icon

Ako získať invalidný dôchodok pri zdravotných problémoch?

nelus139
12. jan 2025

Žienky. Kam sa mám obrátiť, ak som vyše 5 rokov nezamestnaná skrz môj zdravotný stav? Lekári mi na každom papieri uvádzajú, že som zdravá. Ale ja viem, že nedokážem fungovať. Denno-denne silné migrény, bolesti brucha. Mala som operáciu, pri ktorej mi otvorili brucho aby už konečne zistili čo mi je. Bohužiaľ, bez akýchkoľvek výsledkov. Každý tvrdí, že som zdravá. Veľakrát som skúšala riešiť invalidný dôchodok. Tam mi však bolo povedané, že nespĺňam meno a farbu (nič proti rómom!). Kam sa mám ešte obrátiť, aby mi toto všetko už uznali? Stretli ste sa niektorá z vás s takýmto podobným prípadom? Budem veľmi rada za akékoľvek rady.

Strana
z2
nelus139
autor
12. jan 2025

@bosorkabb a práve pre toto som sa chcela obrátiť na ľudí, ktorí nesúdia ale vedia a chcú poradiť. Ja nepotrebujem sedieť doma ale aspoň nech mi to uznajú lebo takto neviem chodiť do roboty, nedokážem chodiť do roboty.

bosorkabb
12. jan 2025

@nelus139 veď ti radím. Bez potrebných lekárskych správ to nejde. Ak lekár tvrdí že si zdravá nič sa robiť nedá len nájsť lekára ktorý má iný názor.

alickapusinka
12. jan 2025

@bosorkabb to ja viem aj bez teba ale ja som písala kôli tomu autorek že koľko diagnoz a ID žiaden.Ako horlivo očakava ked ma dve papiere dajme tomu.

nelus139
autor
12. jan 2025

@bosorkabb asi áno, nijak inak sa to bohužiaľ asi ani nebude dať. Len človek, ktorý naozaj chodí z jedných dverí k druhým už nemá silu ani chuť sa pozerať a počúvať “veď ste mladá” .. mladá byť môžem, zdravie však už bohužiaľ na robotu nemám.

natalka13
12. jan 2025

@nelus139 co ti napisala vseobecna do papierov pre socialku?
Mas to iste v spravach od odbornych lekarov?

marhulka13
12. jan 2025

@alickapusinka tak ja mam iba jeden papier a schválili mi ID

alickapusinka
12. jan 2025

@marhulka13 to asi zaleži aj od doktorky alebo doktora sú napríkald epileptici ktorý ID majú to zaleži v akom štadiu asi aka choroba a hlavne čo je tam napísane

marhulka13
12. jan 2025

@alickapusinka to je pravda, ja teda epi nemám ale veľa záleží aj na posudkovom

mamina7070
13. jan 2025

vobec nejde o pocet papierov ani diagnoz ale o stupen hlavnej diagnozy preukazany dlhodobo lekarskyminspravaminvysetreniami atd (kazda diagnoza ma svoje kriteria)
opotrebenie klbov a chrbtice ani migrena a ani diagnosticka operacia criev nie su diagnozy na ID
ak mas problemy s chrbticou a klbami treba doplnit vitaminy a mineraly a cvicit cvicit a cvicit ine nepomoze
a ID neznamena ze nemozes prpacovat bezne ludia na ID pracuju an na TPP, ID nebyva cysoky aby pokryl naklady na zivot

natalka13
13. jan 2025

@mamina7070 ID je vysiky podla odvodov ake clovek odviedol. Moze byt 300 ale aj 1300e.

mamina7070
13. jan 2025

@natalka13 sak samozrejme ale tata pani/slecna toho asi vela odpracovaneho nema

drahomirrra
13. jan 2025

Ja nechápem, o čo ide. Aká je tvoja hlavná diagnóza? Prečo nemáš zoperovanú chrbticu, keď máš problém so stavcami? Prečo nemáš zoperované kĺby? Cvičíš aktívne na chrbticu? SM systém a podobne?
Máš vyšetrenie u psychiatra absolvované? Dnes má problém s chrbticou každý druhý človek.
Veď ak si podľa lekárov zdravá, tak nemáš nárok na ID. Koľko máš rokov?

wanhelsing
11. nov 2025

Dobrý Deň ,Chcem Si Požiadať O ID Dôchodok Mám Dg:Porucha Vedomia ,Poruchy Správania,Ľahká Mentálna retardacia A Iné ,Či Mám Nárok Na Id Ak Vieš Poradiť Ďakujem ?

Strana
z2