icon

Ako získať daňový bonus bez vedomia matky?

8. máj 2024

Zdravím , som szčo chcem sa opýtať či viem poberať daňový bonus aj bez toho aby som potreboval nejaké papiere od matky dieťaťa. Dakujem

viestta
8. máj 2024

Dieta zije u matky a ty chces poberat danovy bonus? No fasa

Podmienky pre nárok na daňový bonus na dieťa v roku 2024
Daňovník si môže uplatniť daňový bonus na každé vyživované dieťa. Vyživovaným dieťaťom sa rozumie dieťa vlastné, osvojené, dieťa prevzaté do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe rozhodnutia príslušného orgánu, nezaopatrené dieťa druhého z manželov a plnoleté nezaopatrené dieťa, ak do dosiahnutia plnoletosti bolo zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov.
Zároveň sa uplatňujú nasledovné podmienky, resp. pravidlá:
Vyživované dieťa žije s daňovníkom v jednej domácnosti.

Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/dan-z-prijmov/danovy-... © Podnikajte.sk

klarissa25
8. máj 2024

Ak nežijes s dieťaťom v domácnosti nemáš nárok na daňový bonus

januska12323
8. máj 2024

Nemáš nárok a ak ťa niekto udá budeš musieť všetko vrátiť.

paciko9
8. máj 2024

No skusit to mozes, treba ti rodny list. Ale ak si matka uplatnuje DB a ma dieta v starostlivosti, tak ked na to pridu vsetko musis vratit

rozculena
8. máj 2024

ty si dobrý vychcánek

dusankomoj
8. máj 2024

Jasné! Aj na susedové deti si môžeš tiež uplatniť. Treba využiť,nie?👍

viestta
8. máj 2024

@rozculena jedine, ze by bol nezvycajne seriozny otec a danovy bonus, ktory mu vyplati stat okamzite prevedie na ucet ich matky aby ho mohla pouzit pre deti. Ale akosi takej moznosti v tomto pripade neverim, kedze matka o tom nema vediet.

linola1
8. máj 2024

podľa zákona má v prvom rade nárok matka, až potom ďalší člen rodiny.

alickapusinka
8. máj 2024

Ako môžeš poberať DB ak nežiješ z dieťaťom v domácnosti. To že si jeho otec ešte neznamená že máš na to právo ak nežijete v spoločnej domácnosti. Ak ťa niekto udá tak budeš musieť všetko vrátiť. Myslíš si že by sa na to neprišlo omyl ak si szčo tak sa na to príde a budeš musieť všetko naraz vrátiť. Len aby si nezaplakal ak TI na to prídu teraz čo je všetko kontrolované.

3009
8. máj 2024

Ty si poriadne vychytralý. Určite aj na dieťa prispievaš nad rámec. No fuj taký foter!!!!

matullienka
8. máj 2024

Toto je podľa mňa založené iba na rozburenie vášni

armica152
8. máj 2024

všetky daňové bonusy sa skontrolujú, takže ho bude musieť potom aj vrátiť, a ešte aj zaplatiť pokutu.

ekira1
8. máj 2024

Zdá sa ti veľa výživné na vlastné dieťa, tak chceš na vlastnom dieťati ušetriť, aby viac ostalo tebe? No otec roka a pre vlastné dieťa si fakt výhra 🙄

zuzanka.zuzu
8. máj 2024

áno vieš, ak ho nepoberá matka (napr.nezamestnana) pretože v prípade tohto príspevku sa zvýhodňuje matka. plus platí čo písali vyššie, nesmie na to nikto prísť a keby áno, ešte ho vieš odhlásiť tým mesiacom (akože sa zmenili pomery)

som_realistka
8. máj 2024

Prečo chceš poberať DB tak aby to matka nevedela? Ak nemáte dobre vzťahy a ona sa to dozvie a to si píš ze sa dozvie, budeš mat pekny pruser.