icon

Ako zvládate zdražovanie?

13. jún 2025

Mna to zabíja to kazdej stránke. Ucet nonstop v minuse ako mam nastavený do minus 1000 eur. Pride vyplata, ani sa nedostanem do plusu, len vlastne vykryjem minusovy zostatok. kazdy mesiac to iste dokola. ziadna dovolenka, ziadny vylet, len prechadzaka, bicykel. a starostivosť o deti. len rozmyslam co robit a ako sa mat lepsie. skor ma to vsak asi zabije po psychickej stranke

Strana
z7
anonym_56424f
Autor odpoveď zmazal
julinka15
26. júl 2025

Ahoj. Iba tak listujem a nadabila som na tuto konverzaciu.Ak chces, ozvi sa mi. Mam jeden super velmi slusny bocny prijem, ktory by ti velmi pomohol. Alebo aj ine zienky, ktore to maju doma financne narocne. Myslim si, ze v dnesnej dobe je to bez bocnych prijmov velmi tazke.

romino
26. júl 2025
@julinka15

Ahoj. Iba tak listujem a nadabila som na tuto konverzaciu.Ak chces, ozvi sa mi. Mam jeden super velmi slusny bocny prijem, ktory by ti velmi pomohol. Alebo aj ine zienky, ktore to maju doma financne narocne. Myslim si, ze v dnesnej dobe je to bez bocnych prijmov velmi tazke.

@julinka15 Takto ponukat totalne cudzim ludom nejaku bocnu pracicku, ocividne bez nejakych poziadaviek na skusenosti, lokalitu ... to je tak hrozne vela tej prace, ze tie miesta nevies obsadit svojimi rodinami, znamymi, susedmi ... ?
Alebo to bude tym ze sa jedna o nejaku v poradi dalsiu pyramidku ? 🫢

daniel_ke
27. júl 2025

Ahoj no za mna skus dat niekomu komu veris ale zaroven si vie udrzat od teba odstup a ukaz mu svoj komplet rozpocet na cely mesiac a nech ti najde skrty...velakrat clovek ked to robi sam pre seba tak si uz povie ze "tu uz sa nic neda..." je to rovnake ako s investovanim stretol som ludi co zarabali od 700 po 2000 eur a kazdy jeden..ale ze kazdy minal to co prislo a povedal ze uz sa neda ani znizit naklad a ani sa neda nic investovat ale KEBY...keby zarobil o tych 200e viac urcite by vedel 200 investovat... :D fakt...clovek co zaraba 1000e povie ze nechape ako niekto vyzije z 800 on "potrebuje" tych tisic..ale nevie nic investovat...to by musel zarabat aspon 1200 vtedy by vedel pohode...a rovnako clovek co zaraba 1600 to iste...on nechape ako niekto vyzije z 1400 a investovat nemoze to by potreboval tych 1800...neda sa 🙂))) cize...krok 1 spis si komplet do posledneho centu mesacny rozpocet...a daj to niekomu cudziemu kto ta nebude setrit na posudenie ci sa isto nic neda...

druhy krok...ak mas hocake uspory zober ich a vyplat minus na ucet...a hned potom ho zrus...takto kazdy mesiac minas kopec penazi na uroky v banke uplne zbytocne...ak tie uspory niekde zarabaju 4 5 6 aj 10% rocne...nepomoze ti to ak ty v banke platis mesacne 20% za precerpanie...vyplat minus...zrus ho...a to co si mesacne usetrila na urokoch vracaj povinne naspat do zeleznej rezervy kym sa ti to nevrati...

treti krok..dlhodoby...zvysuj svoju hodnotu na trhu prace...toto je uz kusok otazka na telo a ja to ako chlap (hej aj taki sa najdu na konikovi treba predavat veci p odetoch :D )vnimam inak...ale co robis vo volnom case? lebo tu sa najdu ludia co aj v roku 2025 so silnym nastupom AI robia uz 15 rokov to co robili predtym a nejako myslia cakaju veria ze to budu robit dalsich 30 rokov do dochodku...musis mat zalozne plany...ked ti zrusia poziciu a podobne...ked mas cez obed cas citas? ucis sa neico nove? ked vecer deti zaspia pustis si netflix alebo studujes? uz ked mas cez den chvilu na telefone scrollujes alebo sa ucis cudzi jazyk? ja som doma zrusil telku a potom aj netflix jednak to usetrilo asi 30e mesacne a jednak ten cas vyuzivam inak...

vzdelavaj sa rob si kurzy a chystaj uz teraz zalozny plan B C D E...teraz riesis ze si v minuse a nevies sa vyhrabat a ked ti o pol roka povedia ze robota sa rusi? pripadne ta za hocico vyhodia? co urobis potom? bude uz len zas chodit vyzva hore dole po donio strankach? od vysokej skoly som mal robotu...po chvilke som zistil ze nic moc tak som mal aj druhu robotu...popri dvoch robotach som zalozil vlastnu firmu...a aj tak sa ucim nove veci nove kurzy nove certifikaty mimo svojeo oblasti..klakne moja robota? viem ist robit aj B...nevyjde to? viem robit aj C...nevyjde to? vzdy mam v ruke vodicak a mozem ist soferovat kamiony...ani to nevyjde bo uz budu jazdit roboti? mam spraveny masersky kurz...atd atd...ale ja musim lebo je na mne rodina financne zavisla...len z toho co pises je aj na tebe cize otazka..mas zalozne plany? a ak ano...nie je niektora z tych robot B C D atd lepsie platena ako tvoja sucasna? ak ano zvysit prijem je idealna moznost...

snad ti nieco z toho poradi a velmi ta nezdepta ale realne aj ked ti to nepride teraz mas relativne maly problem...zavri oci a predstav si ze zajtra prides do prace a povedia ti ze koncis...mas prirpavene riesenie? lebo ak nie tak toto je ovela vacsi problem ako aktualny minus na ucte...drzim palce

julinka15
28. júl 2025
@romino

@julinka15 Takto ponukat totalne cudzim ludom nejaku bocnu pracicku, ocividne bez nejakych poziadaviek na skusenosti, lokalitu ... to je tak hrozne vela tej prace, ze tie miesta nevies obsadit svojimi rodinami, znamymi, susedmi ... ?
Alebo to bude tym ze sa jedna o nejaku v poradi dalsiu pyramidku ? 🫢

@romino mas pravdu, nie je to pre kazdeho a uz vobec nie pre nejakych cudzich ludi... a uz vobec neide o to, ze ja potrebujem "obsadzovat" nejake miesta

romino
28. júl 2025
@julinka15

@romino mas pravdu, nie je to pre kazdeho a uz vobec nie pre nejakych cudzich ludi... a uz vobec neide o to, ze ja potrebujem "obsadzovat" nejake miesta

@julinka15 takze to poznas tu osobu, na ktoru reagujes ? ked pises nie pre cudzich ludi

Strana
z7