icon

Ako vyžiť z 5 EUR na týždeň?

veja1122
4. nov 2024

Dobrý deň mohla by som pekne poprosiť poradiť ako vyžiť s 5€ na týždeň ? Ocitli sme sa v nie dobrej situácii. Mám syna 2 roky. Priateľ prišiel o prácu a teraz od 27.10 pracuje v zahraničí ale vyplatu dostane až v Decembri. Nemá mi kto pomôcť. Zato som sa obrátila sem že či náhodu nemáte nejaké typy triky. Doma nemáme nič v zásobe. Do rodičovského mám ešte ďaleko. Budem vďačná za každú radu ďakujem

Strana
z3
lenkakravcova
5. nov 2024

@veja1122
Popýtať sa po susedoch, v okolí kde môžeš za kľudne aj 2€ umyť okno (čistiace prostriedky nech dodá ten komu budeš umývať). Keď dáš lacno, niekto ťa nájme a pri 5 oknách už máš 10€.
To isté - umývanie auta. Za 3€ možno niekoho presvedčis že mu dobre umyješ.
Okrem toho sa dá ešte upratovať. Tiež si stanov nízku cenu, polovičnú oproti štandardu a snáď ťa niekto nájme. Tvoj muž to isté. V takej situácii núdze treba pri práci podliezť cenu na polovicu. Mesiac tak vydržíte a potom sa to snáď zlepší.

margotka17
5. nov 2024

@zuzana76 zeleninovú polievku môže variť, zemiakové placky, pečené zemiaky.... Veď nech dá peniaze na dva týždne dokopy, čiže 10 €, to už aspoň zaklad nakúpi, šošovicu, zemiaky, mlieko, chlieb.... Ja už ak niekto odo mňa pýta pri obchodných centrách peniaze na jedlo, tak nedám, nákupim sebe a niečo na jedenie pre toho, čo pýtal peniaze, čiže rožky, paštéty, minerálku, šunku, syrecky aj keksíky.

margotka17
5. nov 2024

@brendaa možno by jej aj priznali dávky v hmotnej núdzi nie? Bože, toľko ovocia a zeleniny ľudia pozbierali, neverím, že na dedine by jej susedia nič nedali. My si bežne nosíme ovocie. Zopár zemiakov, 5 vajíčka, veď to má každý doma nie? Či mám mylnú predstavu?

brendaa
5. nov 2024

@margotka17 ak by začala vybavovať DHN na UPSVaR, tak má rodičák, neviem či sú manželia...tak treba zdokladovať jeho príjem......takže to by nebola promtná pomoc ...
a nakoniec nemusia im ako rodine dávku schváliť....
Toto je mi skôr ako vyzbierať peniaze tu na koníku ..... nechcem sa dotknúť autorky, ale vidíš, že už nereaguje ...skoro vždy je to o tom, že jej nemá kto pomôcť, nemá nikoho, rodinu....atď....
ale nie, nemáš mylnú predstavu, vždy sa nájdu ľudia a našťastie sú aj organizácie, alebo rôzne združenia, ktoré pomôžu v krízovej situácii....

zuzana76
5. nov 2024

@margotka17 ale to ma len ledva ledva skromný obed, ale nie raňajky a večere, z 5 eur na týždeň ak nemá vôbec nič doma a 10 eur na dva týždne sa nedá vyžiť, zeleninovu polievku ledva zo struhanej mrkvy, kde kúpi kilo za euro možno. Resp vyžije ale ako bedár. Este potrebuje olej, alebo maslo. To su drahé položky, preto tie halušky, lebo to vyvari vo vode.

tahomi
5. nov 2024

Ak priatel prisiel o pracu, tak z uradu prace nema narok na podporu? Ako dlho je doma, ved minimalne este oktobrova vyplata mu pride?
5 eur tyzdenne pre dospelu a dieta bez zasob je absolutne nerealne, to velmi dobre vies, ked sem pises. Treba najst sposob ako zarobit/pozicat aspon 50-100 eur do rodicaku.
Komentar si ale neodpustim, 2 mladi dospeli s dietatom, bez akejkolvek zeleznej rezervy?! Ber to ako dno co stw dosiahli, dieta do skolky/jasiel a ty do prace. Nie kazda zena si vie dovolit luxus byt 3 roky doma, ty si zial jedna z nich.

aevisi
5. nov 2024

Lidl máva tú bedničku za 1€, sú tam obyčajne zemiaky, paprika, mrkva.. z toho by sa snáď niečo dalo.. 🤷🏻‍♀️ sú síce také že druhotriedne potraviny, no za mňa mnohokrát vyzerajú úplne v poriadku

luba98
5. nov 2024

Rodičia a iný príbuzný?

jozef11111111
5. nov 2024

@bobaas ináč rozumu máš dosť tuším viac ako ja... len neviem prečo si taká nekompromisná ...hmmm

bobaas
5. nov 2024

@jozef11111111 prečo, prečo...predsa aby som v živote nenaletela bársjakému "jožovi" 😉

jozef11111111
6. nov 2024

@bobaas no toto :D...hmmm

jozef11111111
6. nov 2024

@bobaas bájkarom :D

tatisna
12. nov 2024

@veja1122 kúp ovsené vlocky, mlieko 1 liter, cukor. Ja varím ovsaky vo vode a prilejem trochu mlieka, nemám rada s veľa mliekom. Z toho máš raňajky alebo večeru aj na par dni,možno aj týždeň. Najlepšie je s medom ale cukor je lacnejší. Ideálne aj jablko ak vieš z nejakej záhrady zadarmo zohnať. Tak aspoň takýto tip na dočasnú núdzu, snáď vám to nebude dlho trvať.

fairestofthemall
13. nov 2024

Kto vie splodiť a porodiť dieťa, ten sa má vedieť postarať v prvom rade o seba a aj o to dieťa.

mantilka
13. nov 2024

Existuje potravinová banka pre nudznych. Treba ísť na Úrad práce sa poinformovat.

strop23
15. nov 2024

@slavka1988 vyberat zo zalozne je strasna somarina , ten urok sa tym ako pomaly zlato nabera na hodnote nevrati ani za 10 rokov. Cize do zalozne len predat.

Strana
z3