Ako zvládate nové zvýšené odvody SZČO?
tento mesiac 1.krát nové zvýšené odvody. Pre našu rodinu minus 80 Eur do rozpočtu. Ako sa s tým popasujete? my ešte nevieme presne🙂
S usmevom na tvari a radostou, aby si nas prezident, nas priemer a ich oblubenci mohli uzivat vysoke platy, zlate vane a eurohaciendy.
@anonym_167fce zabudla si na vyletiky , aj teraz ide pam prezident zatial to len on oznamil na OH,
ja si myslim že by to pochopili keby z vlady a pam prezident sa ospravedlnili konsolidujeme a prachy čo tam na mavanie radšej reálne dali športovcom aspon
máme szoč popri TTP, tržby išli dole, čakame čo zmenia ak zmenia v marci, ak do jula boži mikroodvod nezmenia alebo nezrušia stopujeme živnost
ak sa nebude dlhšie nič diat tak to zrušime uplne
Je to o držku, fakt je to už veľa. Mám malý obchodík a už mi je až hlúpe dvíhať ceny,keď vidím, že ľudia majú stále menej a menej peňazí a tým pádom aj menej nakupujú. Mám 8 rokov biznis, no ale posledné dva roky to ide dole vodou a ako zvládnem tento rok.....tak to neviem
@anonym_167fce zabudla si na vyletiky , aj teraz ide pam prezident zatial to len on oznamil na OH,
ja si myslim že by to pochopili keby z vlady a pam prezident sa ospravedlnili konsolidujeme a prachy čo tam na mavanie radšej reálne dali športovcom aspon
@sara07 ti uz pochopili, ze ich volici su mentalne nastaveni na buchanie po stole a ze uz neskryvaju, o co im ide. Ohnut zakony a dalej kradnut. Ficovi zlomi vaz to, co Meciarovi aj Bidenovi a co zlomi vaz aj Trumpovi. Zla ekonomicka situacia a vysoke ceny v obchodoch. Ani najvacsi ficov (e)mental nemoze zit zo vzduchu, moze kludne hikat nad svojim alfasamcom od rana do vecera.
Zrušila som szčo a fakturujem cez manžela, odmietam platiť viac, než mi tento štát kedy dal.
Tak ja ked si porovnam februar2025,1330eur a februar 2026 1750eur,tak ja som len spokojna.A muz min.rok februar 2170eur,a februar 2026, 2250eur.Obaja vo vyrobe rovnakej.Takze s takymi to vyplatami som spokojna.
Napriek tretej vlne vládnej konsolidácie sa v januári medziročne znížili daňové príjmy štátu. V porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom klesli o 39 miliónov eur, teda o 2,1 percenta. Nižšie boli dokonca aj príjmy z DPH, hoci sa v januári zdvihla sadzba na slané a sladké potraviny. Keďže sa zároveň zvýšili výdavky štátu, rozpočtový deficit narástol medziročne viac než dvojnásobne na 346,6 milióna eur.
čiže aj ked zdvihli dane, odvody koeficiety a neviem čo , vybrali menej
Tak ja ked si porovnam februar2025,1330eur a februar 2026 1750eur,tak ja som len spokojna.A muz min.rok februar 2170eur,a februar 2026, 2250eur.Obaja vo vyrobe rovnakej.Takze s takymi to vyplatami som spokojna.
@anonym_a3ff60 Zabudla si na inflaciu a ako slo vsetko nahor. Dnes si kupis menej, co minuly rok. Byty sli zase nahor, energie, najomne, vodne, stocne,... Otazka je, ako dlho ti predtym nedvihli plat a ci ti budu teraz kazdy rok dvihat o 400 eur.
@anonym_a3ff60 Zabudla si na inflaciu a ako slo vsetko nahor. Dnes si kupis menej, co minuly rok. Byty sli zase nahor, energie, najomne, vodne, stocne,... Otazka je, ako dlho ti predtym nedvihli plat a ci ti budu teraz kazdy rok dvihat o 400 eur.
@anonym_167fce to je pravda,vsetko islo hore,ja som minuly rok mala k tomu este rodicak,minuly mesiac bol posledny.Veru bude chybat,ale zase platy isli hore,odmeny isli hore tak sa to vyrovnalo.Ale tym,co platy zostali rovnake,dostanu este menej ako minuly rok,lebo odvody.K tomu ako si pisala,su vo velkom minuse v porovnani s min.rokom.
@anonym_167fce neviem či jej to vysvetliš, vidíš ona je spokojna
možno nema domace učtovnictvo tak nevidí ten rozdiel
Tak zaviedli sa zbytočné príspevky. Tehotenský príspevok, OČR počas prázdnin, rodičovský niekoľko rokov cez Covid alebo keď škôlka nezobrala dieťa. Všetky tieto príspevky platia tí, ktorí sa vedeli postarať sami, keď boli deti malé a boli prázdniny alebo im dieťa nezobrali do škôlky.
máme szoč popri TTP, tržby išli dole, čakame čo zmenia ak zmenia v marci, ak do jula boži mikroodvod nezmenia alebo nezrušia stopujeme živnost
ak sa nebude dlhšie nič diat tak to zrušime uplne
@anonym_06b98c hej,len teda my z toho zijeme uz 10 rokov a praca na zmluvu sa zatial necrta: ( dufam,ze za toto zhoria v pekle,ak to takto pojde dalej bez napravy
@anonym_167fce neviem či jej to vysvetliš, vidíš ona je spokojna
možno nema domace učtovnictvo tak nevidí ten rozdiel
@sara07 ved pisem,ze mnohi budu vo velkom minuse,vo velkom.Platovo sa nam to sice vyrovnalo,s min.rokom ale vsetko islo hore,takze ano aj my uz menej usetrime.Viac zaplatime za vsetko.Ale takym,co sa platy nezvysili ani o cent,budu vo väscom minuse,lebo odvody.
@anonym_a3ff60 v čistom alebo v hrubom? A o koľko vám zamestnávateľ zvýšil mzdy (pozro, zamestnávateľ, nie štát)? A o koľko ti išli energie hore? Mne o 40% plyn, ele ešte neprišla.
@anonym_a3ff60 ja pisem o inom.vy ste szco?
@anonym_a3ff60 v čistom alebo v hrubom? A o koľko vám zamestnávateľ zvýšil mzdy (pozro, zamestnávateľ, nie štát)? A o koľko ti išli energie hore? Mne o 40% plyn, ele ešte neprišla.
@mimimoje v cistom,no cakam na vypl.pasky tie nam este nedosli na email.Tiez som zvedava.
@sara07 ti uz pochopili, ze ich volici su mentalne nastaveni na buchanie po stole a ze uz neskryvaju, o co im ide. Ohnut zakony a dalej kradnut. Ficovi zlomi vaz to, co Meciarovi aj Bidenovi a co zlomi vaz aj Trumpovi. Zla ekonomicka situacia a vysoke ceny v obchodoch. Ani najvacsi ficov (e)mental nemoze zit zo vzduchu, moze kludne hikat nad svojim alfasamcom od rana do vecera.
@anonym_167fce ja si pri niektorých veciach na 100% myslím, že toto už musí presvedčiť aj ich slepých prívržencov... a pozrieš komenty, a vždy sa nájde niečo, čo ich v ich očiach obháji... alebo ospravedlní, že nemôžu s tým oni nič spraviť...... takže aj keď budú obžúvať suchú kôrku, ale aspoň sa konečne tu niečo buduje, takže jasné, že zvýšili dlh.. napr. .... alebo za to môže niekto iný...... ja som stratila už nádej..
@anonym_autor nie nie som,lebo v dnesnej dobe akurat tak vela ludi skonci s podnikanim.Takze do takeho niecoho by som nesla,aj muz skoncil zo zivnostou ale davno,davno.Teraz ma istotu a pravidelny plat.Uz by sme to neriskovali ako vtedy,ked clovek ani hypo nemal.
@anonym_06b98c hej,len teda my z toho zijeme uz 10 rokov a praca na zmluvu sa zatial necrta: ( dufam,ze za toto zhoria v pekle,ak to takto pojde dalej bez napravy
@anonym_autor no nám szoš popri TTP zachranuje prdel zo 15 rokov , fakturovali sme uplne všetko, nikdy sme nemali potrebu na čierno , respektivne nemáme na pokuty a tu aj nos medzi očami kole,
vždy sme mali tak tržby že to do odvodoveho stropu vyšlo, však odvody sme platili obaja ako zamestnanci
ked prišli nečakane vydavky ,auto rachlo , mame na lieky , na okuliare... možno pre niekoho smiešnych 100-300€ mesačne , pre nás vela , fakt nam to zachranovalo prdel pred debetnými kartami a pôžičkami
@sara07 nezabudni na 80 000 000€ čo schválila vláda na slovensko.sk platba v utajenom režime lebo keď to najprv zverejnili čo chcú kúpiť tak to bola viditeľná blbosť, takže radšej kúpia utajene, odrazu je to v kritickom stave a rýchlo treba nakupovať
Odvody, zvysovanie cien energii a plus potraviny, PZP a ine, to je ovela viac, nez len 80€.
Tak zaviedli sa zbytočné príspevky. Tehotenský príspevok, OČR počas prázdnin, rodičovský niekoľko rokov cez Covid alebo keď škôlka nezobrala dieťa. Všetky tieto príspevky platia tí, ktorí sa vedeli postarať sami, keď boli deti malé a boli prázdniny alebo im dieťa nezobrali do škôlky.
@anonym_8178fc ale prosím ta
tieto prispevky si vydupala cirkev aby niečo urobili pre nenarodeny život ked teda nemohli sprisnit interupčny zakon
tieto prispevky si nájdi kolko stoja ročne tento štát ,je to zlomok , stoja menej ako oslavy snp napr 😂
szoč preto stopuju a rušia lebo nám zdvihli dane, dph, odvody a mikroodvod vypočitany podla bulharskej konštanty
očr cez prazdniny musia to takto riešit, lebo samospravy nemaju prachy na náhradne škôlky , dieta zo zakony 4 ročne nemôžeš predsa samé nechat
tehotensky prispevok je zlomok a určite nemuseli tak žmykat sozč preto
oni to dvihali pre 13 dôchodok, keby ho zrušili nemuseli by sme byt v srabe
nevytahovala by som že štat nema prachy lebo rodiny maju deti
pozri si kolko momentálne žije deti na sk a kolko dôchodcov, porovnaj si tie čisla
jasne matka je idealna volba na kopanie si
@anonym_autor a to vtej dobe,boli odvody pre zivnostnikov 300eur samizda,dnes mate min.hadam aj 1000eur,a ked clovek za ten mesiac ani tolko nezarobi??No mnohi skoncia tento rok,aj roky predtym koncili,ti co vydrzali tak skoncia tento rok isto.
@sara07 nezabudni na 80 000 000€ čo schválila vláda na slovensko.sk platba v utajenom režime lebo keď to najprv zverejnili čo chcú kúpiť tak to bola viditeľná blbosť, takže radšej kúpia utajene, odrazu je to v kritickom stave a rýchlo treba nakupovať
@anonym_75d7ec najhoršie na tom je že to už 2 mega stalo, na denniku N popisovali, že niektore veci urobili zdarma lebo sa nemohli na to pozerat
tam to je taka zlodejina teraz
Spravy: Prezident Pelegrini dnes odcestoval do Milana na otvorenie OH. Bez neho by sa to tam neobislo, najma v case konsolidacie. Tymto vam vsetkym vrelo dakuje, ze ste pochopili zmysel zvysovania dani, cien, poplatkov a odvodov. PS: Ked bude cas, prebehnu aj za vas luxusne obchody s poslancom Nahlikom a oplieskaju tam par prezidentskych platov.
@anonym_autor nie nie som,lebo v dnesnej dobe akurat tak vela ludi skonci s podnikanim.Takze do takeho niecoho by som nesla,aj muz skoncil zo zivnostou ale davno,davno.Teraz ma istotu a pravidelny plat.Uz by sme to neriskovali ako vtedy,ked clovek ani hypo nemal.
@anonym_a3ff60 nehovoriac že ak niekto prejde na sro zo szoč , od 40 000 sa ti to už oplaltí , tak napr k takej hypoteke sa bude dostavat tažšie
lebo tam su uplne ine podmienky
neviem kam to chcu až dotiahnut
A sa pripravte,ze bude horsie a horsie,neskonci to vymenou vlady.Ti budu mat,co robit aby to udrzali ako tak,takze bude este horsie ako je teraz.Sme len na zaciatku rozbehnuteho vlaku,konsolidacii,skrtania,rusenia.Dufam,len ze dalsia vlada ozaj bude setrit aj na sebe,teda ziadne sedacky za niekolko tisic eur,ziadne drahe vybavenie kancelarii za nase,ako to bolo aj vcase min.vlady.Psko tu este nebolo,verim a naozaj pevne dufam,ze budu rozumnejsie hospodarit a nebude to zase o tom,ako pekne spievaju a po volbach zabudnu na vsetko.
Lebo verte,ze Fico bude dalsie obdobie neskutocne ukazovat zase na vsetko a opät dalsie volby vyhra.Tak ako to bolo teraz.

S usmevom na tvari a radostou, aby si nas prezident, nas priemer a ich oblubenci mohli uzivat vysoke platy, zlate vane a eurohaciendy.