Ako zvládneme platiť zvýšenú cenu za elektrinu a plyn?
Ahojte, chcem sa spýtať, ako budete riešiť v nasledujúcich mesiacoch keď sa rapídne zvýši cena elektriny a plynu? Ako zvládnuť všetko uplatiť? Lebo neviem si predstaviť, platiť hypotéku, drahu elektrinu, plyn, pre deti oblečenie, obedy, krúžky, ešte aj potraviny sú brutálne drahé a stále sú drahšie. .. Ja už teraz som z toho chorá, že čo bude 😏 V banke sme boli niečo vybavovať a medzi rečou nám povedali, že už teraz má veľa ľudí problémy so splacaním hypotéky 😏
@evamarek77 na vacsinu z tych prispevkov sme dostali dotaciu, cize tie peniaze neboli z nasho rozpoctu. To su len take keci na facebooku, ze pre ukrajincov mame a pre slovakov nie. Hovby ani pre ukrajincov nemame, na to nam dala prachy EU.
@paradajkova co povies na to? 🙂 https://www.trend.sk/ekonomika/pomoc-ukrajine-v...
@kluska co mam na to povedat? Skus precitat znova ten clanok a napis mi co na to ty hovoris a co to ma spolocne s tym co som pisala ja, lebo ja tam nevidim nic divne. Ak teda nehovorime zas o uzasnom nadpise.
@paradajkova ja len hovorim, ze to nie su peniaze zadarmo z unie, tiez mam vlastny nazor na hospodarenie s nasimi peniazmi zo statneho rozpoctu pocas poslednych 2 rokoch. Jedine co s tebou suhlasim je to, ze kazdy by mal mat nieco odlozene.
@bilberryday sorry, ale si uplne mimo 🙂)))
@evamarek77 skoda casu ;)
@bilberryday ak nevidis problem v tom, ze stat pomaha ukrajincom v ovela vyssej miere ako vlastnym obyvatelom, tak bohuzial, nie kazdy ma to stastie, ze sa mu otvoria oci...
@bilberryday ty uz radsej nic nepis

Zeny tie rady, ze SETRI su realita. Je uplne normalne, ze vo svete nieje vzdy iba ekonomicky rast, preto by sa krajiny aj domacnosti mali pocas obdobia "hojna" na to pripravit. Nasa krajina je po rokoch, prave vlady Fica ( @heleninamama ), totalne rozkradnuta, cize Slovensko absolutne nieje na recesiu pripravene. Krajina v case hojna mala nasetrit peniaze, aby v takejto krize vedela financne pomoct prave skupinam ako su dochodcovia, ktori bohuzial uz s touto situaciou vela nenarobia. Clovek v produktivnom veku sa ma na takuto situaciu pripravovat aj sam - dlhodobym odkladanim penazi bokom. Ja nechapem, ze toto bezne ludia nechapu. Mna rodicia tak vychovali, ze nerozhadzuj zbytocne aj ked na to mas, lebo nikdy nevies co sa stane. Ked som bola dieta tiez bola recesia, firmy krachovali a otec prisiel o pracu. Zili sme presne tu realitu, co mozu zazit niektore rodiny teraz. ALE ! Moji rodicia mali nasetrene. Ako dieta som nerozumela preco mi nekupia adidas tenisky, ked na to mali. Teraz rozumiem, pretoze vdaka tomu, ze vzdy nieco z vyplaty odlozili, sme nepadli na hubu, ked otec prisiel o pracu. Mozete sa stazovat a nadavat a dufat, ze politici za vas vyriesia situaciu. Ale to je blbost, ZIADNY politik zazrak neurobi. Rozumne nakladanie s vlastnymi fianciami je to, co vam moze zachranit zadok.