Ako vyžiť z rodičovského príspevku?
Neviem či má vôbec význam písať, pretože viem že každá z Vás má svoje starosti. Ale už si ozaj neviem pomôcť sama, bola som žiadat pomoc aj na sociálnom úrade, a vyšli mi v ústretí aspoň so škoplskými pomôckami pre moje dve staršie deti a zlavnenými obedami. Avšak je to strašne málo. Kedže naša vláda schválila zákon o rodičovskom príspevku, po 20 mesiacoch mojej Milky mi znížili rodičovský z 256 na 190 Eur + prídavky. Manžel nepracuje a odmieta sa isť zaevidovat na UP, a aj preto som už 2 x odišla od neho, ale kedže nemám kde so 4 detmi bývat musela som sa vrátit. Verte že za jeho zodpovednosť nemôžem ani ja ani deti. Nechcem sa stažovat ale vyžit z 270 Eur 2 dospelý a 4 deti a platit pritom šeky, úvery, elektrinu, stravu, hygienu... oblečenie, teraz zase ide zima a nemáme začo kúpit ani drevo alebo uhlie...žijeme naozaj skromne, ešteže deti si nevyberajú stravu, pretože masko vidia raz za čas, no napriek tomu sa najviac do mesiaca okrem šekov minie na stravu a drogeriu. Ani neviem či je to dobré alebo zlé ale teraz už 3 den nie je manžel doma a ani netuším kde je. Ostala som navšetko sama...
No tazko sa nám žije ale som štastná že mám zdravé deti. Chcem poprosit dobrých ludí o pomoc aspon trošku spríjemnit mojim detom život. Dakujem
matasdetmi
ahojte vsetci.citala som debatu od zaciatku a nie je spravne sudit.tiez som mala problemy a chcela som sa poradit na mk a bola som odsudena ale naslo sa vela dobrych ludi ktori mi pomohli a poslali veci aj poradili... chcem darovat veci po mojich chlapcoch dalej a pomoct aj ostatnim. nesudim nikoho ale aj ta pani na zaciatku, uz neviem ako sa volala lebo sa neozyva potrebuje pomoc a mozno je tu aj ina co potrebuje. tak ak mate niektora zaujem o veci pre chlapcov do pol roka zatial tak poslem napiste IP co potrebujete. niektore z vas mi poslali tak ak smiem dam to dalej... a tiez mozem predat vysivane obrazky ale musite si to dat same zaramovat, na ramovanie nemam peniaze... ak by ste chceli.....mam aj hracky
inak mam pocit,ze tim,co su na tom "dobre" sa niekedy lahko mudruje...no kto nezazil nevie
@julianka777 a kto zažil vie, ako sa z toho vyhrabať....
@martinkatinka len niekedy to nie je take lahke..niekedy treba mat niekoho,kto pomoze
ja si myslim ze MK je tu na to aby si zeny pomohli ci uz radami alebo aj vecami....
@julianka777 - v prvom rade treba chcieť....a možno ti prídem zlá, ale nezdá sa mi, že by hľadala možnosti, napísala tu zatiaľ iba výhovorky na rady...
@martinkatinka ja to beriem normalne 🙂 kazda mame svoj nazor..tiez nevravim,ze pise pravdu..ale taketo pripady vidim vo svojom okoli...sa mi zda ze niekto tu pisal ze ona nema internet,ze chodi od susedy na internet..ak je to tak,tak sa asi nemoze moc vyjadrovat
@martinkatinka No vies a niekto zase hlada vyhovorky, preco nepomoct
@matasdetmi, napis cislo oblecenia ake potrebujete, mozno take doma najdem a poslem
@anjelicek26 si zjavne mimo realitu, o okolí Detvy nemáš ani poňatia. A na Slovensku ti polícia pomôže s dvojmetrovým agresívnym mužom tak, že s ním spíše zápisnicu, dá mu pokutu, ktorá ešte stenčí rodinný rozpočet a pán manžel sa vráti domov a zmláti ženu tak, že ju ani nenapadne nabudúce volať na neho políciu.
Končím, myslím, že tu neriešime problém autorky témy, ak to bude čítať, nech napíše do IP
Precitala som si uvodny prispevok, diskusiu po ňom som už ani neriešila, lebo je to zbytočné... som totiž presvedčená na 99,9%, že tento príspevok, nie je príspevkom osoby, ktorá by bola zúfalá a skutočne by potrebovala pomoc.....
Je to úplne vyrovnaná osobnosť, ktorá nemá také problémy ako opisuje. Kto stretol skutočne zúfalého človeka, chápe, prečo mám tento názor....
Kvitujem ochotu mamičiek pomôcť, ale pomáhajte ľudom, ktorí si to zaslúžia, ktorí to potrebujú a nie tým, ktorí zneužívajú iných a takých je tu na MK žiaľ akurát dosť....
@martinkatinka konkretne? Ktore vyhovorky na ktore rady? Pani napisala dohromady dva prispevky, nasla som v nich len, ze v azylovych domoch jej povedali nie na zaklade poctu deti a ze najmensie dieta je na nu naviazane a este ho dojci.
baby našla som ten istý príspevok(od slova do slova)www.forum.rodinka.sk...tam jej nikto neodpovedal,bolo to 4.11. a naposledy tam bola ten istý deň o pol jedenástej večer.....
@anjelicek26 ja viem, ze to myslis dobre, ale zijes v inej krajine... tak len pre info, kuk sem, ake je to v detve super s robotou...viem, ze profesia nie je jediny portal, kde sa da hladat praca, ale je asi najvacsi... v oblastiach, kde je malo pracovnych prilezitosti, robia tie najhorsie roboty, na ktore staci ukoncene zakladne vzdelanie, ludia s vzdelanim ovela vyssim...
http://www.profesia.sk/praca/detva/
@gemini2samozrejme,že nie... niekto tu spomínal,že to bude určite podvodníčka...nechcem tomu veriť a preto som si pozrela aj iné diskusné fóra.......ako som písala,podľa mňa len hľadá ako z toho von......a ak takto môžme zúfalej mamičke pomôcť budem len rada,ked sa ešte ozve
@mataharyy ty ale nevidis celu pointu.. Pokial si sama vyzivis4 deti tak ostatnym ludom je jedno ci a na ake dovolenky chodite, co jete. Ale ved tu sa riesi iny pripad, matka zo 4 detmi na miznine, ona neriesi dovolenku ale co dat detom do ust. Maj si kludne aj 10 deti, ale ked priedes o pracu alebo manzela, nepocitaj ze budes mat taky isty standard ako teraz ked sa rozhodnes ich mat. Potom z tej lasky dieta nebude jest, za lasku oblecenie nekupis. Myslis, ze je lepsie vychovat 4 deti v chudobe, bez dovolenky v case, ked v skole deti riesia more, vylety, i pody, laptop, a tvoje dieta bude rado ze ma nejaky ten starsi mobil? bude tvoje dieta sikanovane, hanbit sa ze nema to, co ine deti, vtedy ti ani ta laska nepomoze. A Boh chran, jedno dieta ti ochorie na dlhsiu dobu, bude potrebovat nejaku operaciu v zahranici, vies ako to chodi s poistovnou a lekarmi, kto na to nema tak musi cakat len na zmilovanie inych. Ako citam ze niektore zeny kupia detom measo raz do tyzdna, ved to pre mna nepredstavitelne, co sa tyka potravin u nas sa nakupuje co kazdemu hrdlo raci, sunky, masa, ovocie, sladkosti, atd. vsetko prevazne bio.
táto debata sa zvrhla v to, kto cíti vačšiu ľútosť k zakladateľke témy...
@diid Jo jenže když si pořizuji dítě, tak asi (většinou...) na tom člověk není tak že by se bál že ho neuživí, ale ta situace se může zvrtnout ze dne na den (blbej příklad, ale příklad je Krach na newyorské burze). Celej život se ti může otočit hore nohama a ani nebudeš tušit jak k tomu došlo a pokud budu přemýšlet takto, tak zítra nevystrčím nos z baráku, protože by mě na přechodu mohlo srazit auto... Teď na to mám, vím že děti uživím, tak proč bych je neměla mít, protože za deset patnáct let by se mohlo (ale nemusel) něco podělat a budem bez práce? To je trochu na hlavu, kdybych uvažovala takhle tak nemám dítě ani jedno, protože se budu bát co kdyby se to jednou zvrtlo a budem na dně... Proto nebudu nikoho soudit za to v jaké je situaci (zvlášť pokud se do ní dostal nevlastním přičiněním a že takovejch lidí je), protože nikdy nevíš co se může stát tobě 😉 Navíc jsem toho názoru, že ať je jakkoliv zle, vždy se dá najít cesta ven, i když na první pohled není vidět...
@mataharyy Ahooj 🙂 Ctu tu, jak tu bojujes za deti, no neda mi nenapsat. Myslim, jak te znam tu s MK, nemela bys urcite 4 deti, kdyby sis nemyslela, ze na to nebudes mit aspon zakladni podminky - mezi ktere podle me patri i zodpovedny manzel. Nerikam, muze se stat tragedie, ze napr. muz umre a pod. To se ale zakladatelce temy nestalo. Ma muza a 4 deti, a nepise nic o nejake tragedii, nebo jak se teda do takove situace dostali......Nemyslim si, ze by jeji muz driv byval oporou a nejednou se takto zmenil.....Je to teda podle me dost zakladni rozdil.
No a jak tuto situaci resit? No v prvni rade se zamerit na to, aby neotehotnela znovu. A bohuzel bude asi muset do prace, kdyz manzel nechce. To prece nejde, dva rodice doma a stezovat si, ze nevyjdou z toho, co jim zaplati stat....Ja teda vidim chybu jinde, nez v malem rodicaku.
ja len nechapem, styri deti v dnesnej dobe?my planujeme zatial len to jedno co cakame a to nie sme este na tom najhorsie...troska zodpovodnosti treba, mat deti nie je len tak....mat velku rodinu je isto krasne, deti su roztomile, ale ak clovek nema na to poskytnut im dostojne podmienky bohuzial....
fakt sa to tu trošku uberá divným smerom
a najradšej mám vety typu: načo ti s ním boli 4 deti, apod. 😒
ako sakra blbé sa niekomu starať do počtu detí
myslím,že zakladateľka toto asi nepotrebovala počuť
a nedivím sa jej,že tu už radšej neprispieva- niektoré príspevky, keď si tu prečíta-sa aj musí báť prísť sem zase 😒
@macamac No ale prece v obycejne rodine na Slovensku prece musi pocet deti zaviset na financnich moznostech, ci ne? (znova pripominam, kdyz neberu v potaz nepredvidatelne udalosti, jak psala Matahary).
@czechzuzanaba Ahoj 😀 No právě ona nenapsala jak k tomu došlo, proto tak nějak (možná naivně) předpokládám že to mělo nějakou příčinu a ne že se hloupě věřilo, že dítě vše napraví 😅 tak nějak se řídím tím, že podle sebe, soudím tebe 🙂 Chyba není v rodičáku, pravda když bude vyšší nikdo si stěžovat nebude 😀 , proto jsem psala že třeba předejít dalším dluhům a naprosto souhlasím, že sedět doma a brečet nepomůže, ale někdy i to člověk potřebujr, politovat a hurá znovu do boje 😉

@katka3012 😉 🙂