Ako zdokladovať výber 20 000 EUR z banky?
Ahoj mali sme nahlásený výber 20 tisíc z banky na kúpu auta a pani z mojej banky mi povedala ze aby sme poslali potom zmluvu o kúpe auta že boli tie peniaze nato použité . Prišlo mi to zvláštne. Mate s tým skúsenost? Ďakujem
@zuzuliatko18 aha vdaka. Len mi to prišlo zvláštne ze prečo jej mam poslať na email zmluvu .. ved to je moja osobná vec
Potrebuje dôkaz, že to nie sú nelegálne peniaze, podrobné zmluvu nebude študovať. Len si ju založí.
No, ze sa na to pyta je este ok (zakon proti praniu spinavych penazi)... to ze chce zmluvu je divne... na druhej strane pokial viem, uz pol roka plati zakon, kde je limit na transakcie "cash" na 15.000 eur... takze teoreticky porusite zakon ak zaplatite 20.000 eur... a mate to platit prevodom...
@zuzuliatko18 ale ona vyberá svoje peniaze z banky a kde ich minie je podľa mňa jej vec. 🙄
@zic presne tak 20K cash je protizakonne a davaj bacha aby to na tom cele neskrachovalo - predavas ci kupujes? Lebo sa ti moze kludne stat ze ti tie prachy za nelegalnu transakciu financna policia zhabe a nebudes mat nic- staci aby to druha strana alebo banka nahlasila
@martinmmartin to fakt, keď si našetrim 20k, vyberiem, tak ešte musím dokladovať,kde ich miniem 😱
@skeblicka777 nsmies ich minut naraz v ramci jednej transakcie
@skeblicka777 to sú tie banky... všetko sa kontroluje...
@isis234
@martinmmartin jaaj aspoň, že tak. Lebo fakt asi začne človek pchať doma do ponožky 🙄
Mala si povedat ze si ich chces dat do vankusa..
ma na to banka , narok , otazka znie skor preco predavajuci ma problem prijat penaize z uctu na ucet
@martinmmartin
Píšete úplné hlúposti.
@bykaterina lebo niektoré autobazáre to tak robia, niečo na účet, niečo hotovosť
Ano banka sa ozaj musi informovat zo zakona. Ale ziadnu zmluvu nepotrebuje. Staci jej cestne prehlasenie.
@skeblicka777 otazka znie preco ?
@bykaterina menšia daň z predaja? Netuším, ale reálne som taký prípad videla
@martinmmartin nie je náhodou stále vimocny stav a tým padom neobmedzene hotovostné transakcie?
Aha, tak teraz som si vsimol, ze zakon zmenili, ale stale plati mimoriadna situacia, takze kludne mozte kupit auto aj za pol miliona cash a ste v poho... 🙂
@draik nedáš teda správnu informáciu? Lebo mňa to teda zaujalo, že či fakt musím dokladovať,kde miniem vlastné peniaze
@skeblicka777 nie vola sa to cierna ekonomika
@zic ďakujem teraz mam obavy ci som mohla vybrať naraz 20 tisíc... keď je limit 15 tisíc ako píšu všetci.
@cafelatte vynimočny stav uz davno nemame
@bykaterina je mimoriadna situacia
@zic ano a aka ? ze mame novych poslancov ?
@bykaterina https://www.minv.sk/?mimoriadna_situacia_cele_u...
Mimoriadna situácia CELÉ ÚZEMIE SR
A.
1.mimoriadna situácia pre vojnu na Ukrajine od 26.2.2022 od 12 hod.
Jasne, ze moze pytat, my sme tak tiez presuvali a pytali si kupnu zmluvu.
@zic dik za info ja ze to davno zrusili spolu s covid
@zic takže som neporušil zákon keď som vybrala dnes 20 tisíc v hotovosti na kúpi auta?
Neporušila oprava

Banka ma povinnosti podla zakona o legalizacii prijmov z trestnej cinnosti.