icon

Ako zistiť, či má manžel úver?

20. júl 2024

Ahojte, ja ako manželka mám možnosť nejakým spôsobom získať informácie o tom, či môj manžel má niekde zobratý úver? Poprípade koľko? Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
dzulli1980
20. júl 2024

Máš tu možnosť ... na rovinu sa ho opýtaj, či? ... asi máte nie úplne zdravý vzťah, keď to potrebuješ takto riešiť.

autor
20. júl 2024

@dzulli1980 ja nepotrebujem komentáre k nášmu vzťahu, ďakujem pekne. To nie je téma a je to vec, ktorú si budeme riešiť my dvaja. Ja chcem vedieť, či si niekde viem overiť ČI a KOĽKO vzal úver, ak ho vzal. To je celé.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
20. júl 2024

Tak v tom prípade nemáš možnosť to zistiť ... všade potrebuješ jeho súhlas.

autor
20. júl 2024

@lonely66 toho som sa bála. No čo už. Aj keď viem, že to nebude príjemný rozhovor, tak ho zjavne budem musieť absolvovať. Ďakujem pekne za odpoveď.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
20. júl 2024

@lonely66 no veď toto. Sme spolu 15 rokov, ani vo sne by mi nenapadlo, že by mi takúto vec dokázal zatajiť. Ale nie som padnutá na hlavu a viem koľko zarába, viem koľko dáva mne, koľko mu tým pádom zostane a jednoducho mi to nesedí. Plus mi nesedia iné veci, ktoré urobil (určité investície pár mesiacov dozadu, keďže úspory máme na mojom účte a z tých nebral), čiže keď si rátam 2 a 2, tak mi vychádza jedine úver a že ten teraz spláca. Pevne dúfam, že sa mýlim, aj keď myslím, že nie. Život je naozaj nevyspytateľný a aj keď si občas myslíme, že niekoho poznáme lepšie ako seba samého, tak môže nastať takéto nemilé prekvapenie veru.

klip0
20. júl 2024

Mne skôr napadli nejaké špinavé peniaze, zarobené spôsobom o ktorom ti nepovedal

autor
20. júl 2024

@klip0 to asi nie. Lebo jemu každý mesiac defacto chýba z peňazí. Mne pošle z výplaty dohodnuté, zvyšok jemu zostane... Predtým mu to vyšlo na celý mesiac vždy, teraz je v "mínuse" určitú sumu a chodí pýtať odo mňa, čo doteraz nikdy nerobil. Čiže si myslím preto, že má úver z ktorého tie veci financoval a tých XXX eur má splátku. Keď som sa pýtala ako to, že zrazu nevychádza a že teda či má úver, ktorý minul na to a to, tak až zbledol, ale zatlka a zatlka a ani za Boha "nekápne božskú" ako sa hovorí. Podotýkam, že tie veci kde investoval boli niečo, čo nebolo potrebné, preto ma to hnevá.

yosi
20. júl 2024

Mne na firemný email často posielala spam jedna nebankovka, tak moja manželka nadobudla podozrenie, že tam mám nejaký úver. Strašne sme sa kvôli tomu pohádali a musel som pred ňou volať do tej nebankovky a pýtal som sa či tam mám nejaký úver. A tá baba na telefóne mi hovorí: ,,To si robíte srandu alebo máte výpadok pamäte, že to vy neviete?" A ja jej hovorím, že to myslím smrteľne vážne. Tak až keď mi potvrdila, že nemám úver a ani som nemal, tak bol kľud.

miskajerry
20. júl 2024

a nestávkuje?

autor
20. júl 2024

@miskajerry nie. Dal si dobrovoľný zákaz už pred rokmi. Má kolegov, ktorí to robia pravidelne a veľa a ja som nechcela, aby ho stiahli na zlé chodníčky po tom, čo s nimi strávil pár nocí v herni, tak som ho požiadala, nech si pošle ten zákaz. Vymazať sa odtiaľ isto nenechal, pretože to stávkovanie napadlo aj mne, tak som si zašla do miestneho kasína (voľakedy som tam robila) a požiadala som bývalú kolegyňu, nech mi ho pozrie. Je stále v zákaze.

mandzula
20. júl 2024

@autor moze mat bloknute kamenne kasina, no online zabavat sa moze. A ak ma k tomu sklony...

autor
20. júl 2024

@mandzula no pokiaľ viem, tak Register vylúčených osôb sa týka aj online hrania. A nemal k tomu sklony, šiel s kolegami na pivo, skončili v herni. On tvrdil, že za tých možno 5 krát čo tam s nimi bol tam nenechal viac ako 20 eur, proste že hral za drobné. Ale ja ako bývalá krupierka, ktorá videla čo to porobilo s ľuďmi, ktorí mali silnejšie sebazaprenie ako viem, že má môj muž, som trvala na tom, nech si pre kľud mojej duše ten zákaz pošle, lebo kolega je predsa niekto, koho si "nevyberie" a nedá sa len tak odstrihnúť, keď s nimi trávi cez 10 hodín denne a jednoducho tam tá obava bola. Urobil to bez akéhokoľvek odporu a viac sa k tejto téme nevracal - nehovoriac tiež, že to zredukovalo jeho pivá s kolegami, keďže už s nimi do herne nevie ísť.

lienka.7
20. júl 2024

@autorka nezistis, jedine ze mas známeho co ti vie pozrieť register.
Inak si pamätám, že naša suseda tiež na to, ze ma muz dlhý došla úplnou náhodou, keď nasla v poste obálku z pohotovosti... vždy inak vyberal postu on, ona málokedy.. potom zistila, že dokonca mal úver aj z banky (normalne sfalsoval jej podpis, robila mu tam jeho bývalá spoluziacka) a celkovo zistila ze dlhý boli skoro 500tisic SKK. Skoro sa zrútila...

andrejka1974
20. júl 2024

Asi to tak ľahko nezistis možno pozrieť v mobile kde mu miznú peňiaze z úctu a kam miznú

autor
20. júl 2024

@lienka.7 no mám kamošku v OVB... Skúsim sa jej spýtať, či má k tomu prístup. Verím, že pre susedu to musel byť šok. Ja už som s tým viac-menej zmierená, lebo aj časovo mi to všetko sedí. Aj to ako sa vo februári-marci zvláštne správal. Myslím, že ho bral niekedy okolo decembra a potom zistil po novom roku, že mu to zrazu finančne nevychádza. Chodil extrémne nevrlý a jeden čas mi dokonca tvrdil, že má zablokovaný internetbanking lebo zabudol heslo, čo je samozrejme blbosť, ale tvárila som sa, že mu to žeriem. Ja už len teda potrebujem zistiť koľko dlhu narobil (ak keď cca to mám zrátané podľa toho, čo kúpil) a na koľko rokov to je a koľko je splátka.

@andrejka1974 do mobilu sa dostanem, ale internetbanking appku má na odtlačok prsta, takže tú neviem odblokovať. Smsky z banky nemá žiadne, ani maily. To už som pozerala. Zrejme zmazal všetky dostupné stopy.

luccija
20. júl 2024

A čo ti povedal za aké peniaze nakúpil tie veci?

mandzula
20. júl 2024

@autor ano, tyka sa online kasin, to mas pravdu, no moze hrat nejake platene hry cez rozne aplikacie.

andrejka1974
20. júl 2024

Ináč to bude asi zaujímavé keď to pred tebou tají to sa bežne v manželstve nestáva

butterflyeffect
20. júl 2024

Bohuzial nezistis to bez toho aby on dal suhlas s nahliadnutim do registra, v OVB k tomu pristup urcite nema, max v banke by sa dalo cez uverovy register, ale nikto by to nespravil bez jeho pisomneho suhlasu, kedze vsetko je monitorovane a nebude dotycny zamestnanec riskovat stratu zamestnania, kedze by porusil ochranu osobnych udajov. A ano stava sa to ze si ludia zoberu uver bez vedomia menzelky/manzela, vela som mala takych koientov co predtym ako prisli dk nam do banky mi volali a ze toto a toto nehovorit, lebo manzel/ manzelka nevie… dokonca moj znamy jeden takisto mal a nemalu sumu-u neho to bolo o to zaujimavejsie lebo uvery bral aby daval manzelke urcity “standard” dovolebky, darceky atd, jasne ze z dlhodobeho hladiska nerealne tajit…

sevrin
20. júl 2024

V noci keď bude spať, prihlás sa na jeho IB, prst mu pritlač na displej a máš vybavené.

rozculena
20. júl 2024

@sevrin a on sa určite nezobudí😀

qetka
20. júl 2024

@rozculena mojho kolegu syn si takto nakupil hry do telefonu. 😂 ocko spal a synacik mu prikladal mobil k prstu. Zistil to az vo vypise z uctu 🙂

rozculena
20. júl 2024

@qetka 😀

pieksamaki
21. júl 2024

@andrejka1974. Ale stáva.....aj mne manžel takto narobil dlhy....a vysoke.

amarilka26
21. júl 2024

Da sa to zistit na stranke www moje-financie.sk. treba ho zaregistrovat a potom si zvolit ci chces vypis z bankoveho alebo nebankoveho registra. Je to ale spoplatnene 12€ tusim

pukina
21. júl 2024

@amarilka26 to nie je take jednoduche. Oni tu poslu zmluvu ktoru musis podpisat a poslat naspat, dokonca neviem ci nema byt notarsky overena.

mk1111111111
21. júl 2024

@amarilka26 neverim, ze je toto mozne to by sme si tam pozerali kocikoho

eliska13
21. júl 2024

To je naozaj možné zobrať úvery pri BSM, keď o tom manželka nevie?To by malo byť ošetrené aktíva, pasíva sú spoločné prečo by som mala platiť mužove dlhy?Autorka iba ho zatlačiť nech povie pravdu, ale je to obrovský podraz.Ak by si išla na dlhodobú PN a jemu to nevychádza čo by bolo?

Strana
z2