icon

Ako získať príspevok z úradu práce na podnikanie?

19. jan 2025

Ahoj rieši niekto príspevok? Musí sa najskôr absolvovať poradenstvo ? Až potom ziadost o príspevok?

sonicc
9. apr 2025

@jahodova01 ja som bola dnes a mám potvrdené, že sú spustené, ale sprísnili podmienky.
Napr. Nesmiete 2r pracovať na zmluvu
Nesmie sa dať do nákladov účtovníctvo...

ivana2307
10. apr 2025

@sonicc ano aj mne prišiel mail, že nesmieme mať 2roky pracovný pomer. Len trošku tomu nechápem, to čo budem vo vlastnom obchode pracovať 2roky zadarmo?

ivana2307
10. apr 2025

@jahodova01 aj ja mám tak od 10.3 predloženú žiadosť

lindulienka1
23. apr 2025
@sonicc

Je pozastavený, potvrdila mi to pani z ÚP v Žiline
Nevedia dôvod ani čas...
Ja mám zajtra prvé poradenstvo

@sonicc Ahoj🙂Tak to sme na poradenstvo chodili spolu😁

autor
24. apr 2025
@ivana2307

@jahodova01 aj ja mám tak od 10.3 predloženú žiadosť

@lindulienka1
@ivana2307
Ahojte neviete ako to bude teraz po novom?

tramtada31
24. apr 2025
@sonicc

@jahodova01 ja som bola dnes a mám potvrdené, že sú spustené, ale sprísnili podmienky.
Napr. Nesmiete 2r pracovať na zmluvu
Nesmie sa dať do nákladov účtovníctvo...

@sonicc ako, že sa nesmie dat do nakladov účtovníctvo? Ako vedenie účtovníctva? A živnosť musí mat koľko človek rokov? Dva alebo tri? Lebo aj vraj tohto sa malo tykat sprisnenie

ivana2307
24. apr 2025
@tramtada31

@sonicc ako, že sa nesmie dat do nakladov účtovníctvo? Ako vedenie účtovníctva? A živnosť musí mat koľko človek rokov? Dva alebo tri? Lebo aj vraj tohto sa malo tykat sprisnenie

@tramtada31 2roky musí byť živnosť. A počas tých 2rokiv sa tiež nesmie SZČO zamestnať.

ivana2307
24. apr 2025
@tramtada31

@tramtada31 už Vám niekomu pustili dotácie ? Veď to už trvá akosi dlho.

ivana2307
24. apr 2025

Nesmieš sa počas 2rokov zamestnať na pracovnú zmluvu, účtovníctvo sa nesmie dať do nákladov

jahodova01
24. apr 2025
@ivana2307

Nesmieš sa počas 2rokov zamestnať na pracovnú zmluvu, účtovníctvo sa nesmie dať do nákladov

@ivana2307 dá sa zamestnať, ale len na dohodu. Včera sme mali stretnutie kde nám tieto nové podmienky predstavili.

tomas233
24. apr 2025
@jahodova01

@ivana2307 dá sa zamestnať, ale len na dohodu. Včera sme mali stretnutie kde nám tieto nové podmienky predstavili.

@jahodova01 mozte prosim napisat, co sa este v podmienkach zmenilo? V diskusii v skupine Podnikatelia a zivnostnici som sa docital, ze vo VT mali dnes uz komisiu no u nas stale nic. Ziadne oficialne informacie nemam. Je pravda, ze na niektore profesie ani nebudu schvalovat prispevok?

ivana2307
25. apr 2025
@jahodova01

@jahodova01 ano presne ako píšete.

ivana2307
25. apr 2025
@tomas233

@jahodova01 mozte prosim napisat, co sa este v podmienkach zmenilo? V diskusii v skupine Podnikatelia a zivnostnici som sa docital, ze vo VT mali dnes uz komisiu no u nas stale nic. Ziadne oficialne informacie nemam. Je pravda, ze na niektore profesie ani nebudu schvalovat prispevok?

@tomas233 mne dnes prišiel mail 19.5 komisia okres SNV

sonicc
25. apr 2025
@tomas233

@tomas233 áno, pravda

sonicc
25. apr 2025

Ja som dnes odovzdala žiadosť.
Komisia by mala byť do mesiaca. Tie prísnejšie podmienky odradia ľudí.
Nebudú shvaľovať profesie, ktoré nechýbajú. Len tie, ktoré sú nedostatkové. A ak ste mali živnosť v minulosti, tiež nie. 2 roky bez zamestnania, musíš vykázať zisk- predtým si nemusel...

didaa
7. máj 2025

Ahojte, riešil niekto príspevok na nechtový salón?

ivana2307
7. máj 2025
@didaa

Ahojte, riešil niekto príspevok na nechtový salón?

@didaa somnou jedna pani chodila na školenie čo si otvárala salon nechtový, a jedna tiež kadernictvo

didaa
7. máj 2025
@ivana2307

@didaa somnou jedna pani chodila na školenie čo si otvárala salon nechtový, a jedna tiež kadernictvo

@ivana2307 a schválili im? Chcem si podať žiadosť, ale celkom mam z toho stres..je ten proces zdĺhavý a stresujúce, či ani nie?

ivana2307
9. máj 2025
@didaa

@ivana2307 a schválili im? Chcem si podať žiadosť, ale celkom mam z toho stres..je ten proces zdĺhavý a stresujúce, či ani nie?

@didaa ani nie. 3dni školenie. Potom.si napíšete podnikateľský zámer. Odovzdáte a čakáte kedy pôjdete pred komisiu obhájiť ten podnikateľský zámer. Neviem či majú schválené lebo 19.5 mame komisiu. Budem vas informovať toho 19.5 ale čo viem schvaľujú áno dotaciu na to.

ellalove
10. jún 2025

zdravím, my to tiež teraz riešime a bolo povedané že nikomu nedávajú plnú sumu ale maximálne 4-6000€ , že nikto nikdy nedostáva plnú sumu ale že oni sa rozhodnú koľko dajú ale nikdy nie plnú sumu. Môžem sa spýtať ako ste dopadli, dostali ste plnú sumu alebo len časť ?

ellalove
10. jún 2025
@ivana2307

@didaa ani nie. 3dni školenie. Potom.si napíšete podnikateľský zámer. Odovzdáte a čakáte kedy pôjdete pred komisiu obhájiť ten podnikateľský zámer. Neviem či majú schválené lebo 19.5 mame komisiu. Budem vas informovať toho 19.5 ale čo viem schvaľujú áno dotaciu na to.

@ivana2307 zdravím schválili vam plnú sumu alebo sami sa rozhodli kolko vam dajú? Všade píšu ze dávajú plnú sumu ale nakoniec vraj nie max 2/3 alebo len polovicu z plnej sumy

ivana2307
10. jún 2025
@ellalove

@ivana2307 zdravím schválili vam plnú sumu alebo sami sa rozhodli kolko vam dajú? Všade píšu ze dávajú plnú sumu ale nakoniec vraj nie max 2/3 alebo len polovicu z plnej sumy

@ellalove dobrý večer nie neschválili celú sumu. U nás sa rozhodli krátiť dotáciu na nájomnom. A keďže som mala vo výdavkoch zahrnutý nájom tak mi stiahli 4600€

ellalove
10. jún 2025
@ivana2307

@ellalove dobrý večer nie neschválili celú sumu. U nás sa rozhodli krátiť dotáciu na nájomnom. A keďže som mala vo výdavkoch zahrnutý nájom tak mi stiahli 4600€

@ivana2307 aha,my tam najom nemame zahrnutý iba hmotné položky, a dlho ste čakali kým vam prišlo domov oznámenie písomne ze koľko vam schvália po komisii ?

jahodova01
11. jún 2025
@ellalove

zdravím, my to tiež teraz riešime a bolo povedané že nikomu nedávajú plnú sumu ale maximálne 4-6000€ , že nikto nikdy nedostáva plnú sumu ale že oni sa rozhodnú koľko dajú ale nikdy nie plnú sumu. Môžem sa spýtať ako ste dopadli, dostali ste plnú sumu alebo len časť ?

@ellalove pozdravujem, neviem na aký druh podnikania ste žiadali ale mne schválili plnú sumu

ivana2307
11. jún 2025
@ellalove

@ivana2307 aha,my tam najom nemame zahrnutý iba hmotné položky, a dlho ste čakali kým vam prišlo domov oznámenie písomne ze koľko vam schvália po komisii ?

@ellalove nie za 4dní prišlo. Na 5ty deň som bola podpísať posledné papiere k príspevku

ivana2307
11. jún 2025
@jahodova01

@ellalove pozdravujem, neviem na aký druh podnikania ste žiadali ale mne schválili plnú sumu

@jahodova01 butik

deba515
21. jún 2025

Prosím vás,kde nájdem ten zoznam nedostatkový h profesií?

ivana2307
21. jún 2025
@deba515

Prosím vás,kde nájdem ten zoznam nedostatkový h profesií?

@deba515 ten vám je na nič. Keď chcú schváliť, schvália, keď nechcú schváliť, neschvália

ellalove
9. júl 2025
@jahodova01

@jahodova01 mozem sa spýtať ako to je potom ked pošlú peniaze na podnikateľský účet, v papieroch som čítala ze veci môžeme nakupovať aj v hotovosti a mat bloček a potom na úrade povedia ze len z podnikateľského účtu sa môže nakupovať. Ale logicky nebudeme vopred platiť 600e veci platbou ked nevieme ci nam dorazia. Ci náhodou neviete či sa môžu nakupovať aj veci v hotovosti alebo ako to je

ellalove
9. júl 2025
@jahodova01

@jahodova01 mozem sa spýtať ako to je potom ked pošlú peniaze na podnikateľský účet, v papieroch som čítala ze veci môžeme nakupovať aj v hotovosti a mat bloček a potom na úrade povedia ze len z podnikateľského účtu sa môže nakupovať. Ale logicky nebudeme vopred platiť 600e veci platbou ked nevieme ci nam dorazia. Ci náhodou neviete či sa môžu nakupovať aj veci v hotovosti alebo ako to je