icon

Ako zvládate stúpajúce ceny potravín?

30. nov 2023

Ako to zvládate tie ceny v potravinách? Kde podľa vás sa da najvýhodnejšie nakúpiť? Ja chodim často do cba potravín mám ich tu najbližšie ale ceny podľa mňa dosť drahé.

Strana
z6
blondiee83
10. dec 2023

@marca12 super, ze ta trápia moje peniaze... Absolutne si nemyslim, ze by som tie peniaze minula "zbytocne". Mam za ne predsa víno, ktore vypijeme- idú sviatky, manžel má o dva týždne narodky, o tri meniny... na Silvestra už nebudeme mat 😁
Skôr sa mi zdá zbytočné vysoliť za panvicu 100eur, keď ju môžem mať za 25. Ale tak každý míňame a nakupujeme ináč 🙂

2006_1211
10. dec 2023

Mi chodíme do Kaufland ten sa mi zdá byť najlacnejší a aj dosť veľký výber len škoda ze mi tu v dedine mame len jendotu a ta je teda dosť drahá oproti kauflandu

bloger
10. dec 2023

@meca V tomto sa nezhodneme. Väčšinu tovaru majú z Nemecka a to je záruka kvality.

scila
10. dec 2023

@bloger to myslíš asi ironicky, však? Keďže Nemecko vyrába zvlášť veci pre západný blok a zvlášť pre východný s nižšou kvalitou, o čom sa hovorí už roky. A to, že Lidl má kopec vecí z Poľska (aj keď už menej ako pred rokmi) a nie z Nemecka, je druhá vec...

bloger
10. dec 2023

@scila To myslíš asi ironicky svoj komentár. Nemec si potrpí na kvalitu to ti asi ušlo. A neviem o akom západnom bloku píšeš lebo od Nemecka je Slovensko najviac závislé. Neviem si predstaviť kde by sme boli bez Nemecka.

scila
10. dec 2023

@bloger tak keď si kúpiš výrobok v DM, tak na nemeckom texte máš nálepku v slovenčine, takže je predpoklad, že je to identický výrobok, ako v DE. Ale väčšina výrobkov z Nemecka má zvlášť balenia pre východný blok s textami v slovenčine, bulharštine atď. A to, že v Rakúsku si kúpiš Coca-Colu s cukrom ale na Slovensku so sladidlom, lebo sú lacnejšie, že pracie gély sú tam koncentrovanejšie atď. sa pár rokov riešilo verejne. Aj ten džús keď si kúpiš v AT a rovnaký na SK nechutí rovnako. Ale nechaj tak, kľudne si ži ďalej v predstave, že v podnikoch sa neprestavujú stroje podľa toho, čo kam ide.

Strana
z6