Ako vyžiť z rodičovského a z prídavkov?
Nech mi niekto poradi ako vyzit s rodicovskeho prispevku a pridavkov .Mam troch synov 16,15 a 5 mesacneho platim byt a internet a telefon co je spolu 220 eur ako mam vyzit zo 40 eur a este ich obliekat skola atd.To je stat?
@lubikan s tebou nie je mozna vecna diskusia. tu nejde o mojich 2000 eur, ci moj home office, opakujem sa, reagovala som na tovj prispevok, ze len zeny s bohatymi muzmi a rodicmi maju moznost mat viac...home office, ktory je uplne vedlajsi som spomenula len preto, lebo si sa mi vysmiala, ze si prilepsim len o 55 eur mesacne. okrem toho uplne nepodstatny, pretoze som hovorila o odlozeni si nejakych penazi este pred materskou.... tymto s tebou koncim, cas je drahy🙂 pekny den
@reni93 tak ahoj,ja ani nesledujem kto co napisal,len klikam na odpoved...
proste jednou vetou naposledy napisem,ze cca mesacne naklady(strava,najom..atd.. jednej rodiny (prip. zeny s dietaom na materskej) su dajme tomu minimalne 500 €...a taka zenska aby nemusela poberat na prilepsenie od statu,nema sancu dopredu si nasetrit 18 000€...aby jej to pokrylo 3 roky doma
žasnem.. na jednej strane tu kričíte, ako sa nedá z tých úbohých príspevkov vyžiť, na druhej strane sa tu sposmešňuje, či bagatelizuje suma 50 € mesačne na prilepšenie... aká náhoda, že presne o tých 50€ by si mohla prilepšiť aj zakladateľka témy, keby ju začalo opäť baviť behať po úradoch 😉
ak niekto doslova "prežíva" - tak 50euro je pre neho "veľký peniaz".... mi nehovorte, že pri troche skromnosti z takej sumy rodina nepokryje napr. stravu na celý jeden týždeň.. šikovnejší aj na viac 😉
@lubikan je rozdiel - či je to rodina, či žena na materskej (predpokladám slobodná)... tam budú tie náklady zrejme v rozdielnej výške...
ak ide o rodinu, tiež predpokladám, že majú otca, ktorý pracuje a chod domácnosti zabezpečuje... a ak ide o slobodnú matku, ešte stále je tu suma - ktoré jej patrí (resp, jej dieťaťu) a to výživné....
nikto tu nepíše o tom, že štát nemá prispievať žiadnou sumou.... píše sa tu o tom, že štát prispieva, no nepokrýva celé náklady na život
uviedla si príklad rozpočítaním financií... ale v bežnom živote, to takto fungovať nemôže....
proste, ak by som bola slobodná matka a moje náklady sú takéto, pričom príjem mám RP + prídavky + výživné (alebo náhradné výživné) a stále mi chýba určitá suma na prežitie, no tak bohužiaľ - nebudem sa hrať na matku, ktorá prežíva najkrajšie obdobie doma s dieťaťom a budem doma 3 roky živoriť a zadlžovať sa.... vezmem príspevok na jasle, či opatrovateľku, a holt, síce nerada, pôjdem makať, aby som uživila dieťa, za ktoré mám zodpovednosť a aby sme to najkrajšie obdobie mohli skutočne prežiť, i keď iným spôsobom asi 😉
@lubikan ja by som veru 3 roky ani neostala doma ak by som mala mat nervy z toho, co budeme jest...ale to je kazdeho vec ako sa rozhodne, len potom nech neplace, lebo je to jeho rozhodnutie byt doma a neist pracovat. ale ono to vsetko vychadza z pohladu na zivot ako taky, hladat sposoby a nie dovody...🙂
autorka sa mozno viac menej chcela len postazovat,vyrozpravat....naozaj to v dnesnej dobe neni lahke,aj zarobit,aby deti netrpeli nedostatkom,lebo je to zly pocit,ked spoluziaci maju a tvoje dieta nie,alebo byt v praci a dieta nechat cudziemu cloveku...proste aby bol aj vlk syty aj ovca cela
@lubikan
"autorka sa mozno viac menej chcela len postazovat,vyrozpravat...."
ale takych tu mame mrte, cele krcmy su plne takychto ludi... a tento typ cloveka sa bude len stazovat a chciet vyrozpravat. Realne nikdy nezacne konat a menit veci. Takych poznam velmi vela ... a vzdy su tam, kde boli a aj tam budu, je pre nich typicke "horekovanie"... nadavanie na stat, system, spoločnost, sikovnejsich ludi... Je velmi zaujimave zo psychologickej stranky vsimat si uspesnych ludi a tych neuspesnych... velmi pekne vidiet, ake vlastnosti a spravanie je typicke pre tu ci onu skupinu...
Vcera o 15:54 zakladatelka pise: "keby aj išiel do zahraničia jeho ex by ho ošklbala ako by mohla na výživné" Cize problem je tam, ze oni ani nechcu, aby zarabal viac... Oni chcu, aby sa postaral stat... 😠 a aby nemusel platiti viac na deti so svojou ex... Tak hold, nebudu mat jeho starsie deti, ale nebudu mat ani tvoje... @murko2711
až sa bojím niečo do tejto témy napísať,lebo sa na mňa zosypete ako osy a ja nemám fenistil ☹ 😀
@janie80 konečne si to všimol aj niekto iný ako ja
@anatalia77 ja som si to vsimla uz vcera, len som nemala cas hladat a skopirovat to znovu... Dnes mi to drobec dovolil 😉
No a teraz sa všetky múdre nadávajúce na štát chodťe pozrieť do komory,či vám toto frflanie prinieslo aspoň 1 kilo múky 😉
@lubikan myslím,že autorka toho príspevku len názorne poukázala na to,že tých 2000 eur mala ako železnú rezervu,vedomá si toho,že RP je vlastne len pluvanec do vody.Proste len na prilepšenie,ak by niečo...Rozhodne s tou sumou nechcela takzvane pokryť komplet všetko.
a čo sa týka toho zahraničia...nemusí ísť nikam,može dať aj výpoveď,a byť doma.Ja osobne som poukázala na Trnavu,kde teraz berú do automobilky,a mal by vačší plat.Ale keď nechcú tak nech nechajú tak,aspon sa tam bude moct zamestnať niekto iný,komu 600 eur nesmrdí.Keby tam brali ženy ja osobne som tam už dávno.
@janie80 ja to nikde nevidim,ten jej muz ma deti z prveho manzelstva?
lebo ak chce vyzivne zena sama na seba,dajme tomu,zarobi 600,...300 da exke a ostane mu minimalka...takze bude na tom rovnako....a vlastne aj keby tych 300 dal svojim prvym detom,stale mu /jeho novej zene ostane polovica..takze budu tam,kde aj su...
len polemizujem....
murko2711 Som rozvedená otec starších synov mi nedáva nič a momentálne je zatvorený a mladšieho syna otec mi pomáha ako môže len tiež on sám nemá z čoho žiť pracuje za minimálnu mzdu je tiež rozvedený platí výživné na 3 deti a vsetky pôžičky čo mu ex nechala a práce lepšej niet u nás do zahraničia nechcem aby odišiel potrebujem ho tu lebo ja tu nikoho nemám ani rodinu a on nemá rodinu vôbec žiadnu. To je na veľmi dlhé písanie či moj príbeh alebo jeho za manželstiev proste naši ex nás položili na dno a to hlavne finančne
17. aug o 15:13 • Odpovedz • Páči sa mi to • •
Takze jej priatel ma vyzivovaciu povinnost spolu na 4 deti... Na jednej strane sa ona hneva na svojho ex, ze neplati, ale nadruhej strane ona nechce, abyjej terajsi priatel platil svojej ex...
@lubikan tak trochu matematiky:Je to len moja pracovná verzia!
teraz má cca 300 eur-250/alíky a dlhy/takže do domácnosti defacto nedá nič
Bude mať cca 600 eu-300/alíky a dlhy/takže mu zostane 300 eur,no nech spotrebuje 150 eur,tak do domácnosti dá 150 eur
Ja tam vidím trošku iné čísla,nie je to bohviečo,ale aspon je to dačo.
Ale mne je to jedno,ja som len dala príklad,ako to skúsiť vyriešiť.
ja mám mesačné výdavky cca 400 eur,u nás je robota za 300 eur.Čo myslíš,pracujem doma,alebo som išla za vyšším zárobkom?
ak mozem reagovat..som v podobnej situacii..mam2male deti mesacny prijem je 220eur..s toho 100najom...cize mi ostava 130euro..s toho musim vyzit ja a moje 2deti..hroza..nemozem si dovolit minut ani cent navyse..ked je syn chorz tak doslova a dopismena ..ja nejem aby deti mali co jest...stat sa nestara..otec deti neplati a vsetko je vporiatku..narok na ine prispevky nemam kedze ..este niesme rozvedeny a zijem u pribuznych kde sa berie automaticky do uvahy prijem vsetkych ludi s trvalim bydliskom na jednej adrese...je smutne ked musim vysvetlovat synovi ze mu nemozem kupit poondeny keksik..lebo nam neostane na chlebik...a varenie je katastrofa..navarit s nicoho nieco..len aby boli deti site..zial je nas moc takzchto...zial blba doba..blbe zakony..a este horsi stat...dufam ze ras bude lepsie ked nie premna tak pre buducnost mojich deti...drzim palce mamimi...je to taske...musime to zvladnut... 😢
@marcelka2010 a to otca nezaujima ze jeho deti? jeho krv nema co jest? ci pana takych by som bila debilov..
@bonnie1 yial..nezauima..hlavne ze on ma nacierno prijem vyse 1000euro..na sude tvrdi ze ma minimalnu mzdu a nema sam s coho zit...zial taka je realita... ☹
a dalsie dieta cakas s takym nezodpovednym?
myslim, ze vela ludi to ma v dnesnej dobe tazke, ani my to nemame lahke, ale pravdu povediac posr. by som sa, keby som mala v tejto dobe, ked viem ako sme na tom financne, hoci robime obaja dalsie deti ☹ by som sa bala, ze im nebudem mat dat co jest, mame hypoteku a nie je to vobec jednoduche

@huxy ano,je to dost,ale odmysli si rodicak,prip.matersku,skus pokryt 55 € cely chod domacnosti,pripadne najom,...to na margo tych,co neakceptuju aspon aku taku "zavislost na statnej podpore,prispevku...lebo sak mas byt samostatna,sebestacna.......keby si nemusela platit take ucty ake platis,na svoje osobne potreby by ti minimalna mzda uplne stacila