icon

Ako zistiť majiteľa účtu len pomocou IBAN?

lucia_2026
Včera o 22:48

Dobrý deň.chcela by som niekoho naliehavo poprosit🙏,že ako sa daju zistiť údaje o majiteľovi účtu,keď mám iba IBAN.situacia,v ktorej som sa ocitla je naozaj vážna a život ohrozujúca dá sa povedať.najhorsie je,že mám veľmi málo času.tymto doslova prosím🙏alebo žiadam všetkých ľudí dobrej vôle,aby mi skúsili dať radu alebo odpoveď,po pripade nejakú skúsenosť s niečím podobným.dakujem veľmi pekne!🙏🥲😥🙏

Strana
z2
mondolina
Včera o 22:53

@lucia_2026
každá banka má svoju nonstop linku, ak si niekde poslala peniaze tak im volaj

anonym_23b287
Včera o 23:10

Veď ale najprv objasni, čo sa stalo...

anonym_3f0a08
Včera o 23:23

co je zivot ohrozujuce? Ak az tak chod na policiu

anonym_a43a65
Včera o 23:52

@lucia_2026 ten komu ideš poslať peniaze ti povie svoje meno a banka ti to overí či sedí
ak banka nepotvrdí tak neposielať nikde nič

potom je druhý spôsob § 92
https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...

anonym_582412
Dnes o 02:52

Ak budeš zadávať platbu, musí ti sedieť meno príjemcu a číslo účtu. Už to vie systém automaticky rozpoznať

huxy
Dnes o 03:29
@anonym_582412

Ak budeš zadávať platbu, musí ti sedieť meno príjemcu a číslo účtu. Už to vie systém automaticky rozpoznať

@anonym_582412 vo vub-ke napríklad nemusí sedieť meno príjemcu a aj tak sa dá odoslať platba.

anonym_798aa7
Dnes o 03:43

Polícia,banka....

zuzanaete
Dnes o 04:49
@huxy

@anonym_582412 vo vub-ke napríklad nemusí sedieť meno príjemcu a aj tak sa dá odoslať platba.

@huxy To sa da v kazdeh banke, ale uz je to plne na zadavatelovi platby, ci upozornenie, ze meno nesedi, ignoruje a aj napriek tomu platbu potvrdi.

anonym_582412
Dnes o 05:09
@huxy

@huxy ale, ja nepisem, ze sa platba neda odoslat. A je to tak pri vsetkych platbach. Pisem len, ze ta system na to upozorni - ze ti nesedi cislo uctu s majitelom. Treba citat s porozumenim....

sissy27
Dnes o 05:16
@anonym_582412

@anonym_582412 no ale ona to meno potrebuje zistit, nie overit ci ma spravne, takze toto jej ako pomoze? Bude tam zadavat nahodne mena ci nahodou netrafi?

ika02
Dnes o 05:29

Hádam nejdeš rýchlo poslať peniaze niekomu, kto mal nehodu, alebo sa nevie dostať domov z ropných vrtov? Alebo zaplatíš tisícku a zdedíš 60 miliónov? Neviem, o čo ide, ale zachovaj si zdravý rozum.

stanislavicenka
Dnes o 05:37

@lucia_2026 toto sa robi len na vyziadanie. Ak si niekam odosielala peniaze, tak zadavas povinne nazov uctu. Ak ti nesedi, uz tam mozes vidiet, ze neico nie je v poriadku. Ak to malo byt jednoznacne

princkrason
Dnes o 05:50

„Dobrá téma na rannú kávičku. Teraz idem rozmýšľať, čo je to za situáciu – číslo účtu a život ohrozujúca situácia? To mi nevychádza.“😕

anonym_3f0a08
Dnes o 05:55
@ika02

Hádam nejdeš rýchlo poslať peniaze niekomu, kto mal nehodu, alebo sa nevie dostať domov z ropných vrtov? Alebo zaplatíš tisícku a zdedíš 60 miliónov? Neviem, o čo ide, ale zachovaj si zdravý rozum.

@ika02 moja kolegyna podotykam vysokoskolsky vzdelana si dopisovala s "namornikom" ktorý jej cez ai vyznaval lasku cele dni 🫪😂 ked sa mi priznala, povedala som jej, ze je to klamstvo, dost sa mi na nu vtedy zmenil pohlad, ze ako sa toto da 😂 pred dochodkom, vyrazna nadvaha a prave ju si vybral americky namornik

anonym_99bdf6
Dnes o 05:58
@anonym_3f0a08

@ika02 moja kolegyna podotykam vysokoskolsky vzdelana si dopisovala s "namornikom" ktorý jej cez ai vyznaval lasku cele dni 🫪😂 ked sa mi priznala, povedala som jej, ze je to klamstvo, dost sa mi na nu vtedy zmenil pohlad, ze ako sa toto da 😂 pred dochodkom, vyrazna nadvaha a prave ju si vybral americky namornik

@anonym_3f0a08 Tuto autorka je podla mna podobne cislo😃

anonym_07ab4d
Dnes o 06:09
@anonym_99bdf6

@anonym_3f0a08 Tuto autorka je podla mna podobne cislo😃

@anonym_99bdf6 tak tak, ale to nie sú podvody, to sú platby za služby, v podstate za terapiu. Tieto ženy zúfalo potrebujú pozornosť, 50+ deti z hniezda, doma starý chlap ktorý potrebuje akurát tak teplo, ticho, telku a ciste spodky. A tie ženy sa cítia neľúbené. Niektoré idú k psychologovi alebo aj psychiatrovi, niektoré začnú chodiť na kurzy tvorenia, niektoré na kurzy sebalásky a niektoré si nájde námorník. Prachy žerie jedno aj druhé, ostáva pocit, že im niekto rozumie.

muchotrafka298
Dnes o 06:47
@anonym_3f0a08

@anonym_3f0a08 mne pisu len vdovci a americki vojaci, lekari, aka som krasna a uzasna. Nemam na FB profilovu fotku 😂

anonym_acc5be
Dnes o 06:53

@lucia_2026 pošli 1 cent a pozri si v apke banky údaje o príjemcovi

huxy
Dnes o 07:08
@anonym_582412

@huxy ale, ja nepisem, ze sa platba neda odoslat. A je to tak pri vsetkych platbach. Pisem len, ze ta system na to upozorni - ze ti nesedi cislo uctu s majitelom. Treba citat s porozumenim....

@anonym_582412 ja čítam, ale ako to pomôže teraz autorke, keď pravdepodobne platbu odoslala? Lebo sa dá odoslať aj bez správneho mena majiteľa účtu. Spätne ho už aj tak nezistí, ak je to teda podvod.

huxy
Dnes o 07:09
@zuzanaete

@huxy To sa da v kazdeh banke, ale uz je to plne na zadavatelovi platby, ci upozornenie, ze meno nesedi, ignoruje a aj napriek tomu platbu potvrdi.

@zuzanaete mne napríklad nesedí názov účtu, ani keď platím paušál od orange 🤷

zuzanaete
Dnes o 07:16
@huxy

@huxy Ano, niekedy je pri firmach tazke odhadnut, ze aky maju cely oficialny nazov alebo teda, ze ako maju vedeny ucet.

anonym_a43a65
Dnes o 07:44
@huxy

@princkrason tvoju lásku zajali Talibanci na misii a treba ju rýchle vykúpiť inak bude o hlavu kratšia
@huxy na platbu načítaj QR kód z faktúry, tam je zvyčajne napísaný názov príjemcu

anonym_124008
Dnes o 08:06
@muchotrafka298

@anonym_3f0a08 mne pisu len vdovci a americki vojaci, lekari, aka som krasna a uzasna. Nemam na FB profilovu fotku 😂

@muchotrafka298 ... a určite by ťa radi navštívili a potrebujú peniaze na cestu k tebe, lebo ich v zahraničí okradli a sú bez peňazí... 😀😅

muchotrafka298
Dnes o 08:34
@anonym_124008

@muchotrafka298 ... a určite by ťa radi navštívili a potrebujú peniaze na cestu k tebe, lebo ich v zahraničí okradli a sú bez peňazí... 😀😅

@anonym_124008 ja neviem, ja to mazem 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ekira1
Dnes o 08:42

🥺 mne len Mark Zuckerberg posiela milióny € a stačí iba poslať osobné údaje, žiadne peniaze 🤷 aj ja chcem lásku 🥺

moonlight1210
Dnes o 08:48
@anonym_3f0a08

@anonym_3f0a08 to je ta zufala tuzba pre niekoho nieco znamenat. Spociatku aj uraduje zdravy rozum a hovori: Co si blba? Jasne, ze ti klame. Uz len teba by si vybral.

Ale potom zacne ten mozog byt zavisly na tych davkach prijemnych pocitov z takych sprav (lebo ich mas, aj ked im nedoverujes) a uz to ide. V podstate podlahla hlavne zavislosti na tom, co jej to prinasalo, ako laske.

rozculena
Dnes o 08:57

@lucia_2026 asi to nebude až tak život ohrozujúce,keď si sa neozvala doteraz

anonym_582412
Dnes o 09:40
@sissy27

@anonym_582412 no ale ona to meno potrebuje zistit, nie overit ci ma spravne, takze toto jej ako pomoze? Bude tam zadavat nahodne mena ci nahodou netrafi?

@sissy27 a to ti dáva akú logiku? Však ak posiela peniaze, ktore ju pýtal Janko Mrkvička, tak nebo predsa vie. A ak meno nesedí pri platbe, tak to Janko Mrkvička asi nebude

anonym_a43a65
Dnes o 09:45
@sissy27

@sissy27 EÚ zaviedla povinnosť pre banky overovať meno príjemcu aby sa minimalizovali podvody keď sa niekto v inzeráte vydáva za vymyslenú osobu a tají svoje skutočné meno
ak posielaš peniaze predsa vieš meno komu ich posielaš a banka ti pomôže overiť že je to naozaj on

rozculena
Dnes o 11:14
@anonym_a43a65

@sissy27 EÚ zaviedla povinnosť pre banky overovať meno príjemcu aby sa minimalizovali podvody keď sa niekto v inzeráte vydáva za vymyslenú osobu a tají svoje skutočné meno
ak posielaš peniaze predsa vieš meno komu ich posielaš a banka ti pomôže overiť že je to naozaj on

@anonym_a43a65 iba ti vyskočí upozornenie,že meno,ktoré si zadala,nesúhlasí s menom majiteľa účtu,ale aj napriek tomu tú platbu môžeš potvrdiť

Strana
z2