Ako zohnať súrne 20 EUR do piatka?
Mám ďalší tak trochu problém poraďte: Do piatka potrebujem 20€. Síce budem mať od utorka do štvrtka brigádu, ale to už ide do januárovej výplaty, čo je hrozne ďaleko. Banka mi nepožičia ani nebankovka lebo nespĺňam požiadavku že musím byť stabilne zamestnaný za posledné 3 mesice. Úžerník zase dáva velmi vysoké úroky, a keďže teraz mi už nechodia 800€ výplaty, tak už neni také jednoduché vrátiť 35 namiesto 20. Kde by sa dalo narýchlo zohnať 20€? Keby dávali na fajront na ruku tak tých 20 v pohode zarobím na tej brigáde aj za deň, len čo mi to pomôže keď potrebujem piatok 20€ a vyplatia mi to až po ôsmom januári. Zálohovaním či kovošrotom nevyzbieram za 3 dni 20€, hlavne keď ešte tento zamestnávatel kde brigádujem neumožňuje zbieranie fliaš. Za rodinou ísť nemôžem lebo vedia že som na brigádach zarobil 150€ a malo mi to vydržať 3 týždne. Ubehli len 2 takže sú v tom že ešte mám 50€.
@lenkasarka aj ja 😁😅20e požičiam za 50e...aj každý týždeň 🤣
@miskakyska ja aj 2000 za 4000 veď to sa mi potom ani do prace neoplatí chodiť 😂
Ak si z Galanty, ako máš v profile
@thunderdome ľudia musia plánovať dopredu na celý mesiac, rozmýšľať čo sú nevyhnutné výdavky, čo sú len túžby a čo si z toho môžu dovoliť a nemôžu rozhajdákať všetko prvé dni po výplate a potom čakať kto im niečo narýchlo požičia
@thunderdome keby si chodil do práce tak aj banka ti požičia z minúty na minútu... ale nie takým čo nevydržia v práci ani mesiac
@thunderdome Pošli mi číslo účtu kľudne do súkromnej správy
@columbovazena nechcem byt zlá, ale toto nerob. Musí sa naučiť spoľahnúť na seba a na to, že nie vždy mu niekto ochotne poda pomocnú ruku.
@hsara99 Chápem tvoj postoj, ale občas sa v živote stane, že potrebuje niekto pomoc. Nie všetci sú 100 % ni. V minulosti som mala také obdobie aj ja, a neviem, kedy sa zas môže objaviť. 20 € ma nezabije, a keď mu pomôže, prečo nie
@thunderdome ja nerozumiem co ti treba na konkrétny deň... Veď ak zarábas, máš pravidelný príjem. Zaplatíš co treba, odlozis na ďalšie platby, vyclenis na jedlo, na neviem co ešte potrebuješ a zvyšok odlozis na nečakane výdavky. Keď sa zvýši aspoň 10e mesačne do ďalšieho mesiaca, už si môžeš gratulovať, postupne uberať z nárokov a zvyšovať príjem.
Ty si taky zvláštny, ani peniaze, ani robota, radšej budeš chodiť po kontajneroch zbierať omrvinky, než by si začal robiť ako normálny dospelý človek.
Neviem, čo za diagnózu máš. Prečo by si sa nemohol zamestnať, ale bože, ja som rada, že takého človeka nemám v okolí, bolo by mi smutno aj za neho.
@thunderdome aha, už čítam. Tak jedine ísť na diagnostiku, pýtať polovičný invalidný, a zamestnať sa niekde ako upratovač, alebo do pekárne, na pomocné práce.
na aký poplatok ti treba tie peniaze? ja som si myslela že to na jedlo
v inej téme si tuším spomínal, že vybavuješ invalidný. Ako to vyzerá? A požiadaj o ZŤP preukaz, potom by si sa mohol zamestnať v nejakej chránenej dielni. Aspoň polovičný ID by bol pre Teba dlhodobým riešením. A aký poplatok potrebuješ uhradiť?
@columbovazena ale jemu to nepomôže. Jemu by pomohlo vydržať v práci dlhšie ako týždeň. Potom by si nepožičiaval od úžerníkov, nemusel by vyberať kontajnery s kočíkom, nemusel mať problémy s rodinou.
@ekira1 Jasné, chápem. Ale jednorazovo na preklenutie zlej situácie to snáď pomôže. Inak, zatiaľ sa mi neozval
@thunderdome ...v mene pani SM uvádzam na správnu mieru: "...s téglikom." A tentokrát som sa vypäl aj k diakritike 😁.
@thunderdome ľudia už veľmi nenosia hotovosť/mince zo sebou, v Číne žobráci majú na krku zavesený vytlačený QR kód a môžeš im prispieť aplikáciou cez mobil
@thunderdome a to chces povedať, že nevystojis jedno vyhreseniw za 20 € od rodiny???? No čo si ty za chlapa. A tu dokážeš o tom písať bez problémov. Požičaj si od 4 ľudí po 5 eura.
@thunderdome a ja už rozmýšľam, či to nie je vymyslená téma, aby tu bolo čo čítať. Ja som do určitej doby vždy dala peniaze, ak niekto pýtal. No raz som dala 10 € a idem spať dole mestom a chlap už s vínom v ruke. A to pýtal na polievočku, že je hladný. Odvtedy ak povie, že je hladný niekto a nemá peniaze, kúpim mu v potravinách rožky, šunku, salamku,, syrecky, minerálku, dzusik, niečo sladké, jogurty a dám mu to. Peniaze už nie.
@thunderdome ale prečo si neriešil invalidku už dávno? Koľko máš rokov? V akých pomeroch žijú rodičia?

na celom prispevku ma zaujala gramatika, stylistika, slovna zasoba… ma vzdelanie a pravdepodobne zdrave ruky.. dokladat jogurty v tescu by zvladol..