icon

Ako založiť nehnuteľnosť pri hypotéke?

13. jan 2025

Ahojte som z toho zmätená. Chceme si brat hypotéku a založiť nehnuteľnosť ( bola vyčíslená ná 300 000€). Ako to ďalej funguje ?

Strana
z2
belllinka
13. jan 2025

vieš čo, tak otvor novú tému, že "Kto dostal hypo bez založenia nehnuteľnosti", že koľko ľudí sa ti tu ozve 🙂

sweet20
13. jan 2025

@belllinka este ta to bavi? 😀😀

belllinka
13. jan 2025

@sweet20 fakt by ma zaujimalo, odkial to ma, ze 90 percent 😅

autor
Odpoveď bola odstránená
belllinka
13. jan 2025

tupá krava si ty, keď sa pýtaš takéto otázky. Čo myslíš, že ti tie prachy poskytnú iba pre tvoje pekné modré oči?

zuzanka.zuzu
13. jan 2025

autorka, mňa by zaujímalo koho si volila 😀 a kde pracuješ 😁

autor
13. jan 2025

@belllinka mám hnedé😀 nepotrebujem nič zakladať stačí nejaky ručiteľ.

autor
13. jan 2025

@zuzanka.zuzu nevolila som nikoho lebo nežijem na sk a nebudem ovplyvňovať mojom rozhodovaním život ľudí čo tam bývajú. A pracujem na Ho v korporáte🙂

belllinka
13. jan 2025

tak veľa šťastia pri hľadaní blbca, čo ti pôjde ručiť

autor
13. jan 2025

@belllinka neviem či nechápeš že ja tie peniaze nepotrebujem 🤣🤣 chcela som ich dať dcére

januska12323
13. jan 2025

Tak jej ich daj a nemusí si brať hypotéku na cudzí dom. Či niečomu nerozumiem?

denkabemommy
13. jan 2025

@autorka nehnuteľnosť vo vlastníctve inej osoby nemôžeš založiť len tak, bez založenia nedostaneš hypotéku - áno, ľudia ktorí kupujú svoju prvú nehnuteľnosť zakladajú svoju nehnuteľnosť, ktorú idú kúpiť - to je tých tvojich 90% ľudí.. nestačí len hodnota nehnuteľnosti ale potrebuješ aj príjem, lebo však z niečoho to platiť musíš. A síce keď založíš svoj byt + niekoho ďalšieho, tak ti môže vyjsť vyššia hypo ale stále to nejde len tak urobiť + ak na danú nehnuteľnosť má druhá osoba bremeno, tak sa založiť už nedá, kým tam to bremeno je.

Skôr ako sa do niečoho pustíš prosím, zapracuj na finančnej gramotnosti a keď zavoláš bankárke, ktorá ťa má na starosť a spýtaš sa jej, tak ťa určite nebude bombardovať ďalšími telefonátmi..

autor
13. jan 2025

@denkabemommy vďaka za normálne info, máme svojho vlastného finančného poradcu

sweet20
13. jan 2025

No hotovo... ja normalne az zasnem... tak naco sa pytas, zdvihni telefon a zavolaj financnikovi.. mna naozaj uz nic neprekvapi 😀😀😀

denkabemommy
13. jan 2025

@autorka tak ho kontaktuj a nemusíš mať naozaj (v dobrom) primitívne otázky ako 15 ročne dieťa a tvrdiť, že si niekto zobral hypotéku bez založenia nehnuteľnosti, keď je to 1 z 2 najhlavnejších podmienok. Bez založenia nehnuteľnosti si môžeš zobrať tak jedine spotrebný úver

autor
13. jan 2025

@sweet20 nechcem ho otravovať

sweet20
13. jan 2025

Financnik je na to aby si ho otravovala.. az si mi sprijemnila den 😀😀

januska12323
13. jan 2025

Ty ho neotravuješ, je to jeho práca odpovedať na otázky a zariadiť veci, ktorým klient nerozumie.

autor
13. jan 2025

@sweet20
@januska12323 je to kamarát, viem že je na dovolenke tak ho nebudem otravovať

katkaseiner
13. jan 2025

aj ja chcem hypo bez zalozenia nehnutelnosti ...ktora banka dava ? 🙈

alickapusinka
13. jan 2025

Tak v prvom rade ak je dom pisaný na niekoho ineho iba tam bývate musi suhlasiť vlastník nehnuteľnosti že dom založi v prospech banky len neviem načo by si ten človek príbuzny komplikoval života hlúpy by bol založiť nehnuteľnosť v prospech niekoho.To už dnes druha téma asi tej istej autorky ktora chce kúpiť dom s mužom 200 tisic eur a nemaju na to a chce založiť rodičovský dom.

Strana
z2