Ako žijete v dnešnej dobe z nízkej výplaty?
Dobrý deň, ako vnímate dnešnú situáciu človek chce ostať žiť pracovať na Slovensku ale ako ked si pozriete pracovne ponuky všetko je okolo 1200 v hrubom v čistom cca 1000€
Bývať niekde treba podnájom alebo hypoteka aj to je hypoteka otázna kedže byty su drahe a 1000 platom cca 120 tisic hypotéku ani človek nedostane . podnajom niečo stoji par stovak ostane po zaplatení účtov nakladov na život strave . Ako z tých penazi našetriť na dostojný život ? To ma človek pocit že chodí do prace a musí riadne otáčať každe euro aby prežil do ďalšieho mesiaca. Ako si založiť rodinu dieťa pracujuci človek je dnes 1000 platom odsudený na chudobu prežitie z mesiaca na mesiac . Ako to máte vy? robim niekde chybu ozaj sa snažím nemíňať na hlúposti
@alica110 akú radu si dala ty? Tiež som mala zamestnanie nie bohvieako platené, tak viem, o čom píšem. Tiež viem, že po 30 už tie vedomosti nelezú do hlavy tak, ako desať rokov späť, ale tiež som nemala veľa možností
@anonym_autor
vies, ono je to super ze mas vztah k rodine. No ono ta financovať nebudú. Co si robil 8 rokov v DE? Teoreticky si mohol našetriť aspoň na časť hypo. Pokial nemas dobre platenú pracu na SK - uplne jedno ci robotník alebo manažér, bude to náročné.
Vies ako je to v de, tam ta zena vie ist pracovať aj na 4-6 hodin denne alebo len v soboty. Tuto možnosť na SK veľmi nema.
V AT som mala kolegu, čašníka. Za pár rokov šetrenia si tam kúpil jednoulizbovy byt.
Potom spoznal priatelku, byt predslov a kúpili spolu vacsi.
Na SK sa vrátiť nechystám. Chýbajú mi aj rodina aj kamaratky. Ale mame tu ine moznosti ako na Sk. Je tam pekne, jasne no tie moznosti by som tam nemala.
Dobre si premysli kde chceš zit. Uz si to raz zvládol, zvládneš aj teraz.
@svetlonos Remeselnik ja mám čo to nasetrene uvazoval som o dome pozemky vystavba domu pocitam okolo 250000 tisic to je hypoteka niekde na urovni 120000 do konca prac. života
@alica110 a ty mas teda aku radu? :D ano ja mam dobre vzdelanie a zarabam 4x tolko, takze asi to zvysovanie kvalifikacie funguje nie? Ci akoze ma clovek cakat a vyplakavat, ze bez vzdelania a nejakych specialnych schopnosti kedy z neho bude milionar…skor to bude naopak a nizkokvalifikovane prace budu zautomatizovane.
@alica110 vsak to, natom sa vzdy pobavim
@princkrason išla som presne tou cestou, ktorú som poradila, teda ostala som na Slovensku (bohužiaľ, v mojom veku už to meniť nebudem), ale chcela som žiť, nie len prežívať. Čo radíš ty? Ja som dala ešte aj druhú možnosť, vrátiť sa do zahraničia
@svetlonos Remeselnik ja mám čo to nasetrene uvazoval som o dome pozemky vystavba domu pocitam okolo 250000 tisic to je hypoteka niekde na urovni 120000 do konca prac. života
@anonym_autor tak ako dobreho remeselnika ta zlatom vyvazia aspon v BA urcite…a nie ze 1000e vyplata 🙈
@princkrason išla som presne tou cestou, ktorú som poradila, teda ostala som na Slovensku (bohužiaľ, v mojom veku už to meniť nebudem), ale chcela som žiť, nie len prežívať. Čo radíš ty? Ja som dala ešte aj druhú možnosť, vrátiť sa do zahraničia
@anonym_922d01 zacni nahravat na socialne siete videa , ze za biedne zivoty moze EU a potom ta zvolia a mozes kradnut a samozrejme zato moze EU a soros ,, vid huliak taraba a nackovia v eu
@princkrason ináč pred polrokom menil prácu môj syn, zárobok je takmer dvojnásobný voči tomu, čo mal, len musel pre to aj niečo urobiť, ale tak mohol aj sedieť doma a bedákať
@anonym_922d01 zacni nahravat na socialne siete videa , ze za biedne zivoty moze EU a potom ta zvolia a mozes kradnut a samozrejme zato moze EU a soros ,, vid huliak taraba a nackovia v eu
@princkrason ukľudni sa, zrejme ti došli argumenty, som na opačnom brehu a asi ťa to prekvapí, nie som aktívna na sociálnych sieťach, Mimo messengra, ktorý mám na kontakt s rodinou žijúcou vonku. Stále som od teba nečítala radu autorovi témy
@princkrason ukľudni sa, zrejme ti došli argumenty, som na opačnom brehu a asi ťa to prekvapí, nie som aktívna na sociálnych sieťach, Mimo messengra, ktorý mám na kontakt s rodinou žijúcou vonku. Stále som od teba nečítala radu autorovi témy
@anonym_922d01 vsak ja som len radu dal a toto tu fungunje
@anonym_autor tak ako dobreho remeselnika ta zlatom vyvazia aspon v BA urcite…a nie ze 1000e vyplata 🙈
@milanemila
žijem v Bardejove par som zakaziek bol spraviť no stalo sa mi že som nebol vyplatený nemam teraz celu sumu neskor zaplatim žena auto rozbila atd ..... sudte sa s nimi preto som chcel normalnu pracu 1500 1700 na učet viac mi netreba len tu je všetko okolo 1000 ak nie menej
@princkrason ja politiku nezmením ja chcem len žiť na Slovensku dostojne slusne
@alica110 mne ide vtedy roztrhnut, ked toto precitam😂 ako keby kazdy mal byt IT za 5 litrov mesačne a 1/4 národa odrbava na eurofondoch😂 ucitelia by sa podakovali za "zvys si kvalifikaciu" 😂😂😂 ic do banky a pytaj 300 000e na dbojizbak v BA🫣 ALE, AKO VIDIME? SÚ SPOKOJNÍ 🫢
@princkrason ja politiku nezmením ja chcem len žiť na Slovensku dostojne slusne
@anonym_autor a kto tych ludi na Slovensku za politikov volí a este horsie nevoli? "dôstojný" slovak nie?
@princkrason
@alica110 použiteľnú radu ste nedali ani jeden, iba ste si prišli rypnúť, no čo už
@princkrason
@alica110 použiteľnú radu ste nedali ani jeden, iba ste si prišli rypnúť, no čo už
@anonym_922d01 ja som dal , chod do politiky
@alica110 ale on chce radu , tak nech ide do politiky ,alebo do casina
@anonym_autor a kto tych ludi na Slovensku za politikov volí a este horsie nevoli? "dôstojný" slovak nie?
@princkrason uprimne si myslim že je jedno kto bude v politike stale je to o tom istom nie su peniaze treba šetriť.... populacia klesa ja som zvedavy ak 50 pridu do dochodku komu budu rozkazovať donekonečna sa od ludi neda tahať peniaze stredna vrstva vymizla
@princkrason uprimne si myslim že je jedno kto bude v politike stale je to o tom istom nie su peniaze treba šetriť.... populacia klesa ja som zvedavy ak 50 pridu do dochodku komu budu rozkazovať donekonečna sa od ludi neda tahať peniaze stredna vrstva vymizla
vsak to je ten problem ze ludia si myslia ze to je jedno
vsak to je ten problem ze ludia si myslia ze to je jedno
@princkrason pochopte politik chce len pre seba nič viac ludi ma ako nastroj svojho blahobytu nie iných kde su švajčiarske dochodky kde su byty najomne kde je dialnica..... ani jeden nerozmýšla pre narod to su len rozpravky aby čo najviac ludi opantali jedno kde stoja naľavo napravo v strede ludia ich nezaujimaju .
@princkrason pochopte politik chce len pre seba nič viac ludi ma ako nastroj svojho blahobytu nie iných kde su švajčiarske dochodky kde su byty najomne kde je dialnica..... ani jeden nerozmýšla pre narod to su len rozpravky aby čo najviac ludi opantali jedno kde stoja naľavo napravo v strede ludia ich nezaujimaju .
@anonym_autor Stačí pozrieť na EU, zachvíľku tu máme emisné povolenky na prdy kráv, zdraží to mäso. Pre ľudí dobro nikto nechce. Treba do EU parlamentu robiť.
@anonym_autor Stačí pozrieť na EU, zachvíľku tu máme emisné povolenky na prdy kráv, zdraží to mäso. Pre ľudí dobro nikto nechce. Treba do EU parlamentu robiť.
@anonym_234980 nech sa páči ja s politikou nechcem mať nič ja chcem len žiť dostojne na slovensku
@anonym_234980 a preco u nas su potraviny drahe a okolo nie? co s tym ma EU? ci to EU len nam robi zle? ty si urcite smerohlAS alebo nacek
Muž zarába 1200 ja poberam rodicak, mame 3 deti, 2 autá a dokonca si vieme mesacne aj odložiť. Kupujeme kvalitne potraviny a nevyhadzujeme peniaze za somariny
@kikusenka1 a to sa ako dá? Jedine ak nemáte hypotéku a necestujete...
@milanemila A čo taký človek, ktorý má VŠ, vo svojom odbore má dosiahnuté všetko, čo sa dalo a aj tak sa vysoko nevyšplhá. Lebo verejná a štátna služba nepustí. Áno, chápem, treba ísť inde 🤦🤦🤦