Ako vyžiť z rodičovského a z prídavkov?
Nech mi niekto poradi ako vyzit s rodicovskeho prispevku a pridavkov .Mam troch synov 16,15 a 5 mesacneho platim byt a internet a telefon co je spolu 220 eur ako mam vyzit zo 40 eur a este ich obliekat skola atd.To je stat?
@kissena prajem veľa štastia 🙂
@anatalia77 dik 😉
@biancarv kde je vola tam je cesta..
@anatalia77 tak , tak 🙂 PS: ja mám pocit, že zakladateľka témy hľadá len samé výhovorky, ako sa čo nedá, proste komu niet rady, tomu niet pomoci.
@anatalia77 ešte ma napadlo, že keď ma zakladateľka 5 mesačné dieťa a poberá rovno rodičovský a nie materskú, tak to znamená, že ani pred tým nepracovala, takže taký človek pôjde ťažko do roboty, si myslím.
Nuž,aby som tu nebola za múdru 😎 tak niečo na seba napráskam:
ja som rozvedená a dosť mali o mna záujem chlapi z okolia,alebo minulosti.Ja mám svoj byt,robotu a na BSM tiež získam nejaké desiatky tisíc eur. Takže prvý bol kamarát z detstva,moj ročník/40 r./ ,slobodný bez strechy nad hlavou a samozrejme s dlhami na socialnom,zdravotnom...Strašne chcel mať so mnou vzťah.Za 400 eur nevstane z postele.No comment.
Druhý bol otec mojho syna/najstaršieho/,ktorý nemá strechu nad hlavou,mne samej dlží na alíkoch 100 tis.nikde riadne nerobil/nahánala som ho za prachy/,ale strašne chcel so mnou vzťah.No comment.
Je to o výbere.Ja som si vybrala NEZACHRANOVAŤ neschopných mužov.
@anatalia77 jaj bodaj by si nemudrovala,ked si zahojena..si sa asi vedela sikovne vidat...kde si mala oci ked si lihala z otcom najstarsieho??haaa??
Moja odpoved na otazku "Ako vyzit z rodicovskej a pridavkov" je, ze len zazrakom.... bohuzial...:-/ alebo zit romskym stylom zivota.... :-/
@lubikan mladosť pochabosť 😎oči som mala zatvorené,či ty chlapa pri sexe očumuješ? 😀 ja so sa zo svojich chýb poučila,a snažím sa prípadné prešlapy eliminovať.Vieš o tom je ten život moja. 😎
A zahojená nie som,ja som si svoje detstvo odžila bez mojich rodičov/aj detský domov/.Od 19 rokov som na vlastných nohách a čo som si nezarobila to som nemala.
Kedže som bola vydatá,tak som náhradné výživné nebrala,mala som brigády,a hlavne som hladala riešenia...
ja len na odlahcenie rozpoctu trosku ...skuste sem tam nakupit v kauflande okolo 21 hodiny..ovocie,zelenina,pecivo pozlacnovane o 50-90 %....chleba po 10 centov,banany za 15 centov...atd....ja som si tento tyzden dost pomohla tymto nakupom...
@murko2711 na raňajky si kupujte ovsené vločky stoja 50 centov 500 gramov, 500gramov je na 5 raňajok pre jednu dospelú osobu. Takže pre 4 osoby na raňajky na celý mesiac potrebuješ len 12 eur. Ďalej sójové kocky sú lacné, sáčok stojí len 50 centov plus nejaké cestoviny za 30 centov a máš obed na rôzne spôsoby. Sledovať letáky kedy je čo v akcii a to kupovať. Robiť si plán na obedy minimálne dva týždne do predu. Večera chlieb s maslom. Zaviesť si zošit príjmov a výdajov a porovnávať, kde sa dá ušetriť. Zrušiť internet a telefón. Kúpiť si dobijaciu kartu tescomobile- v rámci siete hovory sú zadarmo. Šaty kupovať v secondhande, majú tam krásne značkové veci a aj obuv
A zase ošatenie netreba každý mesiac. A fakt porozmýšľať aspoň o tej brigáde. 😉
@anatalia77 ale vyklul sa z neho rovnaky ako ma autorka..tak 🤐 🤐 😝
@lubikan toto je dobrá rada,ja som si tiež všimla,už som videla aj nektarinky za 10 centov..
@lubikan ale ja som si nenastahovala domov a rozhodne som s ním nezaložila domácnosť.Mne sa ten chlap svojím sposobom páči /fyzicky/,ale to neznamená,že sa vzdám svojho života,aby som mu pomohla.Keby sme boli spolu,tak dnes nemám ani internet..
@anatalia77 treba sa tam motat od 3/4 na 9 do cca stvrt na desat....oni to tak postupne robia,niekedy sa od peciva vratim k zelenine...stalo sami,ze este kym som presla k pokladni,banany dali dole o dalsiu polovicu.....
a vzdy mam radost,ked Kralovske kura (vraj odchovane bez liekov,hormonov) pred dnom spotreby zlacnie na 1,70 /kg...,alebo pol kila pecienky za 40 centov...+neaka dalsia akcia a tak fajne sa da skombinovat uvareny obed...
@anatalia77 nepoznas muzov,ako vedia oblbnut..mozno je autorka vseljaka,ale ak ju namotal... ☹
@lubikan poznám mužov,práve preto nikoho nemám,a ak mám narážať len na takýchto batůžkarov...ďakujem neprosím
Aj mňa ten prvý namotal...stáva sa,sme len ludia a každá chceme ľúbiť a byť milovaná.
@biancarv ja som dnes bola v obchode a mali ochutený tvaroh od Raja po 15 centov,zajtra končí, tak som si spravila tvarohový deň za 60 centov.Nič viac som nejedla.
@preshibana aký je ten rómsky štýl života?
@anatalia77 ...asi tak 😀 😀
Presne ako si napisala-je to rodicovsky prispevok ! -od statu. Nema ti pokryt zivotny styl a komplet existenciu. Ja som si rodinu planovala-to znamena, ze som si setrila, aby som na materskej neskapala od hladu a vydala som sa za zodpovedneho chlapa, ktory sa stara o rodinu a nielen financne. To je normalny model rodiny podla mna. Aj keby sa chlap na mna vykaslal, zariadila som sa tak, aby som tie tri roky pocas materskej v pohode existovala. A to mam plat 500 e mesacne, co nie je nadstandard.
@lubikan tak to je iná sila 😀 inak keď sme pri tom,oni nevidia potencial v tom smetisku,mňa to napadlo hneď.
Ja by som zberala ten odpad založila by som kompostáreň,a poedávala biologické hnojivo,prípadne tam pestovala tie vzácne červíky.
😀 no nevravím,že som iná,ja by som aj z toho humusu vytĺkla prachy!!!
@murko2711 internet je dobrá vec,tam nájdeš veľa informácií,ale aj odreagovanie.Ja tiež nie som za vodou,ale internet si držím.
necitala som vsetko, ale moj nazor z rodicovskeho sa zit neda ak mas 3 deti a partnera ktory tiez nedokaze alebo nema moznost zarobit viac ( co je viac, je pre kazdu rodinu individualne, najma ak ma zavazky zo vztahu predtym ) , treba bud zacat pracovat aspon part time, alebo priatel ci manzel si nasiel lepsiu pracu, aj keby mal ist mimo svk, na stat sa spoliehat neda, ci uz tu alebo inde, aj ked inde su prispevky ci pridavky ovela vyssie, ale aj naklady su ine. Na takomto fore odpoved nenajdes, myslim si 😒 asi keby som v take financnej situacii ako vy dvaja spolocne dieta by som urcite odlozila

@lubikan nebudem s tebou polemizovať o bývalom režime,lebo z toho mi nepribudne chlieb v chlebníku 😎
Ale ak by to bol CHLAP,tak keď si nájdem partnerku s deťmi,a ešte si spravíme "tmelítko"tak zdvihnem riť,roztiahnem krovky a idem zarábať prachy.
Chcem len povedať,že ten chlap ju nemá rád,inak by jej zniesol modré z neba.Mne by srdce trhalo,keby som videla,ako moja rodina trpí,lebo ja sa z rodnej hrude nepohnem. ☹