icon

Ako získať hypotéku s pracovnou zmluvou na dobu určitú?

Dnes o 14:55

Ahojte,

Riešime s manželom hypotéku. On má na dobu neurčitú tpp a ja na dobu určitú na pol roka kde mi za 1,5m končí pracovná zmluva a zamestnávateľ mi ju nechce predĺžiť. Máme 2 deti jeden úver ktorý plánujeme navýšiť a z toho vyplatiť sumu k hypotéke. Máte skúsenosti s bankami ktoré akceptovali takú zmluvu ako mám ja ? Pred prácou som bola 3m doma a predtým rok som pracovala v jednej firme. Ďakujem za odpovede 🙂 ja len či to má zmysel a ako tie banky preveruju prijmy a ci by mi uznala nejaka banka takuto pracovnu zmluvu.

anonym_229183
Dnes o 15:12

@anonym_autor všetko závisí od vášho príjmu a od výšky úveru. U nás ma ani neposudzovali, nebolo žreb. Stačil manželov príjem

autor
Dnes o 15:17
@anonym_229183

@anonym_autor všetko závisí od vášho príjmu a od výšky úveru. U nás ma ani neposudzovali, nebolo žreb. Stačil manželov príjem

@anonym_229183 no my mame dokopy 2000€ spolu. Keďze manzel ma na papieri 1200€ v hrubom a ostatné na ruku cize jeho prijem mestaci a ziadame o 75000€

anonym_58483d
Dnes o 15:26
@anonym_autor

@anonym_229183 no my mame dokopy 2000€ spolu. Keďze manzel ma na papieri 1200€ v hrubom a ostatné na ruku cize jeho prijem mestaci a ziadame o 75000€

@anonym_autor Dôležité je to, co máte na zmluve! Banka potrebuje oficiálny príjem a musí z neho odpočítať to, čo potrebujete vy na život. Takže, 1200 v hrubom, dve deti, onedlho žena bez práce, navyše ďalší úver... O hypotéke 75 000 môžete len snívať.

anonym_5ddd44
Dnes o 15:31

3m pred skoncenim prac.zmluvy ti uz nikde hypo nedaju,resp.ak muz zarobi riadne tak ty tam byt nemusis,staci jeho prijem.

anonym_5ddd44
Dnes o 15:33

Jedine si najst novu pracu,pockat a az potom ziadat,manzel nech si nic nedava na ruku,vsetko oficialne.

anonym_000793
Dnes o 16:07

Ak Vam staci manzelov prijem, budete ok, Tvoj prijem nemusia brat do uvahy. A neviem si predstavit, ktora banka by bola tak hlupa, ze bude pocitat prijem zo zmluvy na polroka a pred skoncenim.

Ked ale citam ze to ma byt prijem 1200 v hrubom, manzelka bez prace, 2 deti a uver, urcite nedostanete 75 tisic. Podla mna realne (ak vobec), tak by ste dostali par tisic. Uz aj s tymi 2000 v hrubom na 4 osoby a jeden uver by to podla mna nebolo postacujuce.
Ved staci, ze si to das aj do zakladnych kalkulaciek.

petamich
Dnes o 16:25

Obavam sa, ze vam to nevyjde, pracovnu zmluvu na dobu urcitu banka akceptuje ale nesmie koncit o menej ako 3M, cize tvoj prijem nebude brat do uvahy a ak z manzelovho prijmu odpocitaju existujuce zavazky a zivotne minimum na teba a dve deti, tak to skratka nevychadza.

anonym_5ddd44
Dnes o 16:38

Nechapem,preco toto ludia stale podporuju takto na cierno,potom ked chcu takto hypoteku je velky problem.Ale ludia si nikdy nedaju povedat.Toto nikdy nezmizne.

anonym_a719db
Dnes o 17:10
@anonym_5ddd44

Nechapem,preco toto ludia stale podporuju takto na cierno,potom ked chcu takto hypoteku je velky problem.Ale ludia si nikdy nedaju povedat.Toto nikdy nezmizne.

@anonym_5ddd44 a keby len hypo... Príde PN, nedajbože invalidita a potom budú kukať z čoho to vyrátali

alenka58
Dnes o 17:10

ved keď si nájdeš niečo na TPP tak potom žiadajte snád tolko vydržíte