Ako získať hypotéku s pracovnou zmluvou na dobu určitú?
Ahojte,
Riešime s manželom hypotéku. On má na dobu neurčitú tpp a ja na dobu určitú na pol roka kde mi za 1,5m končí pracovná zmluva a zamestnávateľ mi ju nechce predĺžiť. Máme 2 deti jeden úver ktorý plánujeme navýšiť a z toho vyplatiť sumu k hypotéke. Máte skúsenosti s bankami ktoré akceptovali takú zmluvu ako mám ja ? Pred prácou som bola 3m doma a predtým rok som pracovala v jednej firme. Ďakujem za odpovede 🙂 ja len či to má zmysel a ako tie banky preveruju prijmy a ci by mi uznala nejaka banka takuto pracovnu zmluvu.
@anonym_autor všetko závisí od vášho príjmu a od výšky úveru. U nás ma ani neposudzovali, nebolo žreb. Stačil manželov príjem
@anonym_229183 no my mame dokopy 2000€ spolu. Keďze manzel ma na papieri 1200€ v hrubom a ostatné na ruku cize jeho prijem mestaci a ziadame o 75000€
@anonym_229183 no my mame dokopy 2000€ spolu. Keďze manzel ma na papieri 1200€ v hrubom a ostatné na ruku cize jeho prijem mestaci a ziadame o 75000€
@anonym_autor Dôležité je to, co máte na zmluve! Banka potrebuje oficiálny príjem a musí z neho odpočítať to, čo potrebujete vy na život. Takže, 1200 v hrubom, dve deti, onedlho žena bez práce, navyše ďalší úver... O hypotéke 75 000 môžete len snívať.
3m pred skoncenim prac.zmluvy ti uz nikde hypo nedaju,resp.ak muz zarobi riadne tak ty tam byt nemusis,staci jeho prijem.
Jedine si najst novu pracu,pockat a az potom ziadat,manzel nech si nic nedava na ruku,vsetko oficialne.
Ak Vam staci manzelov prijem, budete ok, Tvoj prijem nemusia brat do uvahy. A neviem si predstavit, ktora banka by bola tak hlupa, ze bude pocitat prijem zo zmluvy na polroka a pred skoncenim.
Ked ale citam ze to ma byt prijem 1200 v hrubom, manzelka bez prace, 2 deti a uver, urcite nedostanete 75 tisic. Podla mna realne (ak vobec), tak by ste dostali par tisic. Uz aj s tymi 2000 v hrubom na 4 osoby a jeden uver by to podla mna nebolo postacujuce.
Ved staci, ze si to das aj do zakladnych kalkulaciek.
Obavam sa, ze vam to nevyjde, pracovnu zmluvu na dobu urcitu banka akceptuje ale nesmie koncit o menej ako 3M, cize tvoj prijem nebude brat do uvahy a ak z manzelovho prijmu odpocitaju existujuce zavazky a zivotne minimum na teba a dve deti, tak to skratka nevychadza.
Nechapem,preco toto ludia stale podporuju takto na cierno,potom ked chcu takto hypoteku je velky problem.Ale ludia si nikdy nedaju povedat.Toto nikdy nezmizne.
Nechapem,preco toto ludia stale podporuju takto na cierno,potom ked chcu takto hypoteku je velky problem.Ale ludia si nikdy nedaju povedat.Toto nikdy nezmizne.
@anonym_5ddd44 a keby len hypo... Príde PN, nedajbože invalidita a potom budú kukať z čoho to vyrátali

@anonym_autor všetko závisí od vášho príjmu a od výšky úveru. U nás ma ani neposudzovali, nebolo žreb. Stačil manželov príjem