Ako zvládate stúpajúce ceny potravín?
Ako to zvládate tie ceny v potravinách? Kde podľa vás sa da najvýhodnejšie nakúpiť? Ja chodim často do cba potravín mám ich tu najbližšie ale ceny podľa mňa dosť drahé.
@blondiee83 pozriem, či nenájdem nálepky.
@nikasmile ty si zlatíčko, ale ozaj nechcem nikoho týmto obťažovať, aby ešte na postu chodil v tomto nečase
@blondiee83 nenašla som, ale do Billy chodím, tak ak sa mi podarí, tak sa ti ozvem. 🙂
Chodím zvyčajne do Billy, je najblizsie. Maju tam, pre mňa, tie naj rožky a chlieb, inde nevozia. Kupujem v akcii veci, napr maslo do zásoby. Ale určite potraviny kúpim len v určitej kvalite, hoci aj zdrazeju. Musím pozerať na zloženie, pretože manžel má nejaké obmedzenia, a tak sa mi zúžil zoznam nakupovanych veci.
Inak Lidl a Kauflanf je jeden majiteľ, iba pre nás spotrebiteľov to hrajú na dva rozdielne obchody 😉
@jaroslav81 tak mi sme doma na bezlepkovej a bezlaktozovej diete a k tomu ja som na bezmäsitej strave a poviem ti, že ovocie, zelenina (mrkva, brokolica, uhorky....), niektoré strukoviny, obilniny, išli dosť hore. Maslo u nás jedáva iba muž, takže pre mňa nemá až taký význam cena masla. Za to tie potraviny, ktoré potrebujeme pre dietu, išli hore. Tak isto ryby. Fresh nemám v okolí ale olej kupujem kvalitný a za takúto cenu ako ste ho vy kúpili, ja nekúpim. Takže pre mňa v konečnom sumáre, išli potraviny hore.
@jonnie áno to sme si všimli v robote. Ako sa hrajú aj s cenami
@zuzubb007 Cola v Tescu je za 0.99 len keď je v akcii. Nemôžes porovnávat akciové ceny a neakciove. Cola nikde nestojí v bežnej cene 0.99€🫣 sladkosti je diskutabilná téma pretože záleží od značky .. Tesco a Lidl značky sú lacnejšie ako Milka .. vreckovky tiež záleží aké su či 3 vrstvove alebo dvoj .. alebo ich je tam 100ks alebo 200ks.
@blondiee83 mám tie nálepky, tak niekedy v Dec by som ti to mohla poslať keď budem odosielať pohľadnice.
Ja mam najradsej LIDL a Billa. V jednote to je otras, nic tam nemaju a pride mi to ako v socializme. Kaufland tiez nemam rada, plno veci, plno moli v potravinach, tam chodim.najmenej a este teda tesco s club card ale tam nemaju ovocie a zeleninu
Chodíme do Lidla, máme ho blízko, aj bez akcií tam vie človek normálne nakúpiť. Do Kauflandu by som chodila, keby to nebol tak príšerne obrovský obchod s ešte príšernejším usporiadaním regálov. Aspoň ten náš. Na lidli sa mi páči obmedzený výber, rýchlejšie nakúpim. Prebehnem horedole, horedole, horedole a aj mám prejdený celý obchod 😂. Tesco je bez akcií drahé a nikdy nie je všetko potrebné v akcii…A je veľké a ďaleko.
Do Billy zbehnem na kávu alebo kokosové mlieko…
Podla toho co chcem kupit...cba je u nas cenovo velmi dobry na kupu, alebo Lidl. Cestoviny napr.v jednote najlacnejsie. Bud viem, kde je najnizsia cena alebo kupujem v akcii.
Najlepsie akcie a najviac tovaru urcite kaufland ale niektore veci chodime do lidla cistiace do umyvacky a pracie prostriedky aj niektore potraviny v akcii a sem tam do tesca hlavne oblecenie ked su zlavy na oblecenie na obuv. Billa predrazena,cba niekde celkom dobre ceny ale nie vsade a jednota na vychode velmi predrazene len akcie dobre sem tam. Ceny su velmi vysoke vsade je to hrozne ved minuly rok nam stacilo 300 az 400e na potraviny a teraz 600 az 700 je malo. Neviem dokedy sa to bude takto zdvihat. My najviac kupujeme mäso,zeleninu a ovocie a mlieko. Varim denne takze ide to riadne do peňazi.
Uz som aj muža naucila nakupovat v akcii a zistil ze sa da cosi na tom zarobit.
@blondiee83 mám zvyšných 5 nálepiek...pošlem Vám?
Lidl ,Kaufland bežný nákup. Čo zabudnem prebehnem k nám do Freschu. Tesco a Billa je u mňa len sem tam. U mňa sú drahší pri tých istých potravinách.
@gondyo Dakujem krasne, ste mila. Mne sa podarilo spravit nakup v Bille - davali navyse nalepky za bryndzu - takze mame tento tyzden bryndzove spagety, bryndzovu pomazanku a nejaka sla aj do mrazaku 😀 😀 Akurt sestre sa velmi pacil ten wok, tak mi poslala nalepky @nikasmile, nech si aj sestra moze kupit 🙂
Este raz dakujem
Kto vaha - ozaj su tie panvice a woky skvele, spravte si dievcata radost na Vianoce 🙂
@blondiee83 ja už 2 hrnce mám...a panvicu tú malú chcem...som spokojná
@gondyo ja mam este z min.roka z Metra, vtedy bola tiez akcia za nalepky 😀 A teda aj po roku su skvele, ani nevidno, ze by som ich pouzivala 😀

@majamat vies co, mne jedine Coca Cola pomaha, ked mam dake traviace tazkosti a kolkokrat som ju pila ako liek, ked som cakala hlavne 2 posledne deti 🤨😇.