Ako získať energopomoc pre nájomný byt?
Ahojte. Tí, ktorí máte byty v prenájme, nebývate tam a nemáte tam ani trvalý pobyt, t.j. ten byt je bez evidencie akéhokoľvek pobytu, bývajú tam len nájomcovia na základe nájomnej zmluvy - a Vám ako majiteľom nárok na energopomoc nevznikol v mieste, kde trvalý pobyt máte, tým pádom, aj ten váš nájomný byt je bez energopomoci (keďže tam iný trvalý pobyt nie je).
Čo v prípade, ak by si nájomca na nájomný byt nahlásil trvalý pobyt/alebo prechodný - bude sa potom posudzovať len jeho príjem na danom byte?
Mňa len mrzí, že zbytočne platia veľa, nakoľko je to low cost nájom a energie nepríjemne vyskočili.
Ďakujem za rady.
@mimaapeto opakujem, povedali mi ze moja bonita sa neskuma na tento pripad a preto je irelevantna vyska mojho prijmu.
Este 2 x som sa pytala ci je to pravda - overovala som si to pocas telefonatu.
Namietka je podana, ako ma instruovali, lebo im tam v systeme chyba moje odberne miesto a preto neprisla energopoukazka, ze tento problem mali mnohi ludia. Akonahle sa to opravi, narok na energopomoc na teplo vraj urcite mam a dodatocne mi pride energosek.
Ak to tak nebude, napisu mi dovod a ja to hodim sem - aby uz bola vec jasná.
@anonym_autor povedala ti blbost, vzdy sa skuma prijem, ved podla toho sa dava energopomoc. A podla spotreby potom aj to ci dostanes 6eur alebo 60.
@anonym_autor povedala ti blbost, vzdy sa skuma prijem, ved podla toho sa dava energopomoc. A podla spotreby potom aj to ci dostanes 6eur alebo 60.
@natalka13 ci to blbost je alebo nie, zistim pri odpovedi na moju namietku. Btw, v celej diskusii boli tusim 2-3 pripady, kedy presne domacnost presiahla bonitu a nedostali energopomoc ale ich dalsie najomne byty bez ziadneho trvaleho pobytu energopomoc dostali. A to by bol aj moj pripad. Takze tak🤷♀️
@rozculena no cakam momentalne. Mam podanu namietku, na call centre mi tvrdili, ze narok mam mat, avsak nevidia tam v systeme odberne miesto (mojho prenajateho bytu) ci co, ze takych pripadov mali velmi vela, riesi sa to cez namietky. No a ze ak na ten byt nie je nahlaseny ziadny trvaly pobyt a inu nehnutelnost vo vlastnictve nemam a ja mam TP na "cudzom" byte, narok na energopomoc vraj urcite na ten moj prenajaty byt vznika bez ohladu na bonitu. Cize, ci to tak naozaj je, zistim az ked mi pride odpoved na namietku. A to samozrejme sem napisem. Len teda moze ta odpoved trvat aj mesiac.🤷♀️ namietok maju vela, aj kvoli chybam v systeme...
@anonym_autor
Ešte raz, toto tvrdenie nie je pravdivé, upozorňujem preto, aby sa ním niekto neriadil: "No a ze ak na ten byt nie je nahlaseny ziadny trvaly pobyt a inu nehnutelnost vo vlastnictve nemam a ja mam TP na "cudzom" byte, narok na energopomoc vraj urcite na ten moj prenajaty byt vznika bez ohladu na bonitu."
Posudzuje sa bonita energodomacnosti, ktorej si členom a tá bonita platí pre teba a aj tvoje nehnuteľnosti bez evidovaneho TP.
Príčina je skôr, že nevedia spárovať nehnuteľnosť s tebou, chybná adresa, chyba v mene majiteľa, ...
@anonym_autor
Ešte raz, toto tvrdenie nie je pravdivé, upozorňujem preto, aby sa ním niekto neriadil: "No a ze ak na ten byt nie je nahlaseny ziadny trvaly pobyt a inu nehnutelnost vo vlastnictve nemam a ja mam TP na "cudzom" byte, narok na energopomoc vraj urcite na ten moj prenajaty byt vznika bez ohladu na bonitu."
Posudzuje sa bonita energodomacnosti, ktorej si členom a tá bonita platí pre teba a aj tvoje nehnuteľnosti bez evidovaneho TP.
Príčina je skôr, že nevedia spárovať nehnuteľnosť s tebou, chybná adresa, chyba v mene majiteľa, ...
@miro25 tak vysvetli, preco inym, v rovnakom rezime ako ja, priznali na najomny byt bez tp energopomoc a hlavnej domacnosti, kde su tp clenov, nepriznali kvoli bonite. Niekde v tom nejaky hacik bude, nemyslis?
Sú na mňa písané dva byty, v jednom ma trvalý pobyt moja mama a druhý prenajímam (na tento byt nikto nemá písaný trvalý pobyt), ja mám trvalý pobyt v inom byte. Dostala som energoseky na oba byty kde som písaná ako vlastník, aj na ten ktorý prenajímam a nikto tam trvalý pobyt nemá
@anonym_autor No mne konkrétne neuznali
@anonym_424433 dakujem za skusenost. Som zvedava ci sa to takto aj mne podari.
@miro25 veru, si asi jediny, spolu so mnou zatial. Ostatni podostavali. No nic, zistim ked pride odpoved na namietku. Zatial neostava nic ine len cakat. Btw, nahodou ty si nevolal na call centrum a neinformoval sa na tvoj pripad? Ci by si predsa nemal.mat narok? Som zvedava co by tebe povedali
@anonym_424433 dakujem za skusenost. Som zvedava ci sa to takto aj mne podari.
@miro25 veru, si asi jediny, spolu so mnou zatial. Ostatni podostavali. No nic, zistim ked pride odpoved na namietku. Zatial neostava nic ine len cakat. Btw, nahodou ty si nevolal na call centrum a neinformoval sa na tvoj pripad? Ci by si predsa nemal.mat narok? Som zvedava co by tebe povedali
@anonym_autor Volal som už 4x. Tam dokopy nič nevedia.
Podal som námietku na chybu v registri obyvateľov - nezmenený TP detí, aktuálne už opravený - zamietli.
Energopomoc sme nedostali, ale čo sa týka bytov, čo prenajímame:
- v jednom majú nájomníci TP, tam elektrina ANO, plyn NIE, teplo ?
- v ostatných troch nemá nikto TP, aspoň o tom neviem, a v jednom je zázračne nárok na plyn
- plus som dostal dva energošeky, ani pánboh nevie pre ktorý byt a prečo dva a nie jeden?
Plus som riešil opravy adries odberných miest, lebo sa nie úplne zhodovali s registrom adries, aj to môže byť príčina nepriznania.
Ale už sa cítim ako Don Quichot v boji s veternými mlynmi.
Databázy majú totálne rozbité, nevedia správne napárovať dáta, tak potom vznikajú nezmysly pri rozhodnutiach, potom aby to človek riešil.
Ako mne to môže byť jedno, chcel som ale pomôcť hlavne nájomcom, ale zjavne budú mať smolu.
@anonym_autor Volal som už 4x. Tam dokopy nič nevedia.
Podal som námietku na chybu v registri obyvateľov - nezmenený TP detí, aktuálne už opravený - zamietli.
Energopomoc sme nedostali, ale čo sa týka bytov, čo prenajímame:
- v jednom majú nájomníci TP, tam elektrina ANO, plyn NIE, teplo ?
- v ostatných troch nemá nikto TP, aspoň o tom neviem, a v jednom je zázračne nárok na plyn
- plus som dostal dva energošeky, ani pánboh nevie pre ktorý byt a prečo dva a nie jeden?
Plus som riešil opravy adries odberných miest, lebo sa nie úplne zhodovali s registrom adries, aj to môže byť príčina nepriznania.
Ale už sa cítim ako Don Quichot v boji s veternými mlynmi.
Databázy majú totálne rozbité, nevedia správne napárovať dáta, tak potom vznikajú nezmysly pri rozhodnutiach, potom aby to človek riešil.
Ako mne to môže byť jedno, chcel som ale pomôcť hlavne nájomcom, ale zjavne budú mať smolu.
@miro25 presne tak, maju neporiadok v registroch, mne to sam pan do telefonu povedal 🤓, a este aj to, ze kvoli tomu bolo mnozstvo namietok, ktore ledva stihali vybavovat do 2 mesiacov.
A suhlasim, mojou snahou je tiez len pomoct najomcom, nakolko nie su vysoko prijmovi. Robim co mozem, uvidim aky bude vysledok. Tiez viac nezmozem, ale ak je nejaka moznost to aspon skusit, vyuzila som. Urcite sem dam vediet.
A vidis aj sam, ze mas aj take aj take skusenosti, akurat logiku v tom asi tazko budeme hladat 😁

@anonym_autor inak ja nechápem,z akej databázy vyberajú takých ľudí,ako tá moja kamoška...
Bola som znova na tej stránke energopomc.sk a zase to tam je inak.
A tento ich slogan "Adresná energopomoc je určená domácnostiam, ktorým ich finančná situácia sťažuje zvládanie zvýšených nákladov na energie" je riadny shit.
@rozculena ano stale to menia, podla mna vychytavaju aj chyby a nastavuju to tak, aby od aprila boli podmienky jednoznacne, tak tvrdia, ale - uvidime 😏.