Ako zistiť, kam sporiť do tretieho piliera?
Dá sa od niekde zistiť kam som si sporia do 3.piliera? Bola som na md šesť rokov, dva krát sme sa sťahovali. Bývalý zamestnávateľ už neexistuje. Neviem si spomenúť, neviem sa koho opýtať.
@vanilkovazmrzka poštou ak tak možno na starú adresu, na ten mail čo mám teraz nechodí nič, jedno mi zrušil lebo som ho nepoužíval
Ak chcete zistiť kde máte 3. Pilier, jedine že zavoláte na infolinku každej dôchodkovej spoločnosti a postupne sa dopátrate k tej vašej.
A 2. mas kde? Asi by som zacala s tym, mozno mas oba v rovnakej institucii
@vanilkovazmrzka Allianz
napiste si na infolinku alebo zavolajte tam
oni zvykli posielat aj vypisy do mailu, ja tam mam 2.pilier
heslo na odblokovanie bolo cislo vasej zmluvy
alebo aj sms posielaju, aky je stav ku koncu mesiaca
obvolat... a potom pisomne poziadat o vypis, o zmenu adresy, kontaktov a vsetkeho. A treba si zaviest uzky sanon s takymito vecami a mat to po kope, po zmenach si ich nahlasit online, je to vec chvile a mas potom vsetko v poriadku. Ci sa niekto stahuje, ci nie, proste vezme cely sanon a ma to tam. Zmluvy z prace, veci o vzdelani, prihlasovacie udaje a vsetko co pouzivam raz za uhorsky rok... To su veci co zvacsa budes skladovat cely zivot. mne z 3. piliera chodi iba raz rocne vypis, nic ine. 2. pilier chodia mesacne emaily.
@simca06022011 nás vtedy v podnájme vytopil sused, muž bol na služobke, ja s deťmi u babky. Veľa vecí sa úplne zničilo vrátane podlahy, kobercov, dokumentov aj oblečenia. Znehodnotili sa nám aj dokumenty ako rodné listy , sobášny list a pod. Asi nemusím opisovať aký tam bol smrad
Nedávno prišiel výpis, tak podľa toho. Alebo potom kontaktovať každú DDSku.
Uniqu Vám viem pozrieť.
stava sa.. ale tak hadam po znehodnoteni dokumentov si v nich aspon vedela vycitat co a z kade to bolo a vybavit nove
@jarka_black ďakujem už som zistila, není to uniqa. Len škoda že bratove nepovedali...lebo chránia osobné údaje

Nechodi ti na konci roka vypis? Na mail, postou? A si si ista, ze ho urcite mas?