Ako získať právomoc na správu účtu ZŤP osoby?
Dobry den prosim vas mam brata ktory ma ucet v banke a mama k nemu potrebuje pristup a disponovat s nim. Brat je ZTP a neviem sam za seba rozhodovat. Ako sa vola ziadost alebo co konkretne mam hladat aby to mama zaniesla na sud a mohla za neho rozhodovat vo vsetkom? Dakujem
@niqusqa2010 ok ja len nedokážem pochopiť,keď som správca účtu ako to,že nemám k nemu prístup,toto nedáva zmysel🤦preto som sa nad tým pozastavila,a koniec koncov špekulantov tu más hocijakých,čo ja viem či nechceš s niekým vydrbať? Veď nech ide osobne do banky a nech trvá na tom,že chce ten detský účet zrušiť,finančné prostriedky previesť na svoj.🤷
@misicka31 nemoze pretoze mama ma dlhy a vsetky peniaze by jej zobrali. Nebavili sme sa o zruseni uctu ale o zvyseni limitu na vybery hotovosti a transakcie v ramci uctu. Lebo limity mu ostali ako pri detskom ucte. A ked mama potrebuje vybrat väčšiu sumu naraz tak nemoze. Vsetko by jej zobrali keby mala svoj ucet. Ale to uz su jej sracky s prepacenim. Ja jej len chcem pomoct aby mohla vyberat peniaze bez problémov a nie s 200 eurovym limitom.

@misicka31 a co ti mam ako na to povedat ked mi tu ty pises ze si vymýšľam. Keby som si chcela vymyslat tak sa nebudem asi pytat radu tu ale pojdem zabavat niekoho ineho 😂 proste neviem aky papier mam napisat a hladat a snazim sa najst niekoho kto mozno riesil nieco podobne. To sa snad pochopit da 👍