icon

Ako vyžiť zo 700 EUR mesačne pre rodinu?

8. okt 2024

Dvaja dospely a rocne dieta. Ved len okolo 200 necham v drogerke na dieta. Mlieko plus plienky plus drogerka. Aj ked uz toho mlieka tolko nevypije. Plus oblecko. Dieta rastie. Aj nam sem tam cosi treba. Ci topanky ci bundu. Novy kociar, zateplene veci. Ved to je strasne. Este asi rok musime takto vydrzat 😢

Strana
z4
melanta
8. okt 2024

Muž zarobí koľko, keď jeho príjem + daňový bonus + rodičovský + prídavky robí dokopy 700 eur?

lenka.25
8. okt 2024

700 € po odrátaní povinných platieb , či ako ?

bublinka1426
8. okt 2024

nekomplexne info.

juliet86
8. okt 2024

oblecenie ries najma cez darovacie skupiny. ake pohlavie a vek dietata? casto sa daju dostat cele baliky na dsrovanie. vam dospelym tiez na dafovanie zo sekaca alebo sleduj lacne pepco kik atd. kociar z druhej ruky. vyuzi odevnu bankum miesto vlhcenych pouzi bavlnene mokre doma atd. da sa vsetko. sleduj v letakoch alcie. napr cele kuram z toho vyvar rizoto maso na stave atd. ak je zle komtaktuj najblozsie charity. vela stastia

januska12323
8. okt 2024

Zabudla si to najdôležitejšie, koľko je celý príjem a koľko nutné výdavky.

lucia13022023
8. okt 2024

700eur vám trom ostane po zaplatení povinných platieb? Alebo len čisto plat muža?

doriiis
8. okt 2024

Podľa mňa autorka myslí 700 € už po odrátaní všetkých fixných výdavkov

tiezjedna
8. okt 2024

Ak vám to nevychádza, tak musíte buď utiahnuť výdavky alebo zvýšiť príjem. Neviem, akú zázračnú radu tu čakáš...

jaond19
8. okt 2024

200e mesacne v drogerke?? Najdrahsie plienky a UM? Oblecenie pre rocne dieta? Pri vsetkych troch detoch bolo toto najlacnejsie obdobie.Oblecko z bazaru za par eur a takmer nove. Obuv staci jedny topanky... vsak sotva chodí... novy kocik?? Stary sa uz rozpadol ci co?

martul
8. okt 2024

Nový kočiar? Načo. Na bazári sú také krásne kočíky a za super ceny. Drogériu akú pre dieťa? Jediné čo som používala bola mastička na zadok. Oblečenie takisto, teraz som začala pozerať nákupné maniačky a oni môžu nakupovať len v sekáčoch a také tam majú kúsky krásne, že dovi-dopo. Možno to nebude tu u mamičiek moc populárne, ale dieťa v takom veku má už celkom pestrú stravu, takže ja som po roku začala dávať kravské 3,5, dokonca mi to odporučili dvaja lekári.
Ale samozrejme chýba základná info, aký máte príjem a či tých 700 eur je čisto len na stravu.

tiezjedna
8. okt 2024

@jaond19 tých 200 € v drogérii aj mňa zarazilo, to tam pri 5 člennej rodine neuvalím...

jaond19
8. okt 2024

@tiezjedna my sme 5 clenna rodina a 200€ v drogerke nehrozí a to je tam mesacne balenie plienok, praci gel, sampony atd... 100€ max.

autor
8. okt 2024

@lenka.25 ano to uz je tolko kolko nam ostava po vyplateni vsetkeho

bublinka1426
8. okt 2024

krasa. 700 je luxus pre vas dvoch. z toho totizto zije aj 4clenna rodina.

ajko2011
Odpoveď bola odstránená
petka552
8. okt 2024

Mame mozno o stovku viac. No mam dve deti z toho jednu pripravkarku. Je to o hubu ale 200e drogeria? Do stovky by si sa mala zmestit urcite. Myslim drogeriu pre dieta. Vacsinou nakupujem v akcii viac a mam pokoj. Hlavne maso na varenie a zakladne potraviny. A snazim sa nevyhadzovat a zuzitkovat vsetko. Deti maju aj ovocie aj navarene aj sladke. Z tym oblecenim je to niekedy tazke lebo nie vsetko pekne kupis z druhej ruky. Hlavne kblecenie do skolky nekupojem nove. A na vydavky ako zkmna bunda tie drahsie polozko si jednoducho odlozim vopred alebo siahnem do uspor. Keby neboli uspory tak by zo bolo zle.

bublinka1426
8. okt 2024

este dodam.
200 euro drogerka? to co kupujes len same prikrmy a kapsicky? ci pozlatene plienky?

lenka.25
8. okt 2024

tak ale to vôbec nie je málo . Ty si na materskej, čiže nejaké extra oblečenie do práce nepotrebuješ a ak ozaj míňaš v drogérke 200 € len na dieťa , tak si to pekne spíš a uvidíš , koľko sprostostí kupuješ . To neexistuje, aby si tam toľko nechala . ja toľko nechám za drogériu , ale sme 4 + staršia dcéra má veĺmi problémovú pokožku a kupujem jej drahé mydlá, šampóny, krémy...

autor
8. okt 2024

Pomohlo vam si pisat dopredu co budete varit? Co nakupit? Ano ta drogerka bola tento mesiac vyssia nakolko nam doslo mnoho veci, ale inak je to okolo 100.

vanilkovazmrzka
8. okt 2024

Zit v rozmedzi svojich moznosti. Tj neotrieskat v drogerii 200€

autor
8. okt 2024

Ano priznavam. Neviem velmi hospodarit. Nebola som k tomu vedena. Preto by som chcela poradit

deti95060810
8. okt 2024

ročnému dieťatu dávaš mlieko z drogérky? kľudne môžeš aj z bežného obchodu - výjde ťa to lacnejšie, len ho dobre prevar.
potrebuješ kočík? ešte stále vozíš dieťa v hlbokom? skús pozrieť cez inzeráty....
my sme mali 1 kočík na 3 deti... 🙂 bol drahý , ale zas kvalitný a vydržal.

martul
8. okt 2024

Skús sa pozrieť na tú drogériu, čo si vlastne kúpila. Lebo keď nemám peniaze, resp. sa snažím šetriť tak kúpim sprcháč sebe, mužovi, zubnú pastu, šampón na vlasy a deodorant. Dieťaťu plienky, masť na zadok, prací prostriedok, jar na riad, a....neviem čo ešte je nevyhnutné.

simona92101
8. okt 2024

@deti95060810 keby ja dam mojim detom v tomto veku krabicove mlieko,tak sa dokadia a zgrcaju namieste..zase silou mocou setrit na dietati nie je dobre!ked vie,ze mu dane mlieko sedi,ja by som nespekulovala

saska.j
8. okt 2024

Z tej sumy by mi ešte ostalo aj do budúceho mesiaca.

bublinka1426
8. okt 2024

@simona92101 tak ja som kupovala UM napriklad ok. Pridavok bol 30 euro a DB 40 euro OK
to je 70
akcia na UM kedze som vyuzivala moznosti bola cca 7,50 euro na krabicu

prikrmy som varila doma. obcas kapsa * aj tie su v akcii casto. pleny su v akcii tiez casto...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
teraz je pridavok na dieta 60 euro, DB pri ''normalnom plate'' 140 euro -
to je 200 euro ( pocitam s tym, ze matka ma muza, ktory zaraba ''normalne'')

akcia na UM v dnesnej dobe je cca 8.50 ci 9.50...nech pocitame 10.5 ( aby som nebola za zlu 🙂)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
takze stale ma to nepusti, cim sa ohaname 🙂

oblecenie sa da kupit aj z druhej ruky od kamaratky / bazar
co je investicia, isto, su boty to chapem ze dieta ma mat svoje boty, to byvava drahsia polozka, beriem....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bavime sa stale o ''setreni '' ci finnacnej negramotnosti?

luciaruz
8. okt 2024

@bublinka1426 výborná otazka 👍🏼 toto uz bude o financnej gramotnosti.
700 je pekny peniaz.

bublinka1426
8. okt 2024

@luciaruz ja viem ake su ceny lebo mI stale chodia letaky :D takze prehlad mam.

luciaruz
8. okt 2024

@bublinka1426 MI! ah ta gramatika 😆

bublinka1426
8. okt 2024

@luciaruz kokos to vazne, tak ano uz blbnem 🙂 a senilniem

Strana
z4