icon

Ako zohnať súrne 20 EUR do piatka?

thunderdome
2. dec 2024

Mám ďalší tak trochu problém poraďte: Do piatka potrebujem 20€. Síce budem mať od utorka do štvrtka brigádu, ale to už ide do januárovej výplaty, čo je hrozne ďaleko. Banka mi nepožičia ani nebankovka lebo nespĺňam požiadavku že musím byť stabilne zamestnaný za posledné 3 mesice. Úžerník zase dáva velmi vysoké úroky, a keďže teraz mi už nechodia 800€ výplaty, tak už neni také jednoduché vrátiť 35 namiesto 20. Kde by sa dalo narýchlo zohnať 20€? Keby dávali na fajront na ruku tak tých 20 v pohode zarobím na tej brigáde aj za deň, len čo mi to pomôže keď potrebujem piatok 20€ a vyplatia mi to až po ôsmom januári. Zálohovaním či kovošrotom nevyzbieram za 3 dni 20€, hlavne keď ešte tento zamestnávatel kde brigádujem neumožňuje zbieranie fliaš. Za rodinou ísť nemôžem lebo vedia že som na brigádach zarobil 150€ a malo mi to vydržať 3 týždne. Ubehli len 2 takže sú v tom že ešte mám 50€.

Strana
z4
pralinka25
3. dec 2024

@mama_ @zobaka ale ja neutocim.

@zobaka uplne rozumiem. mam skusenosti s ludmi s takymito diagnozami. dokonca mam sama dieta s ADD - intelekt dobry ale problemy s ucenim.
neviem kolko ma chalan rokov ale ked pise ze osobitka tak to uz musel chodit do skoly riadne davno. na strednej som praxovala v osobitke takej tej klasickej ako pozostatok zo socializmu. a naozaj tam bola ta miera vyuky ina ako dnes maju deti ktore maju problemy.ja chapem vsetko to co pises. len mi nejde do hlavy ze ma skoncenu osobitku a ma takyto prejav. ine by bolo keby mal skoncenu normalnu skolu (lebo ludia aj s ADD aj ADHD aj roznymi dyslexiami mozu mat skoncene aj vysoke skoly) poznam chlapika s dyslexiou ktory aj napriek tomu ze mu na zakladke vsetci hovorili ako z neho nic nebude a mal 4 nakoniec vystudoval vysku a druhu dokonca v anglicku. vsetko beriem aj chapem ze trebars clovek na autistickom spektre ma problem vydrzat v urcitych zamestnaniach. ale skratka ludia z osobitiek takto nepisali ani sa nevyjadrovali. a teda potom on je zvlastny pripad.

zobaka
3. dec 2024

@pralinka25 ja si myslim, ze si robil srandu, ze nema osobitnu 😀 kde to uvadzal?

@thunderdome - mas osobitnu skolu?

tianna
3. dec 2024

@ekira1 prečítaj si jeho profil, ťažko si udrží prácu nech sa snaží akokoľvek.. ale držím mu palce, snáď sa mu to časom podari.

tianna
3. dec 2024

@evansova prečítaj si profil.. mladý muž si nevie udržať prácu nie preto, že by nechcel..

tiezjedna
3. dec 2024

@thunderdome tak čo, podarilo sa ti zohnať?

pralinka25
3. dec 2024

@zobaka aj v tejto teme to niekde pisal ze ma osobitku. akoze ja tomu tiez neverim. ved prave-

ekira1
3. dec 2024

@tianna potom som čítala, sú I iné práce ako za pásom v automobilke. Taký nočný sbskar môže mať aký stres a tlak v práci, veď nemusí robiť rovno v chránenej dielni. Lepšie ako vyberať kontajnery a čakať kto čo požičia, alebo pošle.. za tým si stojím, dávať niekomu len tak peniaze nepomôže ani jednej strane, pretože toto nie je jednorázová záležitosť. O týždeň, dva bude situácia rovnaká.

ekira1
3. dec 2024

@pralinka25 poznám pár ľudí z osobitnej a krvácajú mi oči keď po nich čítam. Takže verím tak akurát autizmus.

kristinapetronela
3. dec 2024

Otázka a na čo ho potrebuješ ?

kristinapetronela
3. dec 2024

Odkiaľ si ?

sissy27
3. dec 2024

@thunderdome inak u nas v bille pracuje uz roky muz, ktory ma ocividne nejaku dg, tipujem dmo. Hlupy nie je (to ocividne ani ty), len je pomalsi a fyzicky ma ocividny problem - zle chodi, telo v krci, aj ruky, proste ma fyzicky handicap, a tazsie hovori. Ale pracuje normalne, o nieco pomalsie, ale pracuje aj za kasou, aj tovar doklada, vsetko ako ostatni zamestnanci. Takze to, ze si nevies udrzat pracu, bude v niecom inom ako v “mantavosti”…

luccija
3. dec 2024

@thunderdome prečo nejdeš predávať stromčeky, ryby?

Strana
z4