Ako vyžiť zo 700 EUR mesačne pre rodinu?
Dvaja dospely a rocne dieta. Ved len okolo 200 necham v drogerke na dieta. Mlieko plus plienky plus drogerka. Aj ked uz toho mlieka tolko nevypije. Plus oblecko. Dieta rastie. Aj nam sem tam cosi treba. Ci topanky ci bundu. Novy kociar, zateplene veci. Ved to je strasne. Este asi rok musime takto vydrzat 😢
@minenkak ja sa cudujem, zase budem svina, ze ludia maju deti, ked nemaju daco nasetrene. je to smutne. :(
lebo chapem ze dnesna doba je tazka. toboz, sa to vola , planovane tehotenstvo.
ale zabudla som, dnes si zeny vedia privyrobit aj tehotenskym..to je luxus. ktory inde nie nie..ono napriklad, co mi dava rozum, tehotenske je na to, aby si matka nasetrila dake peniazky 🙂 ci sa mylim?
Cize mate 700e na drogerku a potraviny ? To podla mna musite dat aj keby neviem co.
Nenakupovat najdrahsie plienky, vlhcene a podobne. Pozeraj po vacsich balikoch tie byvaju cenovo vyhodnejsie. Co sa tyka mlieka, tiez sa da pozriet po lacnejsich. Su mlieka za 22e a aj za 10. Ale tu je aj otazka ake mlieko dieta toleruje a ci nema napr BKM. Kozmetika to iste. Su lacnejsie varianty aj drahsie. A napr taka dmka ma apku. Su tam.kupony. kazdy mesiac tam je kupon na detsky sortiment, a kazdy druhý sa mi zda je tam kupon na 10x viac bodov za cely nakup. My sme tento mesiac platili 120e tusim, brali sme aj do zasoby veci a viacej a v bodoch mame okolo 22e. Cize uz budem dmku platit z toho len. Apku odporucam aj kupony. Takto vlastne nakup bol len.100e.
Jedlo. Varit a varit na viacej dni. Naplanovat si co varit a nekupovat hluposti. Nakupit v akcii a daju sa aj lacnejsie jedla ale chutne a aj vyzivne na viacej dni. Nevyhadzovat jedlo. Tych tem je tu vela na temu jedlo.
Oblecko ? Veeelaaa sa daruje. Sama som tak podarovala aj kocar a veci posuvam kamoske ale aj na fb je veeela vela mamin co daruje. A presne. Sinsay, pepco. Tie vecicky su pekne a nie su drahe. Ja mam aj Hmka niektore veci. Bodycka a tak. A sinsay ma aj multipacky. Mozes kupovat aj trosku vacsie. Nie zas o moc ale nemusis kupovat tesnotky. Ja kupujem vacsie lebo on rastie jak z vody a vela veci by mu bolo malych tak rovno vavsie nech to nema len na mesiac 🤣
Kocik vies tiez kupit fajny z druhej ruky alebo lacnejsiu variantu.
Da sa. Len si k tomu treba sadnut
@bublinka1426 tak ja som mala tiež dieťa keď neboli moc peňazí ale teda,kúpila som len to čo bolo fakt treba
@minenkak presne tak.
@ns994 100 % suhlasim
Inak tebe presne rok netreba nič ,ty už nerasties,len si rozmaznana
@minenkak co uz 😁
No tak za 700 len na tieto veci ešte aj stovku ušetríš. Nemusíš zakaždým kupovať nové a prvé čo sa ti zapáči. Nakupuj keď je oblečenie v akcii a keď je to nutné. Jeden mesiac si všetko zapisuj a hneď zistíš kde rozhadzuješ. Nový kočiar? Čo je starému?
No tak sa budeš musieť naučiť čo je to byť triezvy,nerozmaznany človek
@bublinka1426 nikdy nevies v akej situacii sa ocitnes. Nam napriklad od noveho roka konci danovy bonus, lebo nuz ma prijem ze nam uz nevyjde, plus po refinanci sa hypo zvysila o 200e. To je rozdiel 500euro v prijme z nicoho nic... proste stat sa moze hocico, aj ked mas nasetrenu nejaku rezervu
700€ nie je veľa, ale v pohode sa dá.
Plienky - babylove majú lacné, tuším aj tesco a lidl.
Mlieko - toto by som kupovala tske, aké dieťaťu sedí, nie ze terez babylove je za 5eur, tak mu ho kúpim. Na mlieku by som rozhodne nešetrila. Ale zas ročne dieťa už papa normálnu stravu, 1-2 krabice mlieka nie je také hrozné.
Kozmetika - malé dieťa nepotrebuje veľa kozmetiky, takmer žiadnu.
Vlhčené - tiež sa dajú kúpiť lacné. Babylove ma taky pack a to nám vydržalo aj tri mesiace.
Toto co som napísala je určite 80-100€ mesačne. Ak nie menej..
Ostane ti 600€ na oblečenie. Na "V", mk, Fb bazaroch máš veci pomaly s visačkou za 3-4€, alebo potom Sinsay ci pepco ma lacné veci.
Topánky stačia jedny. Načo viacej?
Kocik - predávala som kocik v top stave na bazáre, strašne veľa ľudí predáva kočíky ako nové, max par škrabancov tiwz pomaly zadarmo, čiže do 100 nájdeš kocik. Ak chceš nový, pozri lacné značky ako kinderkraft napr, petite&mars...
Jedlo - my ako trojčlenná rodina dáme 400-450€ na jedlo mesačne, ale mame bohatú pestrú stravu, keby sa musím uskromniť, dokážem stravu okresat na 250-300€. Všetko sa dá, len treba vedieť ako na to a chcieť, neľutovat sa.
Podla mna 700 je ok, ale chapem, ze ak si na nieco zvyknuta, tak to ide tazko. Vymen pampersky za babylove tie jumbo packy, vlhcene tiez babylove, mlieko baby love, uz to spravi vela.
Potraviny - sleduj letaky, planun jedlo dopredu, zarad viac strukovin a zeleniny (to ti aj telo podakuje). Napr nespravis kuracie kari, ale karfiolove. A ak muzovi chyba maso, tak tam prihodis jedno kur prso, a nie kilove balenie..
A oblecenie (hlavne drahsie kusky) na roznych bazaroch - mala som napisany konkretny, ale ocividne tu fici dobra cenzura 😀
Podla mna tych 700 je ok, a ked sa hnecnes este aj usetris. Len teda planovat, vyuzivat appkt s bodmi v dmke a potravinach..
Ja som detom vzdy kupovala z bazara. Tie veci este neznicia ako starsie deti a vela z nich bolo uplne novych za par eur. Vzdy som zobrala balik a doma vytriedila. Tak isto som dostavala veci, lebo sa ich neda zbavit. Ja to tak isto posuvam. Tazko sa predavaju a je ich vela. Lenze to nesmies byt fajnova, lebo vela ludi by sa toho ani nechytilo. Kocik ma teraz aky? Kazdy kupuje vacsinou 3kombinaciu, to by malo vydrzat ked nemas na druhy. Aj to som kupovala z druhej ruky, skoro novy, este aj rukovat mal obalenu, lebo nie vsetky deti sa radi vozia. Treba prekutrat bazar aj na mk a najdes paradne kusky.
Na drogerii sa da setrit. Male dieta potrebuje vodu a mydlo na prdel, krem a tam to konci. Zvlhcene som pouzivala len na cesty, aj to len tie s vodou, lebo mala mala haklivu prdelku. Plienky tiez mala speci, ale to som objednavala vzdy zo stranky kde boli najlacnejsie a viac baleni, aby sa mi to oplatilo. Na stastie sa sama odplienkovala v 1,5r, lebo to bola velka polozka. Sleduj letaky, net a objednaj ked je to najvyhodnejsie.
@minenkak no zatial si vela neporadila ale zbytocne ustipacne komentare ti idu. Vidim ze si velmi dobry clovek
Dakujem vsetkym za rady 🙂
Pridávam odpoveď ešte raz keďže moja odpoveď bola zmazaná mk 🤣
Všetko sa dá len treba chcieť 🙃
200€ v drogérke len na dieťa? 🫣To je strašne veľa...ja napríklad nechám na dieťa v drogérke max 60-70€ mesačne. Veď netreba hneď kupovať najdrahšie mlieko, plienky, vlhčené či kašičky.
Oblečenie sa dá tiež zohnať aj lacnejšie. Ja napríklad rada nakupujem v Pepcu, sinsay...alebo aj cez V.... či rôzne bazáriky na fb. Tam sa dá tiež ušetriť.
Tak isto aj kočík sa dá kúpiť z druhej ruky alebo aj lacnejší nový. Dieťa nepotrebuje kočík joolz, stooke, cybex či ďalšie iné značky v podobnej cenovej relácii. 💁
My sme istý čas žili z 500€ mesačne a sme 2 dospelí a 2 deti (1,5r a takmer 13r) a vedeli sme prežiť. Dokázala som nás vystravovať, zabezpečiť drogériu či oblečenie pre deti.
Plienky objednávam z netu, keď je akcia. Teraz mám za 70€ zásobu na hádam aj 3 mesiace. Mlieko tiež objednávam z netu. Rozdiel na krabicu 6-7€. Potraviny jeden veľký nákup trvanlivého mesačne plus každý týždeň čo potrebujem dokúpiť na varenie. Ale nehádzat do košíka len tak na čo mám chuť. Tak isto na drogérii ušetríš keď kúpiš napr prášok dm značky, aj sprchace, mydla. Suma zas neni zlá keď je to len na tieto výdavky….
A čo ti mám poradiť,keď sama nevieš hospodáriť
Spisuj si bločky a uvidíš kde míňaš. Potom zistíš kde môžeš ušetriť.
Ja s dcérou po zaplatení byt, elektrina..zostane 400€. A z toho: nafta 100, jedlo 150, dm 80, z toho čo zostane (70) si môžme dovoliť niečo navyše. Oblečenie aj hračky darované.
Ved ked chces presnu radu, napis co zhruba kupujes v drogerii (alebo celkovo)... aby ti ludia mohli poradit, kde (ak) minas na hluposti. Ale generalna rada znie - setri... to nie je nieco, co ta niekto musi naucit, to je zdravy sedliacky rozum... nevychadza - kupuj menej / lacnejsie / alebo idealne vobec ak sa bez toho zaobides...
@queen_mary predtym nez som mala dieta, som mala nasetrene. ano viem co to je zivot a necakane situacie zial :(
@queen_mary nejaka rezerva nie je jeden mesiac ak planujes dieta. aspon moj rozum mi tak vravi.
tiez zial nakupoujem akcie a oblecko z druhej ruky, ale taky je zivot.
ale predtym nez som mala dieta, som napr nemala ani ziadne tehotenske, co je tiez pekny peniaz, som si dopredu nasetrila tak, aby som vedela bez prijmu daco vyzit.
a hypo slo hore, no s tymito vecami treba pocitat, obzvlast na SR, to uz lepsie nebude, sa obavam
Inak keď ti už tak neviem poradiť,pozrela som koľko stoja bundy pre deti tak kľudne do 30€, takže treba dve,nohavice tiež,to je 130€,jedno kúpiš jeden mesiac druhé druhý mesiac,drogéria fakt netuším čo stojí toľko pre dieťa ,ak dva krémy do mesiaca šampón ,jeden to je koľko desať eúr,pre vás drogéria tak asi dvadsať eúr,tričká natelnik mikina pre dieťa,mesačne 20€ a som maximálne pri 200€ a ešte stále máš dosť peňazí , ako som už písala,jednoducho si ty rok nič nekupis
- stiahni si appku na domáce účtovníctvo a zapisuj . Fakt najlepšia cesta ako dostať financie pod kontrolu je mať prehľad, už po mesiaci vidíš kde peniaze najviac utekajú. Častokrát blbosti, euro sem, euro tam ale nakoniec je z toho veľká suma. Až ked budeš mať do centa všetko poctivo zapísané môžeš začať špekulovať kde sa dá ušetriť. Ja som tiez totálne finančne negramotna, rozhadzovačná toto mi neskutočne pomohlo. Pred pár mesiacmi som k tomu donútila aj kamosku lebo jej večne nevychádzalo na hypo a ta si tiez pochvaľuje.
- do obchodu len raz za týždeň, ja napríklad kupujem základne potraviny co jeme vo veľkom cez eshop napr. grizzli - ryžu, strukoviny, olej, orechy. v prepočte tým človek ušetrí. Kávu kupujem zrná a meliem, je chutná, čerstvá a v prepočte na porciu mas chutnú kvalitnú kávu za cenu nejakého namleteho šuvixu. Čaje to iste
V žiadnom prípade nechoď do obchodu ked ti niečo chyba, proste var a ži zo svojho nákupu, ku koncu týždňa prídu na rad aj lacnejsie jedla ktoré by si inak ani nevarila. Každodenne nákupy dopadnú vzdy tak ze ides po 3 veci a kupis 15.
- dieťa. Tomuto úplne chapem, to je proste taký materský pud, nevadí ze ty mas staré tepláky, dieťatko v novom značkovom. Skús viac plánovať, nekupovať zbytočne nové. Jasne kvalitne topanky, spodné prádlo hej ale ostatne vieš poriešiť cez bazár.
Plánuj, plánuj a ešte raz planuj. Ked niečo chceš počkaj týždeň, dva porozmyslaj či to naozaj treba, väčšinou nie
- 700 je krásny rozpočet, my ako 3 členna rodina s pubertackou minieme ovela menej. Nieže by sme na to nemali, ale ja fakt radšej miniem peniaze na výlet ako ich prehajdákať na blbosti
Baby sa si myslím, že sa tu snažíme poradiť úplne zbytočne. Od autorky sme sa nedočkali žiadneho bližšieho vysvetlenia, len asi tak 3 strohé dvojslovné odpovede.
Myslím si, že autorka si veľmi dobre uvedomuje, kde by mohla ušetriť, len akosi sa jej do toho reálne nechce, čakala tu nejakú zázračnú radu, švihnutie čarovným prútikom, samozrejme bez jej námahy.
700e je suma,z ktorej za mesiac pekne vyjdes... niekto má 300e a vyžije lebo musí...ano ja si píšem čo mi treba aj kalkulujem...mám lepší prehľad...dokonca si dávam limity čo môžem a čo nie kúpiť...čo je nutné a čo nie...🙂
Jeden mesiac si všetko zapisuj a uvidíš kde máš medzery.Ja som sa cez COVID naučila spraviť veľký nákup mäso, maslo, rožky, vianočka, suché potraviny a všetko si rozdelím a dam do mrazáku.Cca viem vždy čo variť a podľa toho raz týždenne idem dokúpiť len drobnosti, ovocie...základ je nechodiť každý druhý deň do obchodu a kúpiť veci za 30,40 eur a stále máš pocit, že nič nemas
Drogériu som zredukovala milión prípravkov na dlážku, nábytok, vône na zástrčky, tuzidla, kremiky masky atď a potom mi to stojí.Prestala som kupovať drahé časopisy na tom som mesačne nechala veľa peňazí
A k dieťaťu neviem nekupovať zbytočnosti milión kapsiciek, kasiciek, ale na oblečení som nešetrila.
Nájdeš svoj systém dôležité je vedieť čo asi kupuješ a čo je zbytočne.

Prečo kupuješ nové veci ,kočiar keď na to nemáš