Ako žijete v dnešnej dobe z nízkej výplaty?
Dobrý deň, ako vnímate dnešnú situáciu človek chce ostať žiť pracovať na Slovensku ale ako ked si pozriete pracovne ponuky všetko je okolo 1200 v hrubom v čistom cca 1000€
Bývať niekde treba podnájom alebo hypoteka aj to je hypoteka otázna kedže byty su drahe a 1000 platom cca 120 tisic hypotéku ani človek nedostane . podnajom niečo stoji par stovak ostane po zaplatení účtov nakladov na život strave . Ako z tých penazi našetriť na dostojný život ? To ma človek pocit že chodí do prace a musí riadne otáčať každe euro aby prežil do ďalšieho mesiaca. Ako si založiť rodinu dieťa pracujuci človek je dnes 1000 platom odsudený na chudobu prežitie z mesiaca na mesiac . Ako to máte vy? robim niekde chybu ozaj sa snažím nemíňať na hlúposti
@anonym_e0cd65 ked sa smiem opýtat kde sa pohybujeme statna sprava statna služba tiež 1000?
@anonym_autor Sesternica pracuje na mestskom úrade v Nitre, robí nejaké verejne obstarávanie, zarobí okolo 1000€, ona teda tvrdí že viacej.
Je to veľmi ťažko a ver ze aj pre ženu. Ktorá si môže dovoliť ostať doma s dieťaťom aspoň do 2 rokov. Je to záťaž pre ženu, dieťa v zariadení, ona v práci 8 hodín a keď príde domov druha sichta začína a tento kolotoč trvá minimálne 30 rokov len preto aby sa splatila 300 tisicova hypoteka. Príde 50tka zena vycerpana, otočka do zadu a vidí len obrovskú obetu, hypo este nesplatenu a dom treba zas rekonštruovať aby sa nezozpadol a z čoho?
Je to veľmi ťažko a ver ze aj pre ženu. Ktorá si môže dovoliť ostať doma s dieťaťom aspoň do 2 rokov. Je to záťaž pre ženu, dieťa v zariadení, ona v práci 8 hodín a keď príde domov druha sichta začína a tento kolotoč trvá minimálne 30 rokov len preto aby sa splatila 300 tisicova hypoteka. Príde 50tka zena vycerpana, otočka do zadu a vidí len obrovskú obetu, hypo este nesplatenu a dom treba zas rekonštruovať aby sa nezozpadol a z čoho?
@anonym_99bff9 a takyto ludia si zvolia mladeho nacka do EU parlamentu kde ma plat cca 20 000 mesacne a ukazuje sa zo zbranou , tak potom je vsetko v poriadku
@anonym_autor Sesternica pracuje na mestskom úrade v Nitre, robí nejaké verejne obstarávanie, zarobí okolo 1000€, ona teda tvrdí že viacej.
@alica110 platy sa zasekli život zdražel dokedy to budu takto ludia zvladať ťahať otazne
@anonym_autor spolu s mužom máme v hrubom 2200 a dve deti dom aj auto. Áno, treba každé euro dva tri krát obrátiť inak sa to nedá. Investovať či odložiť na dôchodok je pre nás utópiou
@anonym_autor ja nepovhopim lzdi co sa zo zahraničia vratia na sk? Naco aby potom sa sťažovali? Sak ostan tan a hotovo zu ta nic dobte necaka a vudw este horsue a ti som optimista😂 vsrtcico maju trochu rozumu pojdu prec odtiaľo a ti ostatni budu mlatit orazdnu slamu na koni ako tu je zle
študuj 5 rokov vzdelavaj sa za 1100 na mesiac nehovoriac že deti rodicia drze
.. ono vela ludi tak zije..da sa to ale ..otazka je ci to takto chces ty ...v podstate sa uskromnovat a splacat ..popripade sa ti trafi nejaka fajn praca ..nikdy nevies co zivot prinesie...
tazko najhorsie, ze sa praca pridava a pridava a plat roky stoji, odisla som z prace kde mi davali 800 eur a ja na pokraji zrutenia, v dnesnej dobe monimalne 1200 ciste aby clovek ltt prezil treba
@anonym_99bff9 a takyto ludia si zvolia mladeho nacka do EU parlamentu kde ma plat cca 20 000 mesacne a ukazuje sa zo zbranou , tak potom je vsetko v poriadku
@princkrason aký ľudia? Koho konkrétne si myslel? A na čo sem vôbec pletieš politiku? To nie je predmetom tejto témy, koho sme si zvolili, toho žiaľ máme, keby som bola mladšia, tiež idem do čerta odtiaľto
@anonym_autor ja nepovhopim lzdi co sa zo zahraničia vratia na sk? Naco aby potom sa sťažovali? Sak ostan tan a hotovo zu ta nic dobte necaka a vudw este horsue a ti som optimista😂 vsrtcico maju trochu rozumu pojdu prec odtiaľo a ti ostatni budu mlatit orazdnu slamu na koni ako tu je zle
@klotildabazarik niekto neodíde aj preto, že tu má rodičov, o ktorých sa treba postarať. To ale neznamená, že je tu spokojný, len mu situácia nedovoľuje odísť
Ak si mladá a bezdetná, najrozumnejšie je odísť na zárobky do zahraničia. Ja som sa tak zariadila...v zahraničí som bola do niečo cez 30tku, zarobila som si na byt a aj ušetrila...Tu by som tie peniaze nemala šancu zarobiť. Plus som aj pocestovala a zlepšila sa v jazyku, získala nové skúsenosti....takže len samé plusy. Tu je to o držku aj keď neplatim absolútne žiadnu hypotéku. A ešte rada, ak sa ti v zahraničí zapáči, ostaň tam,ja som urobila debilinu, že som došla naspäť....
@princkrason aký ľudia? Koho konkrétne si myslel? A na čo sem vôbec pletieš politiku? To nie je predmetom tejto témy, koho sme si zvolili, toho žiaľ máme, keby som bola mladšia, tiež idem do čerta odtiaľto
@anonym_922d01 že aky ludia? napr. niekto z tvojho okolia rodiny atd , čo si myslis ako sa tam dostal? dakdo ho zvolil a nackov volia prave taky ludia
.. ono vela ludi tak zije..da sa to ale ..otazka je ci to takto chces ty ...v podstate sa uskromnovat a splacat ..popripade sa ti trafi nejaka fajn praca ..nikdy nevies co zivot prinesie...
@evelyn246246 dal som tomu rok aj študium som rozmyšľal VS ale to dnes negarantuje dobre platene miesto . a to ano rodina rodicia len tu to je tažke
@milanemila A čo taký človek, ktorý má VŠ, vo svojom odbore má dosiahnuté všetko, čo sa dalo a aj tak sa vysoko nevyšplhá. Lebo verejná a štátna služba nepustí. Áno, chápem, treba ísť inde 🤦🤦🤦
@anonym_autor a prečo chces dom za 250 t choď zatiaľ do bytu, alebo menšieho domu.
@anonym_e0cd65 a existuje ina rada?Ako zvýšiť vzdelanie, alebo iná práca?Pre mňa to je frustrujúce robiť do dôchodku za tabuľkový plat.Ak nechceš tu živoriť choď spať do Nemecka a žena a deti budú raz bývať s tebou prečo by mali byť tu?A to, ze si robil bez zálohy, zmluvy je tvoja chyba.
Moja sestra robila v štátnej správe po 40 tke si zriadila upratovaciu službu začínala ona a dcéra dnes má ďalšie 3 ženy upratujú domy, kancelárie, doktorom ordinácie.Nespokojnost ľudí posúva, alebo sedia a fnukaju ako to majú zle.Aj ten advokát po skúškach bude raz dobre zarábať.Aj lekár, učiteľ nemá hneď vysoký plat, ani tá kaderníčka bez školení a bez toho, že bude dobrá nebude mať klientelu a dobrý prijem
@anonym_922d01 že aky ludia? napr. niekto z tvojho okolia rodiny atd , čo si myslis ako sa tam dostal? dakdo ho zvolil a nackov volia prave taky ludia
@princkrason z mojej rodiny nikto, je nás tu totiž minimum, ako som písala vyššie, väčšina vonku. A prečo by to mala byť práve z mojej rodiny? Tak isto môžem ja napísať, že to bolo z tvojej. Autor témy očakáva rady, nie výlevy kto koho volil, to jej nijako nepomôže, že si to Slovensko poslednými voľbami skomplikovalo na celej čiare, to vidí sám
@anonym_autor a prečo chces dom za 250 t choď zatiaľ do bytu, alebo menšieho domu.
@anonym_e0cd65 a existuje ina rada?Ako zvýšiť vzdelanie, alebo iná práca?Pre mňa to je frustrujúce robiť do dôchodku za tabuľkový plat.Ak nechceš tu živoriť choď spať do Nemecka a žena a deti budú raz bývať s tebou prečo by mali byť tu?A to, ze si robil bez zálohy, zmluvy je tvoja chyba.
Moja sestra robila v štátnej správe po 40 tke si zriadila upratovaciu službu začínala ona a dcéra dnes má ďalšie 3 ženy upratujú domy, kancelárie, doktorom ordinácie.Nespokojnost ľudí posúva, alebo sedia a fnukaju ako to majú zle.Aj ten advokát po skúškach bude raz dobre zarábať.Aj lekár, učiteľ nemá hneď vysoký plat, ani tá kaderníčka bez školení a bez toho, že bude dobrá nebude mať klientelu a dobrý prijem
@anonym_b8d9cd nepíš to tu, takéto rady tu nie sú vítané
Muž zarába 1200 ja poberam rodicak, mame 3 deti, 2 autá a dokonca si vieme mesacne aj odložiť. Kupujeme kvalitne potraviny a nevyhadzujeme peniaze za somariny
@kikusenka1 ale hypoteku ste brali urcite minimilne 5-6 tokov dozadu a max 90 000 inak by vam to takto krasne nevyslo.leby my sme na tom podobne muz zarobi 1200 ja mam rodicak plus pridavky rovnako dve auta ale hypo je len 360e nie 700-800 ako maju ludia bezne teraz. A veru po roku mladsej som sa uz aj prarala na brigadu lebo ideme nadoraz.
@anonym_b8d9cd možete mať zmluvu sebavedomovo vam povie možte sa sudiť on problem nema možem si davať žaloby kolko chcete . zalohu som vzal a 850 eur doplatiť nema z čoho ked bude mať doplati a tak sa tocime ludia su spekulanti nevravim že všetci
@kikusenka1 a to sa ako dá? Jedine ak nemáte hypotéku a necestujete...
@anonym_ed5588 tiež som sa nad tým pozastavila
ruku na srdce je 1000 1200 eur na dnesne pomery dostojne je to skromne žitie o dieťati max jedno aj to by som rozmýšľal ci to dame
@princkrason ja politiku nezmením ja chcem len žiť na Slovensku dostojne slusne
@anonym_autor co myslíš pod pojmom dostojne a slušne? Jednoducho ľudia by mali pochopiť, že keď raz prijem nemajú, tak nemajú. A nech nesnívaju o nejakom štandarde, ktorý mali kedysi. Vtedy si žili nad pomery, teraz sa zaradili tam kam patrili aj predtým. Vráti sa viac generácne bývanie, ako tomu bolo predtým. Prečo by každý musel vlastniť byt? Auto? Chodiť na dovolenky? Jednoducho ma to nemáš, tak o tom nesnívaj. A to, ze si mas zvýšiť kvalifikáciu alebo nájsť inú prácu je proste fakt. Nie očakávať ze zamestnávateľ ti dá zrazu raz toľko, aby si mohla podľa teba slusne žiť.
@anonym_autor "ale ako ked si pozriete pracovne ponuky všetko je okolo 1200 v hrubom" - klikol som profesiu a je tam cca 2000 ponuk s mzdou >3000€ pre plny uvazok...
Pozor učitel 1100 sestricka 1200 inžinier 1050 eur policajt 1100 .... to nejde o tom že nariekam že nechcem sa vzdelavať napredovať ale ako je možne že žijeme v dobe kde praca nestači nato aby človek bez problemov vedel žiť to znamena dospelý človek pracujuci vedel mať samostatnu strechu nad hlavou a neriešil že ked všetko poplati byvanie podnajom alebo hypoteku paušal benzin hygiena ..... ostane mu 200 eur na učte čo s nimi ma urobiť ? to ako si ma vytvoriť rezervu ? Viete ja ked Som robil v nemecku 800-1200 som mesačne odložil a to som obcas siel sa zabaviť do restauracie fiko plavanie permanentky ved tu len do fitka permanentka stoji 40 eur . Normalne žiť nie luxusne normalne nie živoriť preživať s mesiaca na mesiac a ak sa nahodou auto pokazi a oprava 350 eur tak rozmyslať z coho to zaplatiť alebo doma spotrebič . To je smutne že zivotne naklady normalne su drahšie ako platove ohodnotenie
Pozor učitel 1100 sestricka 1200 inžinier 1050 eur policajt 1100 .... to nejde o tom že nariekam že nechcem sa vzdelavať napredovať ale ako je možne že žijeme v dobe kde praca nestači nato aby človek bez problemov vedel žiť to znamena dospelý človek pracujuci vedel mať samostatnu strechu nad hlavou a neriešil že ked všetko poplati byvanie podnajom alebo hypoteku paušal benzin hygiena ..... ostane mu 200 eur na učte čo s nimi ma urobiť ? to ako si ma vytvoriť rezervu ? Viete ja ked Som robil v nemecku 800-1200 som mesačne odložil a to som obcas siel sa zabaviť do restauracie fiko plavanie permanentky ved tu len do fitka permanentka stoji 40 eur . Normalne žiť nie luxusne normalne nie živoriť preživať s mesiaca na mesiac a ak sa nahodou auto pokazi a oprava 350 eur tak rozmyslať z coho to zaplatiť alebo doma spotrebič . To je smutne že zivotne naklady normalne su drahšie ako platove ohodnotenie
@anonym_autor Som ochotný 5 rokov študovať povedzte čo študovať nedostať sa na hranicu príjmu 1000-1400 v hrubom okrem IT tam buducnosť svetla nie je videl som v nemecku japonsku veci ktore zmenia uplne pracovný trh . IT odbornici špičkový sa uživia ale začiatocnici už to maju extremne ťažké. ani Lekar zo mna nebude . Povedzte čo študovať z ostatných profesií
@kikusenka1 ja som nikdy nemala hypo, kedysi to šlo aj bez nej, už mám čo to odžité. Ale ak by viac ako polovicu vášho príjmu zhltla hypo, plus poplatky za energie, vodu, tak to je už len o prežívaní. S malými deťmi sa to ešte dá, premrvia sa aj v teplákoch z bazárika, ale keď máš dve deti na internáte, plus tretie, chceš im dopriať aj školské výlety, lyžovačky, krúžky, potrebujú okuliare, strojček a nedajboh má živiteľ rodiny dlhodobú PN, tak máš stresy aj z návštevy zubára
@anonym_autor ja zarábam 1200 EUR v hrubom a teda,že aký super plat v administratíve??..sú tu firmy,ktoré platia aj minimálnu v administratíve..a teda muž je dlhodobo PN,u nás je ‘šťastie,, že nemame hypo,ale sme si ‘za mladi’ zarobili v zahraničí na dom..
@anonym_922d01 presne tak,u nás okuliare deti,treba strojček ..je to len zatiaľ o základnej životnej urovni::zatiaľ odkladáme strojček, kým pôjde muž do prace..deti sú starsie a teda už ‘nepotrebuju’ tie výlety,keď chodili ako menšie..ale teda potrebuju na zmrzku a majú iné aktivity a teda, je to ťažké..idem z vyplaty do vyplaty na 0..
@anonym_autor ja zarábam 1200 EUR v hrubom a teda,že aký super plat v administratíve??..sú tu firmy,ktoré platia aj minimálnu v administratíve..a teda muž je dlhodobo PN,u nás je ‘šťastie,, že nemame hypo,ale sme si ‘za mladi’ zarobili v zahraničí na dom..
@anonym_922d01 presne tak,u nás okuliare deti,treba strojček ..je to len zatiaľ o základnej životnej urovni::zatiaľ odkladáme strojček, kým pôjde muž do prace..deti sú starsie a teda už ‘nepotrebuju’ tie výlety,keď chodili ako menšie..ale teda potrebuju na zmrzku a majú iné aktivity a teda, je to ťažké..idem z vyplaty do vyplaty na 0..
@anonym_ac2d73 No povedzte ako dokažu vyžit zo 816 v hrubom 665 ciste to je nenormalne takto na hranici chudoby by mali žiť povalaci co sa im robiť nechce a nie ludia co každy den rano vstavaju do prace tvoria hodnoty
ja keď toto čítam ..., Nedávno som bola na Srí Lanke, treba ísť a zažiť čo je to naozaj chudoba, alebo keď pozerám cestovanie jedného mladého muža po Pákistane alebo Indiia ten hovorí že si ani nevieme predstaviť ako nám je tu dobre. Ja si nemyslím že sa vo všeobecnosti na Slovensku živorí , len mnoho ľudí je finančne negramotných , mnoho ľudí má skreslené predstavy že zamestnávatelia sú povinní dávať vyššie platy, benefiny, nie sme ochotní sa sťahovať, presúvať, byť flexibilní . Nie sme kreatívní , ochotní znášať obtiaže , jednoducho chceme všetko tu a teraz a veľa.
Ja podnikám , som zamestnávateľ , a keď tu čítam ako si pcháme vrecká , nuž skúste zákazku nájsť , urobit a hlavne z dotyčného aj dostať peniaze a potom zaplatiť zamestnancov, ktorí nikdy nie sú spokojní , aj keby ste im dali akékoľvek benefity. To je jednoducho v povahe človeka.
@anonym_autor Som ochotný 5 rokov študovať povedzte čo študovať nedostať sa na hranicu príjmu 1000-1400 v hrubom okrem IT tam buducnosť svetla nie je videl som v nemecku japonsku veci ktore zmenia uplne pracovný trh . IT odbornici špičkový sa uživia ale začiatocnici už to maju extremne ťažké. ani Lekar zo mna nebude . Povedzte čo študovať z ostatných profesií
@anonym_autor Synovec je elektrikár a nástupný plat v Nemecku dostal hneď po maturite 3000 eur. Po 5 rokoch sa vrátil domov, teraz pracuje na živnosť a nemá čas ani na priateľku, čo má stále toľko roboty, novostavby, prerábky, rekonštrukcie... A plánuje stavať aj dom.

@milanemila A čo taký človek, ktorý má VŠ, vo svojom odbore má dosiahnuté všetko, čo sa dalo a aj tak sa vysoko nevyšplhá. Lebo verejná a štátna služba nepustí. Áno, chápem, treba ísť inde 🤦🤦🤦
@anonym_e0cd65 ked sa smiem opýtat kde sa pohybujeme statna sprava statna služba tiež 1000?