icon

Ako získať preplatok za energie po rodičoch?

21. jún 2024

sme dvaja majitelia rod. domu ktorí nám darovali rodičia. pred veľa rokmi.
rodičia mali právo doživotného užívania. Energie si platili.
rodičia zomreli a my sme pokračovali v platení energii podľa zálohových faktúr.
Min. mesiac prišiel preplatok na meno jedného rodiča.
ako máme postupovať aby sme sa dostali k preplatku?

maranco
21. jún 2024

U nás automaticky prišiel preplatok na účet z ktorého sa platili zálohy.

autor
21. jún 2024

@maranco zálohy sa platia z dvoch účtov.
raz platí jeden majiteľ, raz druhý.

maranco
21. jún 2024

Na vyúčtovaní čo bolo napísané dokedy vracajú a kam preplatok?
Druhý majiteľ ho už nedostal?

viestta
21. jún 2024

Ked su odberne miesta este stale evidovane na rodicov, tak preplatky len cez dedicske konanie. Ak su odberne miesta evidovane na majitelov, tak mate vo vyuctovani uvedene ako budu vysporiadane

caroline_
21. jún 2024

Treba urobiť prepis elektriny na jedného z majiteľov, k tomu treba doložiť aj úmrtny list, a zároveň požiadať o vyplatenie preplatku, robila som v zse, tam nemuseli byť zahrnuté do dedičského konania

monika_63
21. jún 2024

Raz prisiel babke preplatok na elektrine postovou poukazkou, poslala ma na postu vybrat a akurat som tam napisala, ze vnucka, podpisala, a normalne mi vyplatili.

beasy
22. jún 2024

Myslim ze krajne potrebne je predlozit umrtny list na danu spolocnost distribucie oni potom uz nasmeruju.

katkaseiner
22. jún 2024

No, zavisi od toho na koho narazite. Toto sme riesili po smrti svokra a potom aj svokry len akurat so Slovakia Energy. My sme isli cez dedicske konanie aj ked dedicske konanie uz byt nenalo keďže sa vsetko vysporiadalo po smrti svokra. Za elektrinu nam nedoplatok dovolili doplatit ale za plyn preplatok nepreplatili....ak inak nie, treba oslovit notara.

jaroslav81
22. jún 2024

Dvihni telefón a zavolaj...nechápem prečo sa ľudia pýtajú takéto kraviny ja diskusnom fóre

drakvak
22. jún 2024

Nechce sa mi veriť, že nejaké inkaso je písané na dvoch rôznych ľudí, vždy je tam jedno meno a priezvisko, takže ten oficiálne platí a jemu príde aj preplatok. A nerozumiem, prečo ste to nechali na meno rodiča, veď keď prebehlo dedičské konanie a dom neplánujete vo veľmi blízkej dobe predať, tak treba všetko prepísať na aktuálneho majiteľa nehnuteľnosti.

sasa1310
22. jún 2024

dostaneš to na dedičskom konaní