Ako vyžiť z rodičovského a z prídavkov?
Nech mi niekto poradi ako vyzit s rodicovskeho prispevku a pridavkov .Mam troch synov 16,15 a 5 mesacneho platim byt a internet a telefon co je spolu 220 eur ako mam vyzit zo 40 eur a este ich obliekat skola atd.To je stat?
@murko2711 ak nezaplatil raz,tak nemala šancu u exekútora,a k musí zaplatiť o 800 eur ,to sú akože náklady exekútora??
Po daľšie-je dosť možné,že si jeho ex žije na vysokej nohe-však on si zobral všetky dlhy,a ona je v pluse
Nakoniec-nepozeraj sa na farebných,pozeraj sa na tých,čo majú viac ako vy! a aktívne si zistuj ako to robia,čo k tomu treba! Hľad sa nad seba nie pod seba.
no asi keby som bola v takom sajrajte, tak najskor zrusim internet, uz ,as o par eur plus do rozpoctu
co sa tyka alimentov od exmanzela, ktory sedi vo vazeni...ako mu mozu stahovat 10 eur a mysliet si, ze im to staci? ved to je menej ako trt makovy...nezistovala si ake mas ine moznosti ohladom tohto?
@anatalia77 😀 milujem tvoju úprimnosť a cit vyčítať medzi riadkami 😉
jáj, najlepšie je si narobiť deti a potom sa ľutovať a hnevať sa na celý svet...
prečo ste mali to tretie ked ste vedeli že ty dostaneš len materskú a že otec toho potenciálneho dieťaťa nevie uživiť ani sám seba?
nedalo sa počkať kým sa trocha situácia utrasie, kým si nájde ten muž lepšiu prácu, prípadne kým synovia skončia strednú, čo sú také 2-3 roky , aby ste museli živiť len to malé.
@anatalia77 ano, tiez sa mi nezda ze raz nezaplatil...ved podat oznamenie sa da az po 3 mesiacoch co nezaplatil
@murko2711 ako to ze vam dlhy nerozdelili? nerozumiem sa do toho, tak sa pytam....to potom ani majetok nedelili?
ahoj, mohla by si sa zamestnať na polovičný úväzok v hypermarkete, robila by si len poobede, keď sú starší doma, aby mohli na tie 4 hodinky postrážiť malého a hneď by vám bolo lepšie. a aj tvoji starší si môžu nájsť brigádu, napríklad roznášanie letákov, to som bežne v ich veku robila. A taktiež tvoj muž si môže nájsť plus ešte jednu robotu, alebo brigádu. Môj menší má osem mesiacov a tiež sa od novembra vraciam do roboty, ale normálne na plný úväzok, aby sme sa mali lepšie a aby sme našetrili nejaké peniaze, kým budem mať rodičovský. 🙂
v tescu beru mamicky na materskej na dohodu, mozes nocne potiahnut par dni v tyzdni a mas nejakych 200 eur plus
@anexis nejde mi do hlavy tá informácia,že on si zobral všetky dlhy,platí výživné a ona pri prvom meškaní beží za exekútorom,len aby im zavarila...buď sú to jeho dlhy/aj taký sú/ ,a ona je rada,že sa ho zbavila-v tom prípade chápem,že štartuje na prvý šuch...každá by sme bola obozretná a riešila rýchlo.
Celkovo je informácií málo,ako bývajú,či u nej,alebo uňho,aké výdavky...
Dámy dotyčná sa sťažuje na štát, ale aby sa aspoň nejako posnažila mať sa lepšie to nie...presne s takýmito ľuďmi som robila.
Prepáčte ale môj názor je, že ak by som bola vo vašej situácii okamžite by som riešila náhradné výživné, naháňala exekútora a snažila sa za každú cenu dostať aspoň nejaké peniaze navyše - že sa vám nechce behať po úradoch??? Náhradné výživné ak vám pošle ex len časť výživného z basy vám doplatí ÚPSVaR!!! A takáto dávka sa nepozastaví...
A teraz ma všetci ukrižujte, ale ja považujem za vrcholne nezodpovedné ak som v zlej finančnej situácii a ledva prežívam a privediem na svet ďalšie dieťa...
čo ste všetky také kruté??? furt by ste ich len do roboty posielali?? čo nechapete? ona hlada peniažky bez robotky... pche! taký mudry by bol každý, ist si zarobit, aby sa mal lepšie... ale kde zohnat lovašiky bez práce??? hm... to je umenie 🙂 no čo ti poviem milá @murko2711 chodte kradnut... a tento štát sa o teba stará ešte velmi dobre... byvala by si o 300 km západnejšie,mala by si velké H a nie rodičovský prispevok!
@lucyliena plne súhlasím...mala som v pláne napísať niečo v tom zmysle, ale viem, ake byvaju reakcie, tak som sa na to radšej vykašľala...
@zuzinka1989 ja som veľmi tolerantný človek, ale proste toto už bolo aj na mňa moc...a výnimočne som sa vyjadrila 🙂
@kalifa28 nuž len bohužiaľ to malé miminko má tiež svoje potreby a 200,-€ pokryje tak náklady na bábo...
@biancarv držím palce,asi sa chvílami "opotíš" 😀 tiež som išla makať od jedného roku,ale zvládli sme to.
@anatalia77 díky 🙂
@fidka79 je aj dost mozne,ze aj keby ten chlap zarabal viac,platil by s toho viac exke,a zvysok co mu ostane by sa kludne mohol rovnat minimalnej mzde...
vy sa poniektore asi mate prilis dobre....ked ju idete takto odsudzovat...nepoznam ju,nezastavam si ju,ale viete,zijeme na slovensku...no a porad si,ked ti nejaky hotentot vyhlasi,ze zo 60 € sa da vyzit...
neviete,ake plati najomne,no,ma pubertakov,ak maju tazku pubertu,je dost mozne,ze miminko nepostrazia...ak koji,je tazke odist od 5 mesacneho...
a ze najst si robotu??? Pche....mudrlantky...nemaju vsetky vymozenost babky,dedkov....ja vam poviem tak...ono clovek moze mat super robotu,vsetko moze vychadzat,vztahy...super obdobie..ale jedneho dna vypadne karta z domceka a cely pekny hrad okamzite pada....pozerajte spravy....mas pracu...fajn...prvy mesiac dobre,druhy este lepsie...na treti mesiac nedostanes vyplatu....a co teraz a potom to ide vsetko dole vodou,clovek zlomeny po vsetkych strankach
@lubikan nuž tak ja sa rozhodne kráľovsky nemám,ale skúšam možné aj nemožné...možno raz skončím na úrade práce,alebo na hmotnej núdzi /nič nie je nemožné TOJÓÓTA/,ale kým sa prehrabem na dno 😀 tak beriem všetky šance v živote,čo prídu...
Povedz mi,čo je zlé na tom,aby jej priateľ išiel pracovať trebárs aj do tej Trnavy,veď by tam mal aspon 500-600 eur!
Ale niéé,radšej bude hladať dovody,že prečo nie.Jej daľšia volba.
@anatalia77 az po Trnavu som sa neprecitala 😅
ale ona sa moze snazit mu dohovarat,co ked sa zatal,ako taky byko?....to uz neviem,co je "okolo" Trnavy
a mimochodom,nahadzujem inzeraty..keby cosi 😀 🤐 🤐 🤐 😵
@lubikan potom stačí napísat do fora vo viere, že svojím prispevkom na svoju stranu stiahne čo najväčší počet drukovatelov, ktorí budu svorne drukovat, nadavat na štat a vladu!!!!! prečo sa tak asi neudialo???? lebo všetci musime pracovat (aspon teda naši muži, kedže sme na MD) a tažko pracovat, odriekat si, aby sa naše deti mali dobre, vyčakavat muža kolkox aj do tmy, robit čo to dá a preto nehnevaj sa a mna, ale nebudem povzbudzovat ženu, ktorá vidí len ako to nejde a všetko zvaluje na štát!!!! keby bol ten štat naozaj taký zlý, nemá ani ten svoj rodičovský... ja jej nezávidím jej situáciu, ale tiež som ju do nej nedostala a tiež ju do nej nedostal štát!!! dostala so do nej sama s jej priatelom, ktorého ,,si vyberala srdcom,, a tak aj dopadli... dieta si urobím, ked ho budem mat za čo živit a nie len tak naverimpanaboha suložím..... podla veku jej synov má minimálne po 30ke, tak snad takato žena už vie, že deti treba aj živit!!!!
@kalifa28 tak ale nevies,aka bola u nich situacia pred vyse rokom...
ja sa mam oproti inym ludom super,sice zial nie idealne ..ale tiez nadavam na tento poondiaty stat...lebo viem,ze keby boli zakony ako za komacov,keby si stat vazil rodinu,matky,nikto by nemusel kradnut,zadlzovat sa a pod...
@lubikan jasné
na druhej strane,čo s takým mužom,čo radšej robí za minimálku,aký bude mať dochodok??Nie že on sa zaťal,ja by som mu takú vyťala,že by bol rád,že je v Trnave na ubytovni 😀
Ale mňa neberte vážne,ja mám proste iné priority 😎
@lubikan kradlo a zadlžovalo sa aj za komančov 😎
@anatalia77 je to mozne,ale nasi mali bez urocnu pozicku ,platili iba 150 SK ,posledne koruny splatili neviem,pred 10 rokmi? No to sa da,ziadna inflacia,kolko platili prvy mesiac,tolko mali aj posledny...a teraz?? jeden plat ide na najomne v podnajme,alebo hypotekua este aj tu preplatis o cca 100 percent...a mala si istu robotu
a toho muza(alebo jej? ) sa musim svojim sposobom zastat,ja mam tiez streleneho muza,zatateho,ale inym smerom nastastie..a mozem sa aj na hlavu postavit a okolie si moze povedat,preco mu nevytnem,mno...
@murko2711 a neuvažovali ste o tom,že na materskej by zostal priateľ a do roboty by si išla ty?Na to by bola aj jeho ex-ka krátka.
Nijako nevyzijes.zijeme v jednom hnusnom skorumpovanom state kde sa maju dobre len politici a preto som nazoru ze treba zbali rodinu a vypadnut stade za hranice..my sa balime a ideme zit do svajciarska a mam pocit ze sa tu uz nevratime..vidim to ako najlepsie riesienie..radsej budem robit hlupanu tam za 3000eur ako tu za 300..moj nazor..

@fidka79 áno v určitých veciach máš pravdu a písala som že kazdy z nás nejak sa snaží niečo zarobiť a viem o tom že musí platit na tri deti že ona tiež chce výživné lenže to nepoznás situáciu raz jej nezaplatil lebo nemal vtedy prácu a ona ho hneď udala k exek a musí zaplatiť o 800 eur viac a pritom to nepotrebuje žije na vysokej nohe to len aby nám ublížila tak to robí ale škoda písať ja som túto tému vlastne nahodila len preto že na slovensku biely musia všetko platit vyžiť z minima ale rómovia nemusia nič a berú od štátu nemalé eura