Ako zvládnuť finančné problémy v manželstve?
Ahojte, píšem anonymne lebo sa za to hanbím. Čo robím zle? Mám manžela,obaja pracujeme a keď zaplatíme nájom jedlo (šetríme ako vieme) neostane nám nič. Nemôže mi kúpiť hodinky na výročie, nemôžeme si dovoliť kúpiť nové tenisky nejaké kvalitné keď sa naše zničia....a potom je tu moja známa, kamarátka od strednej školy s ktorou bývame v jednej dedine.... kúpili si tu dom, tento rok prerobili záhradu, boli na dovolenke,pokazil sa kávovar, kúpili nový, nechce sa jej variť, objednajú si jedlo,nudia sa idú do kina, tiež sú len dvaja, chystajú na ďalší rok svadbu....proste, čo robím zle že my nemôžeme?
@anonym_c774d2 ja zarábam približne 850 eur,pracujem v obchode, manžel vo výrobe za približne 1000 eur,800 eur ide na hypotéku,300 na energie..200 precestujeme cca,300 ide na jedlo,niekedy viac, keď treba napríklad doplniť zásoby
@anonym_autor Takže nájom je 800€ a ešte ku tomu platíte 300€ za energie? To je aké mesto a aký veľký byt preboha? Lebo to aj v BA sa dá bývať za menej. U vás treba aj zvýšiť príjem, aj znížiť náklady, hľadať možnosti ako si privyrobiť, aj keď aspoň na dohodu a hľadať lacnejšie bývanie, aj keď jednoizbák, najlepšie v meste kde pracujete a menej aj precestujete (aspoň predpokladám, že dochádzate, keď to píšeš ako výdavok).... nespoliehajte sa na rodičov, tiež by som nešla k partnerovým rodičom bývať, ale to neznamená, že nie sú nejaké možnosti medzi tým... proste treba bývať primerane príjmu... a zvyšné šetriť, nech naškriabete ten základ na hypo
To kde byvate ked 850 najom+300 energie? To je velmi vela. Asi sa treba zacat pozerat po inom byvani. Ked nechce ist muz do domu, tak chodze vy na ten byt. Ved ty nemotes ani matersku ist.
@anonym_ff757e nie nemôžem ísť,u mojich rodičov by sme mali vlastný dom,platili len energie q ušetrili 800 eur,ale nepohnem s ním a neviem ako z toho von, neviem koľko zarábajú moja kamarátka, každá debata o peniazoch skončí že to nechcú rozoberať,ale čo viem tak že jej partner ide s ňou a nie proti nej...
@anonym_autor Takže nájom je 800€ a ešte ku tomu platíte 300€ za energie? To je aké mesto a aký veľký byt preboha? Lebo to aj v BA sa dá bývať za menej. U vás treba aj zvýšiť príjem, aj znížiť náklady, hľadať možnosti ako si privyrobiť, aj keď aspoň na dohodu a hľadať lacnejšie bývanie, aj keď jednoizbák, najlepšie v meste kde pracujete a menej aj precestujete (aspoň predpokladám, že dochádzate, keď to píšeš ako výdavok).... nespoliehajte sa na rodičov, tiež by som nešla k partnerovým rodičom bývať, ale to neznamená, že nie sú nejaké možnosti medzi tým... proste treba bývať primerane príjmu... a zvyšné šetriť, nech naškriabete ten základ na hypo
@anonym_c774d2 je to taká malá bytovka v dedine,nechcem písať názov, riešenie by bolo,ale muž to odmieta
@anonym_c774d2 je to taká malá bytovka v dedine,nechcem písať názov, riešenie by bolo,ale muž to odmieta
@anonym_autor ako vravím rodičovský dom by som aj ja odmietala, ale platiť v malej bytovke na dedine 1100€ za nájom je proste šialené... určite nájdete niečo výhodnejšie a zároveň nie u rodičov
@anonym_autor Nebolo by možné,aby ste šli bývať dočasne vy do bytu tvojich rodičov? Mesačne by ste neplatili za nájom takú vysokú sumu Zároveň,potrebujete zvýšiť svoje príjmy Samozrejme, hľadať možnosti a realizovať ich je možné len vtedy,ak sa viete dohodnúť
@anonym_e4f9b6 moji rodičia nám svoj dom chcú darovať a oni ísť bývať so bytu ktorý vlastnia tiež, bolo by to super... keby nebolo môjho manžela
@anonym_e4f9b6 moji rodičia nám svoj dom chcú darovať a oni ísť bývať so bytu ktorý vlastnia tiež, bolo by to super... keby nebolo môjho manžela
@anonym_autor a preco tvoj muz s tym nesuhlasi?
Keď on nechce tak ty choď bývať k rodičom. Prečo sa nepostavíš mužovi? Takto akurát tak vyhadzuješ svoju výplatu do vzduchu. Ak on nechce nech si platí ten 800e nájom sám. Ak sú riešenia tak prečo ich nevyužiť ? Radšej sa nechať zdierať? Postáv sa za svoje názory a prestaň s ním diskutovať. To sú samé len výhovorky že on nechce on nedovolí. No to by uvidel. Ty máš vôbec nejaký názor v tomto vzťahu? Neplač len ale konaj a keď on nechce tak to nie je partner. Vždy musíte držať spolu. A nie že len čo ten druhý
@anonym_autor a preco tvoj muz s tym nesuhlasi?
@crazy_cat_lady pretože on nebude nikomu nič dlžný,na som dala návrh že veď môžeme im mesačne niečo platiť, tiež nie
@anonym_ff757e nie nemôžem ísť,u mojich rodičov by sme mali vlastný dom,platili len energie q ušetrili 800 eur,ale nepohnem s ním a neviem ako z toho von, neviem koľko zarábajú moja kamarátka, každá debata o peniazoch skončí že to nechcú rozoberať,ale čo viem tak že jej partner ide s ňou a nie proti nej...
@anonym_autor tvoja kamoska mozu zarabat tolko ako vy a je to uplne bezpredmetne, lebo oni na rozdiel od vas rozmyslaju
ak muz nechce byt nikomu nic dlzny nech ide si teda zarobit do zahranicia a nenosi domov taku almuznu a ty mozes byt zatial s rodicmi
ja by som to netolerovala
Keď on nechce tak ty choď bývať k rodičom. Prečo sa nepostavíš mužovi? Takto akurát tak vyhadzuješ svoju výplatu do vzduchu. Ak on nechce nech si platí ten 800e nájom sám. Ak sú riešenia tak prečo ich nevyužiť ? Radšej sa nechať zdierať? Postáv sa za svoje názory a prestaň s ním diskutovať. To sú samé len výhovorky že on nechce on nedovolí. No to by uvidel. Ty máš vôbec nejaký názor v tomto vzťahu? Neplač len ale konaj a keď on nechce tak to nie je partner. Vždy musíte držať spolu. A nie že len čo ten druhý
@anonym_598aec aj nad tým som rozmýšľala,ale je mi to veľmi ľúto sme spolu od základnej školy a je to čoraz horšie,ja som sa prestala ozývať lebo som sa nechcela stále hádať
Preco sa neda ist do rodicovskeho bytu? Tak dom by vam aj nechali, ale byt ani za nizsiu sumu?
@anonym_c774d2 ja zarábam približne 850 eur,pracujem v obchode, manžel vo výrobe za približne 1000 eur,800 eur ide na hypotéku,300 na energie..200 precestujeme cca,300 ide na jedlo,niekedy viac, keď treba napríklad doplniť zásoby
@anonym_autor Na aku hypo? Vsak si pisala, ze vam ju zamietli.
@anonym_598aec aj nad tým som rozmýšľala,ale je mi to veľmi ľúto sme spolu od základnej školy a je to čoraz horšie,ja som sa prestala ozývať lebo som sa nechcela stále hádať
@anonym_autor nemate moznost zmeny prace, aby ste mali vyssi prijem?
Trochu citam medzi riadkami … tvoji rodicia maju dom a este aj byt … takze problem, ze by si mala holy zadok nie je … byvate v najme a zamietli vam hypoteku…. Muz nechce ani pocut … prepac, ale ked pozriem prijmy vydavky a moznosti … tak bude problem inde .. a to bude tvoj chlap … rodicia nedaruju dom vam, ale tebe … nebud jednoducha truba. Sama mas nizky plat tak aspon pouzivaj rozum, co je tvoje je tvoje …ulakomila si sa na asi na “vyhru” v loterii. On asi okrem chvosta nema nic a radsej vyhadzuje € do luftu miesto aby skopil usi a nastahoval sa len s igelitkou, kedze ani nezarobi a ani nic … no a ty tiez nerozmyslas … suseda ma, lebo nechybala v ZS na matematike a leosie si vybrala chlapa a ty mas doma jesitneho debila , tak nemas. Ja len dufam, ze si 14 rocny troll … to by som este tu naivitu az hlupost pochopila
@crazy_cat_lady pretože on nebude nikomu nič dlžný,na som dala návrh že veď môžeme im mesačne niečo platiť, tiež nie
@anonym_autor tak nech dom daruju tebe (co je aj rozumnejsie) a on nebude nikomu nic dlzny. Bude byvat u manzelky. Zadarmo bez najmu. Budem mat par € na zaluby, setrenie aj dovolenku. Nenechaj sa nim stiahnut dolu, odchadzaju aj tvoje peniaze.
Tak sme nakoniec prišli na to, že jediný problém je ego tvojho muža a tvoja neochota zodpovedať za svoj život.
@anonym_autor ste fajčiari ?
Tak buchni po stole,nech zacne normalne zarabat aj vo vyrobe sa da slusne zarobit a nie tieto almuzny.A ty tak isto vo vyrobe robia aj zeny,ak by ste robili v normalnej vyrobe mate doma 4000eur a viac.A mali by ste sa nadpriemerne dobre.
Kks, platit 300 za energie, lebo debko chce preplatky😆 pomoc😄
@crazy_cat_lady ja si to uvedomujem,ale malo by to riešenie, rodičia by nám ten dom dokonca aj darovali ☹️
@anonym_autor hlavne nech rodičia ten dom darujú len tebe a nie aj tvojmu manželovi... treba myslieť dopredu, ak by náhodou...
@anonym_autor máte deti? Ak nie, ja by som asi bola hnusná a rozviedla sa. Toto je zabednená tupá povaha, s ním nič v živote nedosiahneš.
Dalsi dokaz, ze vztahy od ZS vacsinou nedopadnu dobre.
Iba jednu radu ti dam, neries susedu, ani nikoho ineho, ries svojho muza. A uprimne neviem ci ste trosku jednoduchsi aleho zakladna matematika robila problem ale cudovat sa, preco sa ma suseda lepsie, ked vy z 1800€ prijmu date 1100€ na podnajom, asi nechapem. A uz vobec nechapem co si pre boha prenajimate v malej dzdezine za take peniaze. Lebo za tolko penazi aj rodinny dom v satelite pri BA prenajmes alebo vacsi byt priamo v BA 🤷♀️.
Preco sa neda ist do rodicovskeho bytu? Tak dom by vam aj nechali, ale byt ani za nizsiu sumu?
@sisa_s lebo on nechce a neviem s ním pohnúť
Tvoj muž je úplný pako a dúfam, že ak tvoji rodičia s rozhodnú darí at som, tak len TEBE !!!!!
@sisa_s lebo on nechce a neviem s ním pohnúť
@anonym_autor tak chod sama bez neho,s nim zivoris bez neho este aj usetris.

@domkakvet zamietli nám hypotéku,odvtedy o tom muž nechce ani počuť,my platíme za nájom 800 eur,oni za hypotéku 400...mali sme možnosť bývania u mojich rodičov v dome,s tým že oni by šli do svojho bytu,ani o tom so mnou nechce diskutovať
@anonym_autor Nebolo by možné,aby ste šli bývať dočasne vy do bytu tvojich rodičov? Mesačne by ste neplatili za nájom takú vysokú sumu Zároveň,potrebujete zvýšiť svoje príjmy Samozrejme, hľadať možnosti a realizovať ich je možné len vtedy,ak sa viete dohodnúť