Ako vyžiť zo 700 EUR mesačne pre rodinu?
Dvaja dospely a rocne dieta. Ved len okolo 200 necham v drogerke na dieta. Mlieko plus plienky plus drogerka. Aj ked uz toho mlieka tolko nevypije. Plus oblecko. Dieta rastie. Aj nam sem tam cosi treba. Ci topanky ci bundu. Novy kociar, zateplene veci. Ved to je strasne. Este asi rok musime takto vydrzat 😢
700 čistý výdaj na stravu pre troch, si snáď robíš prdel 🤣 však s prehľadom by som to dala
mnoho mamiciek predava vecicky, ktore uz nepotrebuju a tiez nakupuju na bazaroch, to je tiez jedna z moznosti, ako usetrit
Ja a dvaja skolaci z 1000 ky poplatim seky jeme a este aj odlozim nieco
Ono vieš, kebyze mi to nevychádza tak kúpim litrový šampón v Lidli pre dospeleho a mydlo pre dieťa...to ti mesiac vydrží
Takže mi skús napísať zoznam z tej drogérie ja to poviem čo z toho ti netreba
ani neodpovedajte zienka ma asi svoj problem, mozno problem su to ze minaju viac na seba,,,
minenkak
•
Dnes o 12:10
Inak tebe presne rok netreba nič ,ty už nerasties,len si rozmaznana
autor
•
Dnes o 12:14
@minenkak co uz 😁
@bublinka1426 však iná sa ešte pochváli,že je rozmaznana
@minenkak ved prave a co od nas potom chce , aby sme sa citili ako chudaci? ze setrime 🙂

@bublinka1426 toto je presne tá diskusia,že pomoc, ale ja nechcem a nebudem nič meniť
@luccija oblečenie nekupujes každý mesiac .. ja kupujem oblečenie sezónne. Nepotrebujem mať plnú skriňu zbytočnosti, ktoré ani nenosím.. kupujem len čo reálne nosím a vynosim. Tak isto kupujem aj deťom. Lekáreň nie je vysoký výdaj .. ak kúpim deťom keď sú choré nejake lieky tak vždy okolo 20€. Tiež nie sú choré každý mesiac. Ku kaderníkovi nechodím. Vlasy si nefarbím, vlasy si zvládnem podstrihnut sama, mám ich dlhé a príde mi šialené dať 30€ že mi niekto umyje a vyfuka vlasy a podstrihne 1cm z nich. Nechty si robím sama 🤷🏼♀️ nabíjačka na mobil tiež nie je pravidelný výdaj mesačný. Nehovorím že nie je nepredvídateľný výdaj ale ja by som zo 700€ ešte aj ušetrila. Ale tak každý máme iné potreby. Niekto si nevie predstaviť mesiac bez kaderníka, bez nového kúsku v šatníku..
@bublinka1426 no chudáci sme všetci 😂👍
@minenkak asi.
@candii presne zo 700 euro by som aspon 100-200 usetrila ( 3 ludia)
@marcellka32 nemusí to byť tak jednoduché. Mám dve dlhovlasé dcéry. Jedna má alergiu a z bežných šampónov sa jej robia brutálne lupiny, druhá je tak kučeravá, že normálny šampón jej nijako nepomože. U nás mesačné výdavky len na vlasovú kozmetiku pre tieto dve kozy lezie do tisíciek (v Kč)
Zrejme chceš mať svoje pohodlie, ale ak vám peniaze nevychádzajú, hľadala by som možnosti a ubrala z komfortu. Napr ja používam pri malom látkové plienky. Na bazare zoženieš veľmi lacno. Tzn vydavky nasledne už iba minimálne. UM okay, ak mu nevyhovuje kravské a nekojíš, tam to moc neokrešeš. Na alze keby viacbalenie UM kúpiš nevyjde to lacnejšie?
Oblečenie vieš kúpiť tak isto veľmi lacné aj pekné z bazáru za úplne minimum.
Čo sa potravín týka pozeraj akciový leták a podľa toho plánuj jedlo. Je v akcii brokolica? Tak bude brokolicová polievka. Ovocie bude tiež, aké bude v akcii. Kupované príkrmy sú predražené ak kupuješ, var doma.
Akurát idem dnes uhrádzať splátku na kreditke- tzn všetky naše platby po odrátaní fixných a bude to cez 800€- a neobmedzujem sa v ničom absolutne. Takže ak budeš šetriť, musíte vyžiť, aj ušetriť. Sme 2 dospelí, jedno polročné dieťa.
@bublinka1426 neviem ake mlieko si v akcii kupovala ty za 8-9e, dcera ma mlieko 1ks 40e.z gastra po pol roku bol problem predpisat,podla ministerstva zdravotnictva 8m dcera nemusela pit mlieko (odpoved poslana z poistovne,ziadost zamietnuta😤),mlieko som zhanala po skupinach vselijakych.synove mlieko stoji cca 20e krabica...takze nie kazdy ma rovnake akciove mlieko ako iny..ale chapem co chces povedat,treba sledovat akcie,nekupovat zbrklo
@simona92101 ake mlieko, prosim ta posli mi fotku krabicky 🙂
poznam vela mamin s obmedzeniami a postihnutiami, tak som zvedava co sem posles
@simona92101 mamicka neuvadza ziadne specialne mlieko. zase sme pritom ze poda NEUPLNE INFORMACIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
AKU RADU POTOM OD NAS ZIADA?
Mlieko a plienky kupuj cez net. Vela krat sa da v zlave kupit pripadne vies najst niekde kody atd. Urcite by som nekupovala napr v dm. Ja som detom davala kendamil bio a potom obyc kendamil. Rozdiel net a dm bol fakt skoro 10€ na krabici. 20-25€ dmka a ceske stranky vychadzal na 16€. Vzdy som brala na cely mesiac a dovoz bol vzdy zdarma potom. Plienky sa tiez daju najst lacnejsie. Mozno cas na odplienkovanie. Ak je uz vek. Ale 700€ neminiem ani ja 2+2deti skola skolka
@minenkak tak pluť jed tiez nemusis 😉
A aký jed
Do obchodu vždy so zoznamom. To funguje.
@tiezjedna písala som, keby to bolo nutné ...
Autorka, ak si nájdeš čas a pozrieš si staršie diskusie v skupine Ako ušetriť , určite nájdeš veľa, veľa rád od skúsených žien. Neboj, zvládneš!
Ja osobne by som konkrétne na mlieku a plienkach nešetrila, ostatne sa dá krásne okresať ked človek chce.
700 eur strava a drogéria? veď to je paráda.....oblečko nepotrebuješ , si doma znosíš čo máš a dieťaťu kúpiš aj lacné veci v Pepcu, veď znosí
@bublinka1426 neocate.je na predpis,ak ho z gastra nepredpise,hradis si sama celu sumu.dvojbalenie 80e v lekarni.a prosim ta bez posmechu,dcera ma od narodenia ABKM,hadam viem lepsie co kupujem a kolko platim.

Autorka no ja neviem u nás sa ale veci pre malé deti čo rýchlo rastú nikdy nekupovali, vždy sme si posúvali medzi sebou. Zadarmo. Neoplatí sa kupovať keď o mesiac mu to bude malé. A v drogérii nechas na dieťa 200 eur? To sa mi zdá fakt veľa. Nože daj rozpis čo za to kupuješ, fakt ma to zaujíma. Možno nájdeme spôsob kde ušetriť.