icon

Ako zvládnuť finančné problémy v manželstve?

Dnes o 09:22

Ahojte, píšem anonymne lebo sa za to hanbím. Čo robím zle? Mám manžela,obaja pracujeme a keď zaplatíme nájom jedlo (šetríme ako vieme) neostane nám nič. Nemôže mi kúpiť hodinky na výročie, nemôžeme si dovoliť kúpiť nové tenisky nejaké kvalitné keď sa naše zničia....a potom je tu moja známa, kamarátka od strednej školy s ktorou bývame v jednej dedine.... kúpili si tu dom, tento rok prerobili záhradu, boli na dovolenke,pokazil sa kávovar, kúpili nový, nechce sa jej variť, objednajú si jedlo,nudia sa idú do kina, tiež sú len dvaja, chystajú na ďalší rok svadbu....proste, čo robím zle že my nemôžeme?

Strana
z7
biba_18
Dnes o 09:24

asi málo zarábate 😒 alebo neviete gazdovať... alebo oboje ...

domkakvet
Dnes o 09:26

@anonym_autor ak ste manzelia treba hladat vlastne byvanie, v najme sa da tazko setrit.

anonym_0aef02
Dnes o 09:26

Treba zvysit prijem a hlavne sa s kamoskou neporovnavat.Na co to je dobre,len nicis samu seba,skor sa inspiruj a klad si otazky ako??Nie preco??

januska12323
Dnes o 09:27

Bez napísania príjmov a výdavkov tvojej rodiny a susedy ti nikto nepovie kde je chyba. Možno viac zarábajú, možno žijú na dlh.

anonym_c774d2
Dnes o 09:27

Nízky príjem k vysokým nákladom, jednoduchá matematika... ani im tie peniaze nerastú na strome... koľko zarobíte a aké máte povinné platby? na stravu ide koľko?

anonym_b28e51
Dnes o 09:28

Ja aj teraz kupujem veci cez Vinted a kopec usetrim, kazdy tiez ze mam znackove reku hej ale z bazaru za par eur.

tykat

Aké máte príjmy a výdaje? Sadnúť, spísať. Buď zarábate veľmi málo alebo vám niekde peniaze miznú, tipovačky, automaty, pivká, kávičky, vlasy, nechty, mihi, kozmetika... Splácate nejaké dlhy z minulosti?

minenkaa

Mate rovnaký príjem a výšku pôžičiek?

anonym_3650ba
Dnes o 09:29

Mozno mate len zle obdobie. Zalezi aj aky vek, zivotne navyky, vzdelanie, aka praca. Plus to nemusi byt vami, v dnesnej dobe, ako slo vserko hore, inflacia, ceny bytov a smeraci si dvihaju dane, odvody, poplatky (mame najvyssie dane v eu a stat naspat dava toho najmenej), coraz vyssie podla toho, ako sa im chce a co vyberu, veselo rozhadzuju, ti co robia poctivo, nepodvadzaju a nekradnu, ziju z ruky do huby.

autor
Dnes o 09:30
@domkakvet

@anonym_autor ak ste manzelia treba hladat vlastne byvanie, v najme sa da tazko setrit.

@domkakvet zamietli nám hypotéku,odvtedy o tom muž nechce ani počuť,my platíme za nájom 800 eur,oni za hypotéku 400...mali sme možnosť bývania u mojich rodičov v dome,s tým že oni by šli do svojho bytu,ani o tom so mnou nechce diskutovať

patrike
Dnes o 09:30

Napis sem sucet vasich cistych prijmov a k tomu vypis vydavky, vsetko za mesiac.

minenkaa
Dnes o 09:31
@anonym_autor

@domkakvet zamietli nám hypotéku,odvtedy o tom muž nechce ani počuť,my platíme za nájom 800 eur,oni za hypotéku 400...mali sme možnosť bývania u mojich rodičov v dome,s tým že oni by šli do svojho bytu,ani o tom so mnou nechce diskutovať

@anonym_autor tak a vidíš máš základ problému a ty sa cudujes

anonym_0aef02
@anonym_autor

@anonym_autor preco Vam zamietli hypo,na to ste sa nepytali??

patrike
@anonym_autor

@anonym_autor Tak uz tusim, kde je problem, zamietnuta hypo = nizke prijmy.

tykat
@anonym_autor

@anonym_autor a sme doma, nájom 800€ je likvidačný, lebo za 800€ vás akurát v ten mesiac nevyhodia majitelia z bytu. Inak za tých 800€ nedostanete nič. Prečo vám zamietli hypo? Dlhy? Neviete zdokladovať príjem? Na papieri minimálka a bokom zvyšok? A ako čítam ďalej tak brzda je muž. A veľká.

medyna

na papieri výdavky naberú reálny charakter, tak najlepšie si je ich spísať, pekne každý jeden a k tomu príjmy a hneď uvidíš, kam tečú peniaze

anonym_3650ba
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 09:34
@anonym_c774d2

Nízky príjem k vysokým nákladom, jednoduchá matematika... ani im tie peniaze nerastú na strome... koľko zarobíte a aké máte povinné platby? na stravu ide koľko?

@anonym_c774d2 ja zarábam približne 850 eur,pracujem v obchode, manžel vo výrobe za približne 1000 eur,800 eur ide na hypotéku,300 na energie..200 precestujeme cca,300 ide na jedlo,niekedy viac, keď treba napríklad doplniť zásoby

minenkaa
Dnes o 09:35
@anonym_autor

@anonym_c774d2 ja zarábam približne 850 eur,pracujem v obchode, manžel vo výrobe za približne 1000 eur,800 eur ide na hypotéku,300 na energie..200 precestujeme cca,300 ide na jedlo,niekedy viac, keď treba napríklad doplniť zásoby

@anonym_autor 300 na energie??

tykat
@anonym_autor

@anonym_autor tak nájom ci hypotéka? lebo to je sakra rozdiel

anonym_476f7b

Prilis vela platite za byvanie vzhladom k vasmu prijmu..

tykat
@minenkaa

@anonym_autor 300 na energie??

@minenkaa to im ešte policia nezaklopala na dvere? 🌴🌴🌴😲

autor
Dnes o 09:36
@tykat

@anonym_autor tak nájom ci hypotéka? lebo to je sakra rozdiel

@tykat nájom,som unavená dnes...

crazy_cat_lady

Mate proste nizke prijmy a vysoke vydavky. A to kde prosim ta byvate, ze za prenajom vyhadzujete 1100 eur? 300 energie, to je aj s sbs sluzbou a consierge sluzby? 🤦

tykat
@anonym_autor

@tykat nájom,som unavená dnes...

@anonym_autor uff tak toto vás veľmi ťahá dolu, z toho sa nevymotáte.

anonym_815500
Dnes o 09:37
@anonym_autor

@anonym_autor vidis zijete si nad pomery

dat za byvanie a naklady spojene s nim viac ako jeden cisty prijem je ekonomicka samovrazda
ste financne negramotni, sadni si s muzom a donut ho ist byvat k vasim a setrit na vlastne byvanie, vy nemate prijmy nato aby ste takto byvali

autor
Dnes o 09:37
@crazy_cat_lady

Mate proste nizke prijmy a vysoke vydavky. A to kde prosim ta byvate, ze za prenajom vyhadzujete 1100 eur? 300 energie, to je aj s sbs sluzbou a consierge sluzby? 🤦

@crazy_cat_lady ja si to uvedomujem,ale malo by to riešenie, rodičia by nám ten dom dokonca aj darovali ☹️

anonym_ff757e
Dnes o 09:39

To kde byvate ked 850 najom+300 energie? To je velmi vela. Asi sa treba zacat pozerat po inom byvani. Ked nechce ist muz do domu, tak chodze vy na ten byt. Ved ty nemotes ani matersku ist.

autor
@crazy_cat_lady

@crazy_cat_lady nie, sú tak nastavené splátky,ja som chcela nižšie,lebo vyšli nám stále preplatky,ale manžel mi to nedovolil vraj všetko pôjde hore a on chce preplatky...

tykat
@anonym_autor

@crazy_cat_lady ja si to uvedomujem,ale malo by to riešenie, rodičia by nám ten dom dokonca aj darovali ☹️

@anonym_autor a uvedomuje si muž, že kvoli jeho zaťatosti každý mesiac vyhadzujete 800€ von oknom? Prečo?

Strana
z7