icon

Ako zvládate nové zvýšené odvody SZČO?

Dnes o 10:04

tento mesiac 1.krát nové zvýšené odvody. Pre našu rodinu minus 80 Eur do rozpočtu. Ako sa s tým popasujete? my ešte nevieme presne🙂

sara07
Dnes o 10:44
@anonym_167fce

Spravy: Prezident Pelegrini dnes odcestoval do Milana na otvorenie OH. Bez neho by sa to tam neobislo, najma v case konsolidacie. Tymto vam vsetkym vrelo dakuje, ze ste pochopili zmysel zvysovania dani, cien, poplatkov a odvodov. PS: Ked bude cas, prebehnu aj za vas luxusne obchody s poslancom Nahlikom a oplieskaju tam par prezidentskych platov.

@anonym_167fce no ved chuda musi lebo bude otvarat slovensky oh dom
a stretnut sa s prezidentami čo ešte nás toleruju
a tiež musi v milane ist pozriet hokejovy team na trening
ako v blave to predsa nemá spravne grady

sara07
Dnes o 10:45
@anonym_a3ff60

A sa pripravte,ze bude horsie a horsie,neskonci to vymenou vlady.Ti budu mat,co robit aby to udrzali ako tak,takze bude este horsie ako je teraz.Sme len na zaciatku rozbehnuteho vlaku,konsolidacii,skrtania,rusenia.Dufam,len ze dalsia vlada ozaj bude setrit aj na sebe,teda ziadne sedacky za niekolko tisic eur,ziadne drahe vybavenie kancelarii za nase,ako to bolo aj vcase min.vlady.Psko tu este nebolo,verim a naozaj pevne dufam,ze budu rozumnejsie hospodarit a nebude to zase o tom,ako pekne spievaju a po volbach zabudnu na vsetko.

@anonym_a3ff60 najhoršie že zase podpisuju také zmluvy a narobia sekery čo sa dá

anonym_a3ff60
Dnes o 10:47
@sara07

@anonym_a3ff60 najhoršie že zase podpisuju také zmluvy a narobia sekery čo sa dá

@sara07 ved budu to mat tazke,ti co pridu po Ficovi ale ak na sebe nezacnu setrit,odsereme si to vsetko uz vo velkom len my,uz tu bude len chudoba a zase len chudoba,teda rozdiel aj v chudobe bude.Ale stale to bude chudoba.

anonym_75d7ec
Dnes o 10:49
@anonym_a3ff60

@sara07 ved budu to mat tazke,ti co pridu po Ficovi ale ak na sebe nezacnu setrit,odsereme si to vsetko uz vo velkom len my,uz tu bude len chudoba a zase len chudoba,teda rozdiel aj v chudobe bude.Ale stale to bude chudoba.

@anonym_a3ff60 možno zažijeme prídelový systém a potravinové lístky ako po vojne

anonym_a3ff60
Dnes o 10:50
@anonym_75d7ec

@anonym_a3ff60 možno zažijeme prídelový systém a potravinové lístky ako po vojne

@anonym_75d7ec tomu to by som sa ani nedivila.Rokmi bude horsie a horsie.

kikulienkadd
Dnes o 10:53
@sara07

jedine čo ocenujem že stopuju nutene szoč , pretože ked nemate na vyber kyvnete na to, a zdvihla by som ešte viac pokuty ak najdu vo firme za čiernu pracu a fiktivne nutene szoč

@sara07 Môžeš mať pravdu, no v tom čísle treba vidieť veľa ľudí, ktorí si popri zamestnaneckom pracovnom pomere privyrábali v slobodnom povolaní,tak ako im to bolo umožnené, ale pri súčasnom nastavení systému a nízkych príjmoch to u niektorých znamenalo, že zaplatia viac ako za prácu dostanú. A to nikoho nezaujíma. Žiaľ tie malé bočné príjmy budú chýbať nielen ich rodinám, ale aj štátu,lebo tí ľudia si nebudú môcť dovoliť to,čo predtým. Kolotoč peňazí sa zastavuje a to je zlá správa pre štát. Celá táto konsolidacia je na h...

autor
Dnes o 10:58
@anonym_a3ff60

@anonym_autor nie nie som,lebo v dnesnej dobe akurat tak vela ludi skonci s podnikanim.Takze do takeho niecoho by som nesla,aj muz skoncil zo zivnostou ale davno,davno.Teraz ma istotu a pravidelny plat.Uz by sme to neriskovali ako vtedy,ked clovek ani hypo nemal.

@anonym_a3ff60 ja som sa pytala na szco ako to budu zvladst.Tak asinsi zle pochopila diskusiu

anonym_a3ff60
Dnes o 11:00
@anonym_autor

@anonym_a3ff60 ja som sa pytala na szco ako to budu zvladst.Tak asinsi zle pochopila diskusiu

@anonym_autor no nebudu,skoncia mnohi ved ti to pisem

katkazatka
Dnes o 11:10

Zivnostensky list ku koncu roku 2025 odovzdalo najvacsi pocet zivnostnikov od zaciatku samostatnej SR!!!!!! Nielenze stat pride o peniaze, ktore museli zivnostnici povinne odvadzat. ALE!!! Zvysi sa pocet nezamestnanych!! A!! Tych ludi bude musiet stat zivit, platit za nich zdravotne odvody a davky v nezamestatnanosti!!!! Takze stat na tomto ich neuveritelne hlupom kroku prerobi minimalne 3X!!!!! Aj na tychto ludoch stoji ekonomika SR. Aj tito drobni podnikatelia davali ludom pracu!! Stat si ich nieze nevazi, dokonca z nich robi nepriatelov.
Ano, dotkne sa to aj vas damy, ktore ste ho volili. Lebo dost vas a vasich muzov boli drobni zivnostnici, ktori ste nemali statisicove zisky. Chcela by som sa tychto dam a panov tu na MK opytat, ako ste spokojni so socialnou politikou tejto vlady? Viete co nas caka po stale vacsom a dlhsom zadlzovani tejto republiky?

anonym_0f3dad
Dnes o 11:14
@anonym_8178fc

Tak zaviedli sa zbytočné príspevky. Tehotenský príspevok, OČR počas prázdnin, rodičovský niekoľko rokov cez Covid alebo keď škôlka nezobrala dieťa. Všetky tieto príspevky platia tí, ktorí sa vedeli postarať sami, keď boli deti malé a boli prázdniny alebo im dieťa nezobrali do škôlky.

@anonym_8178fc a platenie hypoték? Poväčšine to dostali len odrbavaci a sami šmejdi, čo ani nevedno ako sa dostali k hypotéke...

anonym_a3ff60
Dnes o 11:14
@katkazatka

Zivnostensky list ku koncu roku 2025 odovzdalo najvacsi pocet zivnostnikov od zaciatku samostatnej SR!!!!!! Nielenze stat pride o peniaze, ktore museli zivnostnici povinne odvadzat. ALE!!! Zvysi sa pocet nezamestnanych!! A!! Tych ludi bude musiet stat zivit, platit za nich zdravotne odvody a davky v nezamestatnanosti!!!! Takze stat na tomto ich neuveritelne hlupom kroku prerobi minimalne 3X!!!!! Aj na tychto ludoch stoji ekonomika SR. Aj tito drobni podnikatelia davali ludom pracu!! Stat si ich nieze nevazi, dokonca z nich robi nepriatelov.
Ano, dotkne sa to aj vas damy, ktore ste ho volili. Lebo dost vas a vasich muzov boli drobni zivnostnici, ktori ste nemali statisicove zisky. Chcela by som sa tychto dam a panov tu na MK opytat, ako ste spokojni so socialnou politikou tejto vlady? Viete co nas caka po stale vacsom a dlhsom zadlzovani tejto republiky?

@katkazatka a tymto pocitali,preto znizili a urobili cachre machre aj s podporou,realne budu ludia na podpore 3m,potom im to klesne a uz to bude zobracenka aj pri vyssom prijme.

anonym_0f3dad
Dnes o 11:16
@katkazatka

@katkazatka nepochopia, veď stále za to môže Šimečka, len im stále nedošlo, že on vo vláde ani nebol, ale Fiko povedal, tak bečia ako ovce.

sara07
Dnes o 11:27
@anonym_a3ff60

@anonym_a3ff60 však oni to maju v paži, sa môžu uškrnat z viliek v chorvatsku, alebo luxusných bytikov vykešovanych

sara07
Dnes o 11:29
@katkazatka

@katkazatka lenže oni toto prezentuju ako ich uspešný boj proti vynutenym szoč vo fabrikách, ako pekne zatočili s nimi
to ma najviac vytača

sara07
Dnes o 11:31
@kikulienkadd

@sara07 Môžeš mať pravdu, no v tom čísle treba vidieť veľa ľudí, ktorí si popri zamestnaneckom pracovnom pomere privyrábali v slobodnom povolaní,tak ako im to bolo umožnené, ale pri súčasnom nastavení systému a nízkych príjmoch to u niektorých znamenalo, že zaplatia viac ako za prácu dostanú. A to nikoho nezaujíma. Žiaľ tie malé bočné príjmy budú chýbať nielen ich rodinám, ale aj štátu,lebo tí ľudia si nebudú môcť dovoliť to,čo predtým. Kolotoč peňazí sa zastavuje a to je zlá správa pre štát. Celá táto konsolidacia je na h...

@kikulienkadd presne ako píšeš
a dalšia mali aspon aj z tých malych penazi vyrubene zdravotne odvody a dane z hrubého zisku , možno maličke ale lepšie ako žiadne

natalka13
Dnes o 11:34

Ked si minus 80e musis dvihnut ceny.

anonym_a3ff60
Dnes o 11:46
@sara07

@anonym_a3ff60 však oni to maju v paži, sa môžu uškrnat z viliek v chorvatsku, alebo luxusných bytikov vykešovanych

@sara07 a bez hypoteky,ako to urobila henta Sulikova ochechula,ze si kupila byt na hypo a splatka isto par eur,to su tiez take odrby,aby ludom zalepili oci.

anonym_a3ff60
Dnes o 11:49
@sara07

@katkazatka lenže oni toto prezentuju ako ich uspešný boj proti vynutenym szoč vo fabrikách, ako pekne zatočili s nimi
to ma najviac vytača

@sara07 ale toto bolo ozaj super,len aby sa zamestnavatel vyhol plateniu dani,tak ich donutil takto na zivnost a pritom by viac zarobili pod stavom ako zivnostnik.A toto ja zase beriem ako super vec,lebo je to nefer voci tym ludom samotnym.

tiezjedna
Dnes o 11:57
@anonym_64a31a

Je to o držku, fakt je to už veľa. Mám malý obchodík a už mi je až hlúpe dvíhať ceny,keď vidím, že ľudia majú stále menej a menej peňazí a tým pádom aj menej nakupujú. Mám 8 rokov biznis, no ale posledné dva roky to ide dole vodou a ako zvládnem tento rok.....tak to neviem

@anonym_64a31a toto je na celej situácii najhoršie, že malí a poctiví padnú dole hubou, pretože tá odvodová záťaž sa musí niekde prejaviť... Aj tu v CZ zdvihli od nového roka odvody, minimálne vychádzajú cez 10 tisíc Kč. Kamoška, ktorá doučuje na živnosť povedala, že s tým sekne, pretože ceny už dvíhať nemôže (berie 500 kč/45 min, chodia k nej aj naše deti)...

lucik194
Dnes o 12:01

nahorsie je na tom to, ze szco tahaju tuto ekonomiku a ked ich zrusia a 10x zdania, nebudu uz vobec ziadne peniaze......

lebo verejna a statna sprava zije zo statu, dochodci a deti tiez a tych zamestnancov je stale menej a menej

sara07
Dnes o 12:06
@anonym_a3ff60

@sara07 ale toto bolo ozaj super,len aby sa zamestnavatel vyhol plateniu dani,tak ich donutil takto na zivnost a pritom by viac zarobili pod stavom ako zivnostnik.A toto ja zase beriem ako super vec,lebo je to nefer voci tym ludom samotnym.

@anonym_a3ff60 je to nefer hlavne voči ludom lebo je to nutene, nemaš dovolenku, pracovny uraz sa inak rieši a xy veci pri ktorom taha kratši koniec človek
a prečo lebo štát ma stale malo prachov

sara07
Dnes o 12:08
@tiezjedna

@anonym_64a31a toto je na celej situácii najhoršie, že malí a poctiví padnú dole hubou, pretože tá odvodová záťaž sa musí niekde prejaviť... Aj tu v CZ zdvihli od nového roka odvody, minimálne vychádzajú cez 10 tisíc Kč. Kamoška, ktorá doučuje na živnosť povedala, že s tým sekne, pretože ceny už dvíhať nemôže (berie 500 kč/45 min, chodia k nej aj naše deti)...

@tiezjedna prosim ta ved to je 20€ na hodinu , zase tam su lepšie platy ako u nás a aj ked im to zdvihli stale to nie je také ako na sk, v mojom okoli sa všetko mlade čo robilo z domu prestahovalo do čiech

sara07
Dnes o 12:10
@tiezjedna

@tiezjedna konkrétne 9026 cz ,a po prepočte ten isty človek zaplati o 425 € viac na slovensku , pričom v tých čechach aspon niečo funguje a aj ta životna uroven niekde aj vidiet aj čerpanie fondov

sara07
Dnes o 12:11
@anonym_a3ff60

@sara07 a bez hypoteky,ako to urobila henta Sulikova ochechula,ze si kupila byt na hypo a splatka isto par eur,to su tiez take odrby,aby ludom zalepili oci.

@anonym_a3ff60 máš nejaký kokrétny link ? z poslaneckého platu máš určite inú vyšku splatky jedno aky a ktory poslanec

tiezjedna
Dnes o 12:26
@sara07

@tiezjedna prosim ta ved to je 20€ na hodinu , zase tam su lepšie platy ako u nás a aj ked im to zdvihli stale to nie je také ako na sk, v mojom okoli sa všetko mlade čo robilo z domu prestahovalo do čiech

@sara07 áno, je, ale keď ti tam ide dieťa 2x do týždňa, už to pocítíš. Zvlášť ak máš detí viac😉 Začínala na 350 kč/h pred 3 rokmi... Ale áno, tým nechcem povedať, že sa kvôli tomu nežije v lepšie než na SK, to určite áno👍

tiezjedna
Dnes o 12:27
@sara07

@tiezjedna konkrétne 9026 cz ,a po prepočte ten isty človek zaplati o 425 € viac na slovensku , pričom v tých čechach aspon niečo funguje a aj ta životna uroven niekde aj vidiet aj čerpanie fondov

@sara07 je to tak...

autor
Dnes o 13:17
@lucik194

nahorsie je na tom to, ze szco tahaju tuto ekonomiku a ked ich zrusia a 10x zdania, nebudu uz vobec ziadne peniaze......

lebo verejna a statna sprava zije zo statu, dochodci a deti tiez a tych zamestnancov je stale menej a menej

@lucik194 presne tak.vyzera to ako dokladna a premyslena destrukcia tejto.krajiny

anonym_af875f
Dnes o 13:52
@anonym_ccac7d

Zrušila som szčo a fakturujem cez manžela, odmietam platiť viac, než mi tento štát kedy dal.

@anonym_ccac7d podobne. Zrušila som živnosť. Som na up, vyberám svoje zaplatené odvody. Zatiaľ nepotrebujem fakturovať. Keď budem potrebovať, tak sa pridám do firmy k mužovi alebo k sestre.

anonym_528051
Autor odpoveď zmazal
katkazatka
Dnes o 14:46

@anonym_a3ff60 A máš pocit, že sa to teda vlastne zlepšilo? Ja mám skôr pocit, že sa to uplne minulo účinkom. Aby si si nemyslela, že teraz zamestnávatelia budú hufne zamestnávať tých živnostníkov na pracovný pomer. Vôbec nie.