Ako vyžiť zo 700 EUR mesačne pre rodinu?
Dvaja dospely a rocne dieta. Ved len okolo 200 necham v drogerke na dieta. Mlieko plus plienky plus drogerka. Aj ked uz toho mlieka tolko nevypije. Plus oblecko. Dieta rastie. Aj nam sem tam cosi treba. Ci topanky ci bundu. Novy kociar, zateplene veci. Ved to je strasne. Este asi rok musime takto vydrzat 😢
@bublinka1426 ako pisem,tie co su volne dostupne,sa daju kupit v akcii.toto nase bohuzial nie,nic ine dcera neznesie,je to specialna formula .ja len za to,ze u nas by tych 700 e bolo s odretymi usami,kedze poistovna neprispieva nic na stravu,a vegan strava je ozaj draha 😏
@simona92101 a vy ste na svk? ani cez urad prace nemate prispevok na stravu? :(
@bublinka1426 do zoznamu dietnych obmedzeni Abkm zaradena nie je ako napr.celiakia,kde je myslim prispevok.hej zijeme na svk.neriesim,co sa da pozhanam cez bazar-kopec ludi kseftuje s tym mliekom a inak zelenina ovocie maso mame svoje/z rodiny.ostatok kupujem normalne,nie sme na tom tak ze by som dcere nemohla kupit.len teda verim,ze ak ma niekto obmedzeny rozpocet,tak sa zle kupuje,cojaviem ak mu robia dobre len konkretne plienky,kozmetika.teraz je ozaj vsetko drahe..
@simona92101 tak samozrejme, ze vy ste speci pripad, ale u autorky mi pride, ze skor mina asi na ine veci. asi sa chapeme uz.,
@minenkak no vidis a ty len prides, pises kraviny a hlavne ze mas lajky. A cely den tu presedis. Gratulujem k nicomu
@bublinka1426 mylis sa. Praveze minam najviac na dieta. som si toho vedoma. Sebe max spiralu. Aj to sa uz skoro nemalujem.
Aké kraviny a aké laiky,čo ty taras jednu kravinu mi daj príklad čo som napísala
Inak prelezim,nemôžem moc sedieť
Máte 700€ na výdavky, nie je to luxus ale ani suma s ktorou by sa nedalo rozumne žiť.
Plienky môžeš kúpiť cez Allegro, Pampers mesačné balenie 38€ - 10€ kód ktorý je teraz často a máš mesačný balík za 28€.
UM sa oplatí kupovať v DM, ceny sú tam veľmi dobré a ešte sa ti aj vráti niečo v bodoch (takže raz za čas máš krabicu zadarmo).
Ja som mal včera na účte 8,5€ a ešte som bol na kebab ostalo mi 1,5€ :D ale tak zajtra príde výplata 2200€ musím začať šetriť na darčeky :D
no pozri spis na papieer vydaje a zamysli sa, kde to vies ponizit.
@simona92101, veru s ABKM nie je sranda. Ja mam 2 synov s týmto, mladší je diabetik ešte k tomu a fakt až na výnimku z ministerstva schválili neocate len jemu, aj to len preto, ze je aj diabetik. Poisťovňa najprv zamietla.
Mame aj diétny príspevok kvôli diabetu, čo je 21€ tuším, ale ak by sme prekročili prijem domacnosti nad nejakú sumu, tak vezmu aj tento príspevok.
@bublinka1426
@katie253 neskutocne, ze este vezmu prispevok lebo ste prekrocili prijem...
@bublinka1426 veru áno
Drogériu chapem, nakoľko náš maly bol jedak a miloval mlieko, no mával zažívacie problémy a mal jedno konkrétne. Len za mlieko nas mesacne vyslo 140€, potom okolo roka asi 100-120€ + plienky. vela maminiek píše, ze najlacnejšie. Za takymi sa kazda trha, ale potom zaparenia, vysyp riesitelny az na kožnom. A zakaždým skúsanie novych znaciek plienok ako to u nás bolo, sadli mu len tie hnusače najdrahšie pampers, si predstav, z nich nemal ani raz výsyp, ale na nervy, keďže sú drahe ako hovado. A kozmetiky ani nehovorim, ked mal ekzem. Plus pre nas drogeria, intímne potreby, komplet drogéria nas v tom čase vysla tak isto 180-200€ len taky fukot.
Teraz je to do 120€ max. Vďakabohu
To mlieko bolo najhoršie, od polroka do roka a pol. Vela veeela
@klejkaez tak mama sa v uvode nezmienila, ze ma specialne vydavky. takze podla toho sa jej odpovedalo.
myslim ze kebyze sa zmieni ze dieta ma specialnu stravu, asi to cele uplne inac vyznie.
@bublinka1426 ja som nečítala ďalšie komentáre, iba úvod. Ale i tak, ak je dieťa papkač, tak to je na nervy. Dodnes sa dieťa nepreorientovalo, nezaobíde sa bez mliečka 😵💫☝🏼😄
@klejkaez moja dlho pila mlieko.
@bublinka1426 i náš tak😄 2 aj 3x denne a už je staršii škôlkar 😄
@klejkaez moja do 3 rokov isto, myslim ze aj do 4 rokov ale to mala len raz denne uz ...ale jedla normalne
@katie253 tie sumy prispevkov su smiesne..my sme sa par x popalili ked som kupovala bud tycinku alebo jogurt v beznom obchode,svinari zmenili zlozenie a na obale bez info,a dcera take krce a hnacky ze dovidenia..cize u nas jedine vegan,kedze ma okrem abkm aj alergiu na vajce😒 a teda taky jogurt alebo vegan smotana,to su strasne ceny na tom..
Ked mate 700e prijem nemozeme si kupovat nove oblecenie a ani kociar, plienky kupit z tych lacnejsich, ale tak aby vyhovovali dietatu...vsetko kupovat z druhej ruky - mozno okrem tych topanok, ale tie zas kupovat len v zlave a len nutne. Tam ide o to aby ste mali na energie, splatky a stravu. Ostatne nie je podstatne.
A dalsia rada, predaj vsetko co nepotrebujes alebo vymen (za plienky napriklad)... urcite mate nejaku skupinu swapovu vo vasom meste na fb
A samozrejme urob si plan co budes varit, nemusi byt predsa kazdy den maso, podla toho co mate radi, ked potrebujes usetrit postiacia aj lacnejsie jedla.
@bublinka1426 no presne

@simona92101 tak zo znamych take neplatia, mozno mate nieco specialne, a este raz, mamicka nenapisala ake mlieko kupuje a btw to vase, ( prajem zdravie dietatku) , nie je dostat myslim si bezne v drogerii.to je rozdiel. a vobec sa ti nesmejem. mozem ti poslat printcreeny mliek ktore su specialne a su za ''rozumnu cenu'' a na predpis, tak zase sa nemusis ani ty urazat hned. nam tiez chceli predpisat, ale chapem ja som 7 rokov dozadu, mozno su zas medzicsom nove typy mliecnych formuli.
nic nie je nad zdravie dietata, a vobec nad zdravie, klud. prajem vsetko dobre