icon

Ako získať nové auto bez našetrených peňazí?

7. dec 2024

Ahojte, stala sa nám taká blbá vec (teda rodičom), že sa im pokazilo auto (automatická prevodovka, oprava vyššia ako hodnota autá :/).. Naši mali to auto na leasing (brali už ojazdené), leasing im skončil len pred 3 mesiacmi a to auto je teraz nepojazdné, nepredajné, nič… :/ Potrebuju nové, lebo bez autá sa im fungovať nedá (bývajú daleko od nás, v malej dedine, nezasli by peši do obchodu atd atd), no nemajú bohviečo našetrené a ja im teraz pomôcť nemôžem, som na rodičovskej a s druhým babom v brušku… Nechceme, aby si kupovali nejakú “starú šunku” za pár eur, lebo zase budú len problémy s opravou atd, už by som chcela nech majú pokoj a nové auto, predvazdacku alebo max tak rok jazdené, len neviem ako to vyfinancovať :/ Nemá niekto skúsenosť, že si dôchodcovia brali leasing napríklad? (dôchodky nemajú zle, dokopy tak okolo 2k majú, dlhy žiadne). Alebo nemáte skusenosti s operatívnymi leasingom ale pre fyzicku osobu? Premýšľam ako im pomôcť ale bez toho aby mali našetrené je to ťažké :/ Majú jeden dom, ktorý by mohli dať na predaj, len to nebude hneď a auto potrebuju dobre že nie dnes…

Strana
z4
helenbozka
8. dec 2024

My máme auto na obyčajný leasing a je to somarina. Manžel už dlhšie hovorí, že akonáhle nám tento skončí, budeme brať už len Operatívny leasing, nemáš toľko starostí (v podstate si to auto prenajímaš), a nie nejakú starú šunku, ale v top stave. Moja mama má 70+ a tiež by som pre ňu nechcela kupovať starú pochybnú jazdenku. Má 5 ročný Citroen C3 (jazdí na ňom denne, všade zaparkuje a ešte ma aj dobrú farebnú kombináciu, takže ho ľahko nájde na parkovisku). Skúste sa poobzerať, aké auto by im stačilo a zároveň vyhovovalo a u predajcu si overte financovanie. Pokiaľ operatívny leasing vyjde rovnako alebo podobne ako ten leasing, ktorý platili doteraz, tak nie je o o čom! A dôchodky majú pekné, len je to generácia, ktorá sa bojí dať z ruky, lebo furt na niečo celoživotne šetria... Nakoniec aj tak zbytočne.

mk1111111111
8. dec 2024

veľa vecí Ti tu nesedí, načo píšeš "podrobnosti" a potom napíšeš zasa iné "podrobnosti". Vyberte auto, spýtaj sa na možnosti leasingu v tom autosalóne a máš vyriešené. Ako dôchodci môžu leasing tiež dostať, treba im výmer dôchodku. Nastav otcovi inkaso z účtu a máš poriešené

duunlo
8. dec 2024

Dajte si opravu nacenit do ineho servisu, dat za opravu prevodovky 7000€ a este pre OPEL, je uplny nonsens. Zjavne videl servisak tvojho otca tak mu dal prirazku. Do 1000€ sa musi zmestit s opravou, ak nie tak len vymente kus za kus z nejakej buracky.

tundra
Autor odpoveď zmazal
alexanderkovacs
10. dec 2024

Na take som este nepocul ze 1 prevodovka 7k . To co maju za auto ? Ferarri ?

nelka93
11. dec 2024

Kúpili auto za 20 tisíc a po 30K km ma hodnotu len 5000? To ako dlho ho mali, ja 30tisic najazdím za rok. Rodicia sú dospelí, nech si pozrú auto a obvolaju a dohodnú prehliadky. Určite im netreba fungl nové auto. Lebo také ich s automatom vyjde na pomaly 30tisic a viac

nelka93
11. dec 2024

@nelca84 inak tie sme kupovali 5 ročnú astro combi za totálne smiešnu sumu. Tomu autolu reálne nič nebolo, len sa ho chcel typek zbavit, kupovať sme ho išli so znamym co je mechanik. Nové by ma vtedy také stalo asi aj 4-5 násobok

zuzubb007
11. dec 2024

Načo je dôchodcom čisto nové auto, úplne finančná negramotnosť presne súhlasím, však nech si kúpia staršie nepochopím toto pokým nemám peniaze na rozhadzovanie nikdy by som si nekúpila čisto nové auto, je brutálny výber iných áut, a keď sa im pokazila prevodovka tak oprava bude podľa mňa do 3000, alebo nech si kúpia Fabiu tie nestoja nič a môžu jazdiť už zajtra, a navyše keď sa dá o pokazí zozenu a opravia auto hneď, sú tam lacné diely atď...

mima733
15. dec 2024

A čo je to za značka auta čo im odislo? Ak môžem vedieť.

tundra
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4