icon

Ako zvládnuť finančné problémy v manželstve?

Dnes o 09:22

Ahojte, píšem anonymne lebo sa za to hanbím. Čo robím zle? Mám manžela,obaja pracujeme a keď zaplatíme nájom jedlo (šetríme ako vieme) neostane nám nič. Nemôže mi kúpiť hodinky na výročie, nemôžeme si dovoliť kúpiť nové tenisky nejaké kvalitné keď sa naše zničia....a potom je tu moja známa, kamarátka od strednej školy s ktorou bývame v jednej dedine.... kúpili si tu dom, tento rok prerobili záhradu, boli na dovolenke,pokazil sa kávovar, kúpili nový, nechce sa jej variť, objednajú si jedlo,nudia sa idú do kina, tiež sú len dvaja, chystajú na ďalší rok svadbu....proste, čo robím zle že my nemôžeme?

modrykolibrik
Dnes o 13:06

@autorka koľko máš vlastne rokov?

anonym_441522
Dnes o 13:07
@anonym_411da6

@anonym_autor by ma j*blo z takého manžela... 🤦 Veď on vás ťahá dole aj napriek riešeniu s bývaním aby ste ušetrili. Dilino.

@anonym_411da6 Ona je podla mna zmagorena uz z neho.

autor
Dnes o 13:08
@modrykolibrik

@autorka koľko máš vlastne rokov?

crazy_cat_lady
Dnes o 13:12

Pre svoje minimalne psychicke dobro, odid od neho. Dohodni sa s rodicmi, ze sa vratis k nim, kym nebudes mat financie na nieco vlastne/osamostatnenie sa. Manzel nech si tam byva sam

modrykolibrik
Dnes o 13:13
@anonym_autor

@anonym_autor preboha dievča si v najlepších rokoch. Ja byť na tvojom mieste kopnem ho doritiprestahujem sa k rodičom a nájdem si normálneho chlapa aby som si stihla ešte spraviť dieťa. Načo preboha čakáš?

orisker
Dnes o 13:18

Milosrdný bože Zebaoth!
Tridsaťročná (!) naivná žena si dobrovoľne ničí svoj mladý život na pokraji chudoby...!
Utekaaaaaj!
A v ten deň, keď svojmu milovanému a milujúcemu manželovi oznámiš, že odchádzaš do rodičovského domu vyjde najavo zopár zaujímavých skutočností...

alex49
Dnes o 13:53

Vypýtaj si nájomnú zmluvu a hneď budeš vedieť na čom si, 800 eur v dedine je hlúposť.

estellas
Dnes o 13:59
@alex49

Vypýtaj si nájomnú zmluvu a hneď budeš vedieť na čom si, 800 eur v dedine je hlúposť.

@alex49 Hmm, mne sa to tiež nezdá aby toľko platili.
Keby bývali niekde v centre krajského mesta, tak by som to ako tak uverila ale na dedine v starej bytovke divné ...🤨

anonym_6ea7f2
Dnes o 14:01

@anonym_autor nečítam celú diskusiu, len tvoje príspevky 800nájom + 300energie dobre som pochopila?? A žijete v ošarpanej bytovke na dedine?? Sa spamätaj on ťa okráda, nech ti ukáže výpisy z účtov kam tie peniaze idú.

procrastique
Dnes o 14:07

Pravdepodobne ťa oklamal a nájom nestojí toľko... a on si tie zvyšné peniaze necháva, rovnako ako si nechá peniaze z preplatku na energiách.
No a ty sa s tým zmieriš a budeš šúchať ďalej nohami. Nerozumiem čo ťa pri takom dementovi drží, keď máš kde odísť, máš za čo žiť a nemáte ani spoločnú andulku :D

anonym_986d98
Dnes o 14:09

Ty sa mu diviš, že nechce ísť k tvojim rodičom alebo do iného nájmu? Veď by prišiel minimálne o 400€ bokom, čo si teraz určite ulieva. Má ťa za hlupáka, a ty v najlepších rokoch života, kedy ostatný chodia na dovolenky, spoznávajú svet, riešia vlastne bývanie, sa bojíš samoty.
Chápem, keď je človek zamilovaný a všetko prepocuje. Som od teba mladšia, tiež som žila s takým manipulátorom, tiež som sa bála samoty a dvoma malými deťmi. A vieš čo? Už NIKDY nenechám strach, samotu a chlapa rozhodovať o mojom živote. Zázračne mám viac peňazí ako samozivitelka. Zázračne mám viac výletov, dovoleniek a spoznávania sveta aj s dvoma deťmi bez pomocí..pamätaj si na moje slova v budúcnosti raz - tento rozchod ťa zachráni. Alebo ťa tento vzťah zničí. Rozhodnutie je na tebe.

evelyn246246
Dnes o 14:09

..nemate deti ...odid...cim skor ...

dzejn80
Dnes o 14:10

@anonym_autor autorka pre boha, zrataj si 2 a 2 …. mas internet, vygoogli si ceny podnajmov a energii. Nech uz byvas kdekolvek, tie sumy co davas za 2i sa neplatia ani v bratislavskych novostavbach. Ale mam pocit, ze to azda aj sama vies, len z nejakeho nostalgickeho dovodu zostavas s chlapom, ktory ta podla vsetkeho ani nema rad, krici na teba a este ta aj okrada.
Zacni patrat, kam ozaj idu peniaze, aku rolu ma zahadna znama a preco potrebuje celu tuto hru s tebou muz hrat.
Neprides mi jednoducha, iba nejaka sprajcnuta na jednom mieste, neschopna sa rozhybat, hoci zratat vydavky si vies. Co ta pri nom drzi?

mischy00
Dnes o 14:42

Citam tému a nestačím sa čudovať.
Za tieto peniaze sa na dedinách prenajíma krásny nový bungalov, nie osarpana stará bytovka. Energie 300 eur? Co Vám kúria zlatým uhlím?

@anonym_autor máte spoločný účet? Ak ano, mrkni sa tam koľko odchádza za podnájom. Ci naozaj 800 eur alebo nie ina suma a zvyšok si manzel vyberie bokom.
Prípadne ak to platí cash, tak potom tiez moze pekne klamať. Neexistuje, ze niekto prícetny bude toľko platiť za nejaký starý, skromný byt.
Telefón na známu nemáš? Lebo aj ten systém, platiť veľa za energie, nech su preplatky....keby radsej každý mesiac odložil 100eur na nejaký dobrý fond a peniaze zhodnocuje, nie ich dávať na energie. Ozaj, finančná gramotnosť nula bodov. Alebo pan manžel je pekný vychcanec 🙂

anonym_ffc6ab
Dnes o 14:49
@anonym_autor

@sisa_s lebo on nechce a neviem s ním pohnúť

@anonym_autor ale návrh na rozvod by s ním nepohol? A ak nie, tak nemáš čo riešiť. Kým si neporiesis vlastného muža, neporiesis si ani financie. Tvoj muz je prvý krok. Treba ísť na to postupne. 1. Buchnúť si po stole a povedať si svoje a ísť spolu bývať inam (ako ti tu už x ľudí povedalo. 2. Ak nie, rak ho poslať do kelu. 3. Financie sa poriesia zrazu.

aurora33
Dnes o 14:56

Utekaj od takého debila. Radšej sama ako s takou guľou na nohe.

anonym_0aef02
Dnes o 15:01

Preco sa nechas psychycky a financne tyrat,este ti chyba aj fyzicke tyranie,co casom aj to pride.Naozaj sa este dnes zbal a chod domov k rodicom.

anonym_6680ac
Dnes o 15:11

Bývať niekde musíte, to chápem. Ak banka nedala hypotéku, tak nič nenarobíš, to je fakt. Nedá sa vám preťahovať do lacnejšieho prenájmu?

anonym_5b37a6
Dnes o 15:33

Ja by som mu už nedala ani cent
Využívajú ta za peniaze a ty tam ostavas lebo ...?

anonym_b5e43f
Dnes o 15:55

Ja len stručne...si pekne naivná sliepka...mm ta odrbava na 100% ,peniaze z nájmu si necháva pre seba!!!!!!!!

patrike
Dnes o 16:07

Ty mas jeden problem a ten sa vola manzel. Ak nechces zvysok zivota prezit ako bezdetna chudera, okamzite sa rozved.
Ako pisu ostatni, tusim tu nejaku fintu, ked peniaze idu v hotovosti bez papiera tej majitelke bytu v starej bytovke, s ktorou sa manzel pozna. Tam moze byt vselico za tym, ulievanie penazi bokom, je to jeho milenka a takto ju dotuje a podobne.
Absolutne nerealna cena, v Kosiciach na sidlisku blizko centra sa prenajimaju 2i byty vratane energii do 700eur, ak nie su prerobene na luxusny stav.

anonym_12dfa8
Dnes o 16:16

Ďakuj Bohu, že nemáte deti a že máš šancu začat nanovo bez toho, aby si sa pretehla. Rád si už dostala habadej. Na tvojom mieste by som šla k rodičom, rozviedla sa a dokončila si vzdelanie.

lucia245
Dnes o 16:33

@anonym_autor možno ich dotujú ich rodicia. Poznám neskutočne množstvo ľudí, ktorí by bez nich nebývali vo vlastnom a aj potom im platia ploty a pod ...nikdy nevieš, ako to tam vlastne je.

anonym_029257
Dnes o 16:39

Neviem, ale vy tomuto veríte? 800€ nájom na dedine, mala bytovka a 300€ energie?
Veď to je blbosť 😅

anonym74
Dnes o 16:41

Ty uz si mala davno byvat u rodicov a na sude lezat ziadost o rozvod, tvoj manzel priklad chrapuna + finacne negramotneho, este napis ze mate spolocny ucet

evkatk
Dnes o 16:44

To len ozajstný hlupák dokáže platiť cudzej osobe za prenájom 800 Eur, čo je viac ako hypotéka. Asi ste obaja veľmi jednduchí a nedokážete pochopiť, že takýmto spôsobom budete upadať do stále väčšej chudoby. Na to, že chceme dobre žiť, bolo treba myslieť v detstve a v mladosti za účelom získania dobrého vzdelania a následne vysokých zárobkov. Nájomca sa na vás veľmi dobre nabalí a za vaše peniaze si bude môcť dovoliť kúpiť ďalšie nehnuteľnosti a na nich zarábať hlupákmi ako ste vy obaja.

chocolatebox
Dnes o 16:49
@anonym_029257

Neviem, ale vy tomuto veríte? 800€ nájom na dedine, mala bytovka a 300€ energie?
Veď to je blbosť 😅

@anonym_029257 jasne ze to je blbosť. Ešte to vyjadrovanie ze “800 nájom a 300 energie” - nikto kto býva v podnajme takto neodpovedá na otázku, koľko platí za bývanie.
A vôbec cela ta pointa príspevku ze prečo niekto kto ma úplne iný zárobok, výdavky a všetko ostatné žije inak ako ja? No to bude záhada naozaj 😂

anonym_269431
Dnes o 17:08
@anonym_autor

@anonym_ca5ff9 2i byt, ano je to strašne vysoká a neadekvatna cena

@anonym_autor bože mne dať rodicia dom tak skacem od radosti po plafon....ten tvoj musi byt iny pako....velmi dobre si rozmysli buducnost s nim , lebo aj neskor bude vsetko vyrátavat a bude ta cepovat za vsetko asi.... utekaj kade ľahšie....

anonym_029257
Dnes o 17:33
@chocolatebox

@anonym_029257 jasne ze to je blbosť. Ešte to vyjadrovanie ze “800 nájom a 300 energie” - nikto kto býva v podnajme takto neodpovedá na otázku, koľko platí za bývanie.
A vôbec cela ta pointa príspevku ze prečo niekto kto ma úplne iný zárobok, výdavky a všetko ostatné žije inak ako ja? No to bude záhada naozaj 😂

@chocolatebox pokúšam sa vžiť do mysle človeka, ktorý si vymyslí takýto príspevok 😅
Keď je to dieťa, ok to ho jedine ospravedlnuje

andrejka2424
Dnes o 17:34

Ťažko sa dá veriť, že je toto pravda. Ešte si celkom mladá. Fakt sa chceš svoje najlepšie roky zahodiť s týmto magorom a zmieriť s tým, že sa budete mať zle a neskôr ešte horšie? Čo konkrétne ťa pri ňom drží?