiastka nebola poslaná naraz, to bolo po kusoch a vyšplhalo sa to až sem. Presne toto sa bojím že by sa obhájil že to bol dar

pamela81
2. jan 2025

No neviem, ale ak niekomu poziciam tak preto ,lebo nemá a logicky mi to nebude mať z čoho vratit..Také pôžičky sú väčšinou dar. Inak aj keby som bola v neviem akej zlej situácii, nikdy by som si nepoziciala od známych..Človek nikdy nevie ci bude mat z čoho vratit a hlavne ,ľudia sú vsekijaki nebudem riskovať, že ma niekto zbije nebodaj zabije pre eura. Za mňa nepoziciavat nikomu nič

vanilkovazmrzka
2. jan 2025

To je poplatok za hlupost.

markusrasford
2. jan 2025

@autor skúsil by som cez súd. Dajte návrh na súd aby vydal platobný rozkaz. Zároveň môžete podať na polícii trestné oznámenie za podvod. Skúste sa poradiť s advokátom co by bolo najlepšie pre vás. Na advokáta tu stovku už neľutuje.

denisa_deniska
2. jan 2025

Skúste sa poradiť s právnikom, jediným “šťastím” je, že ste to posielali na účet, a nedávali sme tu to do ruky. Tam by nepomohlo už nič.

gejb
2. jan 2025

Ak bol v zlej situácii tak ste mohli tušiť, že len tak nebude mať zrazu navyše 5000 na splatenie dlhov...asi to nemá z čoho vrátiť.

kulumulu123
2. jan 2025

Ak je niekto v blbej situácii rada mu urobím nákup alebo keď nestíha trebárs prídem upratať ci postrážiť deti kým je v práci. Na pôžičky sú banky!!!!

draik
2. jan 2025

Čo takto mu napísať Liebesbrief s textom Čau Fero, vtedy a vtedy sme Ti požičali 5000 e. Keďže v momentálnej finančnej situácii potrebujeme hotovosť, uvítali by sme, aby si pôžičku začal splácať, ako si sľúbil. Môžme o tom celom spísať dohodu?
Ďalej postupovať podľa reakcie. Dúfam, že sme mu ich nepožičali roku Pána.

autor
2. jan 2025

@draik bohužiaľ s mamzelom sú veľký kamaráti a nechce to medzi nimi pokaziť takže snaží sa ísť na neho jemne no bezvýsledne

nynia
2. jan 2025

Ja by som to tak čierne nevidela ak máte dôkaz hoc aj správy, kde priznal, že vám vráti peniaze keď ste pýtali alebo prostredníctvom ktorých, si požičal istú sumu môžte to vymáhať súdne. Môžte skúsiť aj teraz nenápadne mu napísať kedy vám tú presnú sumu vráti a keď napíše napr do júna a do júna nevráti vtedy ísť na súd a už popri výpisoch z účtu budete mať aj iný dôkaz. A je dobré do budúcna keď niekomu požičiate do poznámky uviesť "pôžička" tak získate ľahko hneď dôkaz 😊

maminkadeticiek
2. jan 2025

Mate smolu.Urobili ste hroznu hlupost.Mozno s dobrym pravnikom.Ale ak tie peniaze nema,tak z coho cakas ze ti posle?

daniela1911
2. jan 2025

A to vám nenapadlo z čoho to vráti, keď ostal sám so synom?
Lebo je iné požičať niekomu peniaze nachvíľu, kým mu prídu iné, ale dávať peniaze do čiernej diery je naozaj charita = dar.

draik
2. jan 2025

Asi potrebujete drahú lekciu do života, aby ste sa spamätali a začali konať. Zbytočné čokoľvek písať.

liz_lemon
2. jan 2025

vztah uz pokazil ten kamarat
okrem toho, ak ste mu poziciavali postupne, nenapadlo vam, si pri dalsej ziadosti o pozicku, vypytat si to predtym pozicane, tak by som este poziciavanie penazi chapala, ked niekto vrati, a zase si pyta, ale ked si len pyta, az to dosiahne 5000, a nic nevracia... tak je to naivita, a na co vlastne potreoval?

pamela81
2. jan 2025

@maminkadeticiek tiež absolutne nechapem to cudovanie. Véd ak niekomu peniaze požičiam tak ich nema..Logicky ich nema z coho vratit

jamidea
2. jan 2025

Nie, on by sa neobhajil.bol to dar. Takze darovane necakajte spat.

sasa1310
2. jan 2025

požičiam raz, dvakrát, keď ozaj kamarát potrebuje. Ale viackrát bez toho, aby niečo vrátil? No na peniaze môžete zabudnúť.

namornicka
2. jan 2025

V úvodnom príspevku píšeš “známy” a potom, že “s manželom sú dobrí kamaráti”. Tak to je trochu rozdiel. Ja súhlasím s odporúčaním od draik. Budete mať písomnú výzvu ako dôkaz, plus výpis z účtu. Ak by ste to raz chceli riešiť cez právnika. Ale keďže manžel je mäkký ísť na neho tvrdšie, skôr sa obavám, že kamoš bude pýtať pôžičku zas. Jednoduchá matematika- pýta si opakovane, pretože nevychádza zo svojho rozpočtu, plus nechce/ nevie vrátiť.

simca06022011
2. jan 2025

najhorsie su taketo pozicky dobryyyym kamaratom

Strana
z3