Ako získať správne cestovné poistenie pre študentov v zahraničí?
Vedeli by ste mi dať tipy na cestovné poistenie pre študentov alebo ľudí, ktorí žijú celoročne v zahraničí, ale majú trvalý pobyt na SK. Ide o to, že celoročné poistenie liečebných nákladov funguje tak, že sa predpokladá, že cestujete vždy zo Slovenska. Čiže neplatí viac ako napr. 45 dni. To znamená, že Slovák študujúci povedzme v Nemecku (tam poistenie ma, keďže tam študuje a žije) chce ísť na výlet do inej krajiny, ale cestovné poistenie uzatvorené na Slovensku mu platí iba vtedy, keď bol posledných 45 dni na SK. Čiže neplatí mu hocikedy. Existuje nejaké cestovné, pri ktorom môžeš mať východiskovú krajinu inú ako SK? S týmto mi asi budete vedieť poradiť tie, ktorých deti študujú v zahraničí.
@abbey1 aha, takže vždy pred cestou /výetom si uzavrela priamo v krajine kde študovala, čiže v tamojšej komerčnej poisťovni.
Vsak v ramci eu sa prihlasi na pobyt a ako student ma aj eu poistenie
@prasiatko30 Myslíš to, čo je v rámci štandardného povinného poistenia, čiže na klasickej kartičke poistenca? A stačí to, ak by bolo treba lekára, nemocnicu, alebo ošetrenie? Neplatí to iba v štátnych zariadeniach?

@namornicka Keď dcéra študovala v zahraničí, mala poistenie zdravotné ako domáca. Vlastne jej to vždy vybavovala škola. Keď cestovala do zahraničia na dovolenku, tak si uzatváral cestovné poistenie.