icon

Ako vyžiť z rodičovského a z prídavkov?

murko2711
17. aug 2013

Nech mi niekto poradi ako vyzit s rodicovskeho prispevku a pridavkov .Mam troch synov 16,15 a 5 mesacneho platim byt a internet a telefon co je spolu 220 eur ako mam vyzit zo 40 eur a este ich obliekat skola atd.To je stat?

zeriempizzu
19. aug 2013

@lubikan v socializme stat zabezpecoval pracu. Ak sa to ti paci - skus napriklad severnu koreu.
Mima4 ma uplnu pravdu!

sunflower87
19. aug 2013

@mima4 neviem čo sa do mňa navážaš....ja som vyjadrila svoj názor a neprosila som o reakcie naň a ešte aby si útočila na mňa...trápne...
a to, že slovenské ženy chcú byť doma s dieťaťom - deťmi, na tom nie je nič zlé predsa....je to najkrajšie obdobie života 🙂 , vidieť ich vyrastať...venovať sa im....pokiaľ nie som na tom tak finančne zle, že nemám čo do úst...tak prečo ísť do roboty??
a potom ja sa tu nesťažujem....iba konštatujem, aký je štát.....a ľudia čo s v ňom nabaľujú na úkor ostatných....

lubikan
19. aug 2013

@zeriempizzu ale to je jasne,ze v tejto dobe fakt clovek aj napriek tomu,ake odvody plati,si musi pomoct sam...ale treba si preventivne otriet hubu o stat...a ked je prilezitost,treba to zurocit...trebars povedzme take kratenie dani... 😵

zeriempizzu
19. aug 2013

@lubikan preco sa vyhovarat na "tuto dobu"?! Kedy sa ludia mali lepsie?
V kazdej "dobe" je nieco.
Ale ti co chcu zit co najlepsie hladaju sposoby, ostatni hladaju dovody. Jednoduche.

lubikan
19. aug 2013

@zeriempizzu to neni vyhovaranie,to je konstatovanie,ze v tejto dobe rodina nema podmienky na riadne fungovanie bez ujmy

mima4
19. aug 2013

@lubikan stat ma vytvarat vhodne podmienky pre podnikatelsku cinnosti, pre zamestnavanie ludi, co najviac znizit odvody a danove zatazenie ale zaroven nechat kazdeho jednotlivca, aby sa staral sam o seba, to znaci nedotovat socialnymi davkami polovicu slovenska.
Inak, zasnem, ze ty si myslis, ze sa o nas maju starat politici... 😕 😕 😕 ... taktiez: zobud sa! Iba ty sama mas v rukach svoj zivot, svoje prijmy, to co dosiahnes, kam sa dostanes, co budes vlastnit... Nikto sa o teba nebude starat.

Nechcem sa do teba navazat, ak to tak beres, sorry, ale mne tvoje nazory pripadaju, ako keby si sa zasekla v roku 1980 a stale nie a nie sa spamatat, ze jedine ty sama sa mozes o seba postarat co najlepsie!! Uvazovanie ake mas, je typicke uvazovanie chudobnych ludi, ktorym sa ta ich chudoba vytvara uz v ich hlavach.

mima4
19. aug 2013

@lubikan

dokelu!!!

ty tu otvaras si usta na stat, system a navadzas na kratenie dani?????!!!

Uz chapem, preco mame vo vlade tych co mame... ved ty uvazujes typicky slovensky zlodejsky!!!

V tomto state nikdy nebude dobre, kym nevymrie generacia ludi so zmyslanim ako mas ty!!! Vzdy tu bude bieda... lebo toto nie je ekonomicka bieda, ale bieda moralnych hodnot, odvratenie sa od zakladnych krestanskych principov!!

Krasne si sa ukazala 😀 😀 😀 zlodej krici "chydte zlodeja!!!" 😀

zeriempizzu
19. aug 2013

@sunflower87 ale zas taky "utok" to od mimi4 nebol, netreba brat vsetko osobne, najma ak ide o diskusiu na internete.

K najkrajsiemu obdobiu zivota - ak na ten luxus byt doma 3 roky nemas tak nan nemas. Nikto sa nenarodi s automatickym pravom na "najkrajsie obdobie".

Tie platene 3 roky by sa mali cim skor zrusit. Nechat trebarz rok a o dost zvysit pridavky pre pracujuce rodiny. To by bolo motivacnejsie.

mima4
19. aug 2013

@zeriempizzu napisala si to pekne. Radsej podpora od statu by mala byt vo forme zakladania jasliciek, skolok s normalnou otvaracou dobou... bonusy pre pracujucich rodicov, podpora flexi prace, ci homeworkingu 🙂

zeriempizzu
19. aug 2013

@lubikan a kedy rodina mala idealne podmienky? V 18. Storoci? V roku 1974? Ci snad v 1995?

jarhal
19. aug 2013

cely system je chory 😀 a najviac cicaju tie ciganske matky od13 r. do 50 na vyrobu pridavkov....

zeriempizzu
19. aug 2013

@jarhal vies co? Niet im co zavidiet, maju po 15 deti, prezivaju v ubohych podmienkach, su odsudzovani kazdym v tejto krajine, prilezitost na lepsi zivot - nula bodov... Chcela by si taky zivot? Ja nie, ani v tom pripade ze dostanem neviem kolko € v pridavkoch.

mima4
19. aug 2013

@jarhal
pridavky mas maximalne na 4 deti. Odporucam detailne si precitat, akym sposobom je mozne manipulovat jednoduchych a frustrovanych ludi http://www.rasizmus.sk/2011/11/22/hoax-o-romoch/

jarhal
19. aug 2013

a vies co? ty nezijes pri osade kde je 682 ciganok tehotnych !!!! zrataj si kolko je kazdym rokom...prerataj si kolko je to deti do 1 rocnika...kolko skol kolko penazi a dani a odvodov musime zaplatit aby sme tu čvargu uzivili!!! a vies preco by som im mala zavidiet mozu si za to sami..ci mozem im za to ja?
myslis ze im zavidim ich peniaze ktore skoncia u vajdu?ty by si chcela aby s tvojimi detmi chodilo do triedy 25 ciganov odpovedz...
@mima4
@zeriempizzu

zeriempizzu
19. aug 2013

@jarhal ved aj ty mozes byt kazdy rok tehotna 😀
Pokial viem oni moc svoje deti so skol neposielaju, tak snad az taka zataz to nie je 😀

Ale vazne - cudujes sa im? Niet moc co robit tak maju deti... Tak sme ich naucili, tak to mame.

jarhal
19. aug 2013

@mima4 nebud naivna... ja nepotrebujem zavadzanie ..ja ich mam totiz na ociach a viem ako ziju ako nicia zahrady a kolko dostavaju € a co v dunajskej strede nie su cigani? alebo su iny?
aby si sa prebrala zo sna tak prid k nam...mozno ich prevychovas... 😠

jarhal
19. aug 2013

@zeriempizzu zeries pizzu? tak si ju zer..mozno ked pridu do blavy natrcat ruky tak im nechaj z tej pizze...

jarhal
19. aug 2013

@zeriempizzu ani ja nechcem ich zivot ty realistka... kto by aj chcel? asi nikto normalny ale tak zastavat sa ich ty si ich nezazila asi nikdy tych sfetovanych pubertakov ktory obtazuju tvoje deti..
a nestaraj sa o moje deti... deti mozem mat toko kolko dokazem uzivit ty nie?

jarhal
19. aug 2013

no co ? dosli argumenty..pisete o niecom o com nemate ani paru....tak to potom vyzera... najlepsie sa rozhoduje od stola ako nasi politici ..vedia ako to vyzera na luniku ale? cakaju ved je to daleko ZATIAL!!!!!

viete co ? idem robit nieco zmyslupnejsie... tu je to ako sci fi....neviete o zivote nic.....

abbey1
19. aug 2013

A celé to tak krásne mohlo skončiť tým Amen.
Točí sa tu dookola štát a jeho zodpovednosť. V prvom rade však mala zodpovednosť preukázať autorka príspevku a jej partneri. Napísala svoje A a na naše otázky sme už ďalšie odpovede nedostali. 😉

zuzkat1
19. aug 2013

@zeriempizzu nechapem preco ti vadia 3 roky rodicovskej. Materska je pol roka tam mas aj vyssi prijem-podla platu...a ked uz nechces byt s dietatom tak si chod robit...no vacsinou sa matky snazia zariadit tak aby v najdolezitejsom obdobi zivota dietata boli s nim. Ak to nejde tak to nejde,ale preco ukratit vsetky deti o matku..nechapem toto zmyslanie..

kalifa28
19. aug 2013

@sunflower87 snad od nás nemožeš žiadat, aby sme vo VEREJNEJ diskusii nereagovali na tvoj prispevok... to prrrr....

lubikan
19. aug 2013

@zuzkat1 ja este dodam,preco ukratit matky o deti,len preto,ze zial nemaju,aj keby mohli robit non stop 24 hodin..idealne platove podmienky...podla slov niektorych tuna nasetrit na cely cas dopredu do cca 30-40 rokov,,aby nemuseli poberat vobec co i len euro od statu.............hovorim o priemernej matke,nie tej ktora sa dobre vydala(to uz sa da na to aj inak pozerat,ze vyuziva muza,)alebo ktora ma za sebou bohatych rodicov...
@mima4 a vytvara stat vyhodne podmienky aj pre podnikatelov.??..mozno aj ano...ale nakoniec sa z podnikatela stava uzernik,ktory statne ovecky nechava robit za minimalnu mzdu,nadcasy,sem tam nezaplateny mesiac...ale sak on je pan podnikatel,on moze,

sunflower87
19. aug 2013

@kalifa28 tak som to zase nemyslela....ale tak dajú sa veci aj slušne povedať...a nie rovno útočiť a moralizovať a pod....tieto písmenká sú na prt, lebo veľa vecí vyznie úplne ináč ako to ty myslíš....

lubikan
19. aug 2013

@mima4 to kratenie dani...v preklade znamena ,ze sa ani ludom necudujem,ze to robia..sak take dane,take odvody,naklady ...vies,taky zivnostnik...nema stanovenu pracovnu dobu,musi byt permanentne na ihlach,po ruke,lebo sa musi sam o seba postarat,keby sa niekde zamestnal ako kmenovy zamestnanec,dostane minimum...takto cosi sam pomaha ako vie,vela krat aj on nedostane zaplatene od zakaznika...a stat na nho tlaci,plat v stanovenom termine,inak ta budeme nahanat

reni93
19. aug 2013

@lubikan ja len ze, odlozila som si bokom 2000 eur, z ktorych som chcela zit pocas materskej....su to moje zarobene peniaze, ktore som mohla minut na letnu dovolenku, nakupy atd, ja som si ich odlozila, aby som nebola zavisla na rodicaku, penazi od rodicov ci na muzovej kreditke...len tolko k tvojej poslednej poznamke..🙂

lubikan
19. aug 2013

@reni93 no ked to vydelis 3-mi rokmi na materskej,ci pana...55 eur mesacne navyse z usetreneho,to uz je iny majetok 😀 😀

huxy
19. aug 2013

@lubikan mne osobne 55€ mesačne navyše veru spraví veľa,možno tebe nie 😉

zuzkat1
19. aug 2013

@lubikan ja som sa nevydala za bohateho.mame akurat.ked som bola na RD tak sme zili z vyplaty do vyplaty.radim sa medzi priemernu rodinu. Priemerna rodina nie je ta kde obaja maju minimum..

reni93
19. aug 2013

@lubikan zena, tu nejde o cisla ale o princip, ze clovek uvazuje trochu dopredu plus reagovala som tym na tvoju pripomienku o bohatych muzoch a zazobanych rodicoch, ze su aj zeny, ktore ich nemusia potrebovat, aby na materskej mali peniaze. a k tomu tvojemu primitivnemu vysmechu len tolko, hoci ako som spominala neslo v mojom pripspevku o cisla, uz rok mam home office, takze tie peniaze som nevyuzivala tri roky...pekny den🙂