icon

Ako zistiť majiteľa účtu len pomocou IBAN?

lucia_2026
Včera o 22:48

Dobrý deň.chcela by som niekoho naliehavo poprosit🙏,že ako sa daju zistiť údaje o majiteľovi účtu,keď mám iba IBAN.situacia,v ktorej som sa ocitla je naozaj vážna a život ohrozujúca dá sa povedať.najhorsie je,že mám veľmi málo času.tymto doslova prosím🙏alebo žiadam všetkých ľudí dobrej vôle,aby mi skúsili dať radu alebo odpoveď,po pripade nejakú skúsenosť s niečím podobným.dakujem veľmi pekne!🙏🥲😥🙏

Strana
z2
anonym_a43a65
Dnes o 11:17
@rozculena

@anonym_a43a65 iba ti vyskočí upozornenie,že meno,ktoré si zadala,nesúhlasí s menom majiteľa účtu,ale aj napriek tomu tú platbu môžeš potvrdiť

@rozculena áno ak nerozmýšľaš môžeš potvrdiť a nechať sa oklamať, ale ak rozmýšľaš vieš že tu niečo nesedí a niekto ti klame
banka ti nemôže klepnút po prstoch že nono nerob to lebo prídeš o peniaze

muchotrafka298
Dnes o 11:29

Mna v SLSP upozorni,ze meno sa nezhoduje s menom majitela uctu, ci chcem pokracovat aj napriek tomu a beriem na vedomie, ze ak to je podvod, tak nemam narok na vratenie penazi.

rozculena
Dnes o 11:32
@anonym_a43a65

@rozculena áno ak nerozmýšľaš môžeš potvrdiť a nechať sa oklamať, ale ak rozmýšľaš vieš že tu niečo nesedí a niekto ti klame
banka ti nemôže klepnút po prstoch že nono nerob to lebo prídeš o peniaze

@anonym_a43a65 a čo ja s tým,že niekto nerozmýšľa? Ja len odpovedám,že aj napriek nariadeniam EU môžeš poslať peniaze hocikomu,aj podvodníkovi.

stanislavicenka
Dnes o 11:37
@muchotrafka298

Mna v SLSP upozorni,ze meno sa nezhoduje s menom majitela uctu, ci chcem pokracovat aj napriek tomu a beriem na vedomie, ze ak to je podvod, tak nemam narok na vratenie penazi.

@muchotrafka298 v kazdej banke pri zadavani platby

muchotrafka298
Dnes o 11:43
@stanislavicenka

@muchotrafka298 v kazdej banke pri zadavani platby

@stanislavicenka ja mam tuto banku, tak pisem o tejto. Ci a ako to maju ine banky neviem.

anonym_a43a65
Dnes o 11:53
@muchotrafka298

@stanislavicenka ja mam tuto banku, tak pisem o tejto. Ci a ako to maju ine banky neviem.

@muchotrafka298 EÚ nariadila pre všetky banky v eurozóne povinnosť spustiť túto službu najneskôr do 9.10.2025. Krajiny mimo eurozóny, ako napríklad Česko či Maďarsko, získali na zavedenie odklad do roku 2027.

anonym_a43a65
Dnes o 11:58
@rozculena

@anonym_a43a65 a čo ja s tým,že niekto nerozmýšľa? Ja len odpovedám,že aj napriek nariadeniam EU môžeš poslať peniaze hocikomu,aj podvodníkovi.

@rozculena teraz idú podvody darujem vírivku, záhradný nábytok za poštovné, ktoré pošlite bratrancovmu synovi lebo predávajúci nemá účet v banke 😀

anonym_c6308e
Dnes o 13:19

@lucia_2026
Toto je hoax ani raz sa neozvala

sissy27
Dnes o 15:40
@anonym_a43a65

@sissy27 EÚ zaviedla povinnosť pre banky overovať meno príjemcu aby sa minimalizovali podvody keď sa niekto v inzeráte vydáva za vymyslenú osobu a tají svoje skutočné meno
ak posielaš peniaze predsa vieš meno komu ich posielaš a banka ti pomôže overiť že je to naozaj on

@anonym_582412
@anonym_a43a65 ale vy ste kde zobrali, ze od nej niekto peniaze ziadal ?? Lebo mozno zle vidim, ale nikde nic take nevidim. Ona sa nepyta ako OVERIT meno, ale ako ho ZISTIT ak ma len iban.

Strana
z2