Leasing alebo operatívny leasing na auto
Zdravím, chcem sa spýtať akou formou financovania by ste riešili kúpu nového auta, leasing alebo operatívny leasing, čo je podľa vás výhodnejšie
kupit ho za hotove je najvyhodnejsie
@martinmmartin najhoršia možnosť.
@marian1967 kupovali sme vždy na tretiny alebo štvrtiny bez navýšenia. Len neviem či to predajcovia ešte ponúkajú.
Kupoval som ho na cash. Vybavené
Najvyhodnejsie je za mna za vlastne, tak auto je moje a nemusim riesit leasingove spolocnosti. Ale pochopitelne tomu financovaniu sa chcu predajcovia co najviac vyhnut, vyhodnejsie je ludi si zaviazat. 😃
Ja som kupovala dve auta v priebehu minulého roka. Obe na klasicky leasing. Akontácia 50%, preplatenie za 5r na jednom cca 2200 a na druhom 2400€, tým že sme brali na leasing tak tam bola nejaká zľava na financovanie 1000€, čiže na oboch autách preplatim dokopy nie 4600 ale 2600€ oproti hotovosti a za 5 rokov je to nič.
@marian1967 Operatívny leasing je dlhodobý prenájom automobilu alebo inej techniky, pri ktorom nevlastníte daný majetok, ale iba platíte fixný mesačný poplatok za jeho užívanie. Po skončení zmluvy (zvyčajne po 2 až 5 rokoch) auto jednoducho vrátite lízingovej spoločnosti a môžete ho vymeniť za úplne nové.
@martinmmartin najhoršia možnosť.
@anonym_f60ed6
Viem ze investicny guru totalne odsudzuju kupu za hotovost teraz mame uz 6 nove a mozeme kludne spavat a to je dolezitejsie ako investicna strategia 😉
ja mam na operak a som s tym uplne ok. Po 5 rokoch vymenim za nove...

kupit ho za hotove je najvyhodnejsie