Ako získať prenájom bytu bez zamestnania?
Je nejaká šanca získať prenájom bytu keď som momentálne nezamestnana? (Peniaze samozrejme mám). Ďakujem za info
@deti95060810 napisal som to,aby si mohla polozit tuto otazku😉
@veronicka1901 ale ja nepíšem o zamestnávateľovi. Napríklad už dopredu sa dohodnem s bratom, nech sa predstaví ako zamestnávateľ a povie to a to. A kto mu dokáže, že nie je? Toľko podvodníkov je. Preto mi stačí, ak mi záujemca povie, áno, sme zamestnaní, nie nie sme. Keď ma peniaze na 4 najmy dopredu, 3x depozit a 1x nájom, v pohode, keď mi v marci nenamehne ďalší nájom, upozornim ho na meškanie platby, dám mu na to 3dni a potom zmluvu ukončím. A v zmluve mam aj to, že keď byt nevyprata do konca mesiaca od ukončenia zmluvy, dám ho vystahovat na jeho náklady, čiže zase z depozitu. Zatiaľ sa mi to nestalo. Našťastie
@kavasmliekom a ty pýtaš od každého pracovnú zmluvu?
@kavasmliekom
pokial tam nie sú deti, inak máš stolíka pacholika s okamžitým vystavovanie 😉
Podľa mňa blbosť pýtať pracovnú zmluvu, to že človek dnes pracuje neznamená, že bude o týždeň. Niektorí to striedajú častejšie ako iní ponožky.
@deti95060810
zle som sa vyjadrila. Myskela som potvrdenie od zamestnávateľa, ze dotyčný je tam skutočne zamestnaný 🙂
@vikisisi doklad o prijme z banky by som ziadala.
Milé zeny, ktoré tu píšete o gdpr, ponižovanie atd. Podľa vašich reakcií je jasne (sorry za vyraz), ze nie sta banda vychanych kretenov.
Ake verte či nie, su aj takí. A aj ked sa stane v rodine nešťastie, ste ochotne vlastne platiť cudzím ľuďom podnájom? Ak tam je vaša hypo k tomu, hmm? A toboz zničený byt - ten váš.
Ja som prenajimala dom. Jedna izba bola zamknutá. Matka mala k dispozícii 2 izby, kuchyňu, pivnicu, všetko ostatné, dvor. Mlada 23 rocna dve deti do 4 rokov, tehotna v 6 mesiaci. Platila som hypo, chcela som od nej len náklady na energie - 159e. Zila som mimo SK a v prvom rade mi išlo o to aby dom bol obývaný a nikoho nenapadlo sprostosti. Začali mi tam posedavat divne individua, fajčiť a chlastat pred domom na schodoch. Ani ma nenapadlo, že by táto mladá matka mala energiu, čas a chuť robit v svojej situacii blbosti. Hrozilo jej odobranie deti, pokial do týždňa nenájde podnajom. Jej brat pracoval v zahranici, platil za nu pravidelne ten "najom".
Ešte ma potešilo, že to bude win - win situácia a pomôžem jej z ťažkej situácie. Jasne...
Slečna si tam doviedla najväčšiu dedinsku rado dávku a alkoholika. Robievam si tam ožran party. Ze bola tehotná a pravidelne opitá - co po tom.... A tie dve malé deti sama tam medzi nimi motali.
Na toto prišiel maklér, ktorý od nej pre mba raz mesačne vyberal najom. Mala zapnutý sporák- plynový. Plyn zvesela unikal, nikto nič nezistil. Akoby aj, ved boli všetci opitý o 14:00 uz.
Nechcem ani myslieť na to co sa mohli stať, keby tam neprišiel vtedy.
Musela sa okamžite vysťahovať. Potom som ako bonus zistila, ze sa chcela vládať ešte aj do tej zamknutej izby, dvere aj zámok poškodené, musela som kúpiť nové.
Co sa potom stalo s tým 3mesacnym novorodencom ani písať nebudem. Keby som ju nahlásila v ten deň na sociálnu, pomohla by som detom. Nemala som to srce. Keby som vedela ako to dopadne, vola okamzite.
Takže dámy toľko ku dobromysleniu, dobrému srdcu a pomoci blížnemu. Rada pomôžem, ale už nikdy nebudem hlúpa. To aby ste možno lepšie rozumeli a pochopili, o čom tu viacerí píšeme. Mne mohol realne vyletiet dom do vzduchu, stačilo zasvietit... A hypopo na krku 50 000e o škodách a stratených zivoto h nehovoriac.
Tu v AT spoločenstvo bytov tiez prenajalo jednej rodine pekný 4 i byt, 105 m2.
Obydlí steny do tehál, spálili tam nábytok (vykurovanie aj drevom tam bolo mozne), nechali byt spresniť. Napriek takejto pohrome trvalo, kým sa spoločnosť cez súd dostala do bytu a mohla ho dat konecne do poriadku. Bola som v nutri takze ziadne jpp.
Ale - aj keď to bol masaker a vysoké náklady, to spoločenstvo bytov to nezruinovalo.
Ale nas všetkých ako súkromné osoby by to položilo na lopatky. Ďalšej kamoske na SK vyniesli dokonca jej vlastný nábytok, potom ako im nedobrovoľne platila rok najom, kým ich súdne vysťahovali aj s detmi...
Ja nie som zla, len treba ozaj uvažovať aj o tom, ze nie všetci sú ako vy tu - zodpovedne.
@sasa1310 nie, ja nepýtam od nikoho. Pýtam sa len tak medzi rečou, či pracuje.
@balerina2025 a čo by to vyriešilo ? Tento mesiac pracuje, budúci nemusí. Predsa dostatočný depozit je lepšou zárukou
@svetlonos
Ale ved my sa tu nehrame na spasitelky, vsetkym nam je jasne, ze ludia su aj vychcani, ze zneuziju dobru volu, a aj ked sa velakrat tvaria zodpovedne, tak zdanie zial klame. Ja som sa tiez poucila pri prenajimani, a zial velmi skaredu lekciu som dostala. Odvtedy si davam velky pozor.
Dosla ku mne mlada bezdetna baba na obhliadku, so vsetkymi podmienkami suhlasila, tvrdila ze bude byvat s partnerom, ktory je v praci a nemohol kvoli tomu prist. Dala mi 2-mesacnu kauciu, podpisala zmluvu, vsetko ok. Cez vikend sa uz aj stahovali, priniesla som im este zopar veci, co v byte chybali a co cert nechcel - otvoril mi “priatel” potmavsej pleti. Skoro ma d*blo. Vravim si ok, nestresuj, nesud vopred. Samozrejme do par mesiacov som ich z bytu vyhodila, lebo mi debilek vyvolaval ze sa rozisli a ex nechce odist z bytu. Odvtedy si davam pozor aj na veci, ktore by mi v zivote predtym nenapadli (baba bola biela). By the way, obaja mali pracovne zmluvy, aj som vedela kde ten chalan pracuje. A k nicomu to nepomohlo. Ludia su spekulanti a tito potmavsi si vzdy najdu cestu ako ludi osalit. Dotycny totiz velmi dobre vedel, ze keby prisiel na obhliadku, tak ho rovno poslem prec, tak poslal radsej priatelku. A potom nemaj predsudky.
Autorka, mne keď prišli obhliadku, vždy som sa opýtala či pracujú. Poviem pravdu, keby povedali že nie, vybrala by som skôr tých čo pracujú (záujem bol veľký). Ale keby ma oklamali, nezistim pravdu. Áno cekla som ich na FB, ig, Google, to ti veľa napovie, veľa som dala na osobný dojem. Za 10 rokov som nemala problém s neplatičmi ani raz, všetci poctivo platili, aj keď niektorí boli riadni typkovia 😅 hlavne teda muži.
@svetlonos dosla mi trpezlivost, ked mi v priebehu mesiaca asi piatykrat ten potmavsi pan volal a oznamil, ze vola na svoju priatelku policiu, lebo nechce odist z bytu a je to spinava ku…, ktora ho vraj podvadza. Rupli mi nervy riesit niekoho sracky, tak som mu oznamila ze pridem na obhliadku bytu, vtedy este so 100kg nabuchanym partnerom. Pri obhliadke som zistila, ze mi dotycny rozbil sklokeramicku varnu dosku a nemal sa k tomu, aby mi to oznamil vyse mesiaca. Vyhodila som ho este v ten den, pobalil si svoje 2 tasky a zmizol. Nasledne mi este jeho foter vyvolaval a vyhrazal sa mi nech okamzite jeho synovi vratim celu kauciu (odratala som z nej za tu dosku) inak si ma najde a tie peniaze zo mna vyplieska.
Aby som ale nespamovala prispevok - pointa bola proste v tom, ze obaja pracovali a aj keby mi predlozili pracovne zmluvy, nezarucilo by mi ze su normalni. Sice mali z coho platit najom a aj platili nacas, ale boli to proste zmrdi.
@vikisisi
napíšem ti taku perlu tu z Rakúska 😂. Sice mimo témy o prenajme ale vzhľadom na - zamestnavatel nesmie poskytnúť informácie...
Presťahovali sme sa do ineho mesta, po prvej materskej som hľadala pracu. Vbehla som do jedného podniku a opytala sa, či nehľadajú zamestnancov, intuícia nesklamala. Bola to sivé pracactylu - z núdze cnost, do času kým nájdem niečo lepšie. Pani nadšená, ze veru áno ale spolupracujú z up, takže sa tam musím zaregistrovať. Na ruky deň som zázrakom aj termín dostala, všetko super, o týždeň neskôr som bola už zamestnaná tam.
Po rldruhej materskej znova na up. Ako cudzinku si ma tu lustrovaki neskutocne, bolo to ako výsluch za trestný čin. Ako cadto a ci chodím na SK- no tak raz za rok s detmi k mame domov. Následne otázky- aká veka je izby v ktorej u mamy bývame vtedy, aký veľký je dom, ako ďaleko od miesta bydliska (tu v AT) 😶
Už som sa zasmiala a povedala, ze 2 hodiny cesty autom, takže dalo by sa aj ten systém odzubat a mohla by som teoreticky denne panelová AT -SK s dvoma malymi detmi....
Zijeme tu už 8 rokov s trvalým pobytom, som vedená v poisťovni, už som tu poberala materskú, pridavky, muz tu robi ako zamestnanec. A nakoniec mi zahlásil mila zlata pani, ze chce potvrdenie z muzovej práce - samozrejme s mzovym dekretom kolko presne zarobi!!!
Tak to už som chytila normalne kŕče od smiechu. Toto som chcela od nej podložené písomne! Jasne ze mi nič nedala...
Ale požadovala odo mňa nájomnú zmluvu, potvrdenie o zaplatení kaucie, posledné 3 zaplatené najmy, potvrdenie o materskej, RL deti, pracovnú zmluvu manžela!
Toľko k tomu, kto ma na co právo...
Keby som sa ohradila gdpr, môžem! Ale nezaeviduju ma 😉.
Jedine co nedostala, bol ten jeho príjem 😁
byvala som v podnajme za slobodna ale nakoniec som sla do svojho cez hypo, mna neskutocne unavovalo, ze mi majitelka raz mesacne chodila do bytu na kontrolu. Byvala som tam 5 rokov. Akoze chapem prenajimatelov, na druhej strane tu kazda radi mamickam co maju zlych partnerov odist s detmi do podnajmu, realne by jej ziadna zrejme neprenajala 🙂
@kavasmliekom ano...taky je správny postup....

@melanta suhlasim, tiez prenajimam - depozit a dobre postavena zmluva su zaklad. Tiez som si nikdy nepytala pracovnu zmluvu, kto chce ju aj tak sfalsuje. A navyse pracovna zmluva nie je vobec zarukou, ze ludia budu platit ako maju, vsakze 🙂