Ako zvládnuť finančné problémy v manželstve?
Ahojte, píšem anonymne lebo sa za to hanbím. Čo robím zle? Mám manžela,obaja pracujeme a keď zaplatíme nájom jedlo (šetríme ako vieme) neostane nám nič. Nemôže mi kúpiť hodinky na výročie, nemôžeme si dovoliť kúpiť nové tenisky nejaké kvalitné keď sa naše zničia....a potom je tu moja známa, kamarátka od strednej školy s ktorou bývame v jednej dedine.... kúpili si tu dom, tento rok prerobili záhradu, boli na dovolenke,pokazil sa kávovar, kúpili nový, nechce sa jej variť, objednajú si jedlo,nudia sa idú do kina, tiež sú len dvaja, chystajú na ďalší rok svadbu....proste, čo robím zle že my nemôžeme?
@anonym_autor ok sice dlhy pribeh, ale teda otazka bola na konkretne aktualne byvanie v najme za 1100 euro. Cize je to byt, na dedine, bytovka zvonku nerekonstruovana.
- novorekonstruovany byt?
- kolkoizbak?
- aky velky?
- ako daleko od velkeho mesta?
@anonym_eb4cfa nie,je to staré aj vo vnútri,2i
My máme svoj byt na hypotéku, tá vychádza 610€ + 270€ spotrebný, ktorým sme ju museli dofinancovať a nájomné s elektrinou, internet so všetkým je cca 250€.
Sme skoro na rovnakej sume, ak uvadzas 800+300€ a to máme vlastný byt, v Bratislave a platy ja 1500€ v čistom a muž 2000 v čistom. Teraz to bude uňho viac, mení prácu. Vidíš ten rozdiel?
Platili sme aj my 850€ za nájom, ale povedali sme si dosť. Zvýšili sme si príjmy, vzali sme si hypotéku, spotrebný, niečo dofinacovali svojimi úsporami.
Tak, odkiaľ pochádzame, tiež je to bieda. Niekedy musíš vyjsť z komfortu a odísť za lepším. Toto, čo máte, nie je dobre.
@anonym_autor ok sice dlhy pribeh, ale teda otazka bola na konkretne aktualne byvanie v najme za 1100 euro. Cize je to byt, na dedine, bytovka zvonku nerekonstruovana.
- novorekonstruovany byt?
- kolkoizbak?
- aky velky?
- ako daleko od velkeho mesta?
@anonym_eb4cfa 60m2 a asi 40 km
@anonym_autor Tvoj muž ťa obabrava o peniaze. Čiže žiadna láska z jeho strany neexistuje. Si jeho výrobný prostriedok.
@anonym_autor videla si nájomnú zmluvu alebo sa k nej môžeš teraz dostať?
@anonym_autor Opýtaj sa susedov v bytovke, koľko oni platia nájom+ energie. To ti otvorí oči.
@anonym_autor videla si nájomnú zmluvu alebo sa k nej môžeš teraz dostať?
@januska12323 naposledy keď sme platili tých 400, tým že je to rodinná známa jeho otca riešil to on
@anonym_autor ty sa odstahuj spät k rodicom a jeho nechaj tam sameho.Uplne bez kompromisov,alebo teda zi takto dalej.To uz je na tebe
@anonym_autor dobre... isli hore energie... takze 800 aj s energiami aj s rezervou za preplatok je viac nez dost... takze na 99% ta klamu... okradaju o peniaze...
Hned som si myslel, ze byt zohnal manzel...
@anonym_autor Opýtaj sa susedov v bytovke, koľko oni platia nájom+ energie. To ti otvorí oči.
@aurelia2000 suseda oproti platí oveľa oveľa menej....
Vidim, ze manzelicek ma z toho druhy prijem a manzelka cela utrapena, kolko oni platia. A on sa kdesi smeje a ulieva si peniaze. Ale ona neodide, lebo "sa boji samoty". O-M-G
A Ty si nejaka jednoduhsia alebo preco tam ostavas s nim?
Toto je realne? Naozaj naozaj?
@anonym_autor a ty si teda o tom co myslis a preco s tym nic nerobis? Odpises, ze "lebo manzel" a "lebo sme od zkaladky"... tak mozes rovno "uzavriet tuto diskusiu"... neviem, co presne by si chcela pocut... ze je
1, ok, ze zarabate tak malo
2, ze je ok, ze platite vela za prenajom
2b, ze platite nehoraznu sumu za prenajom aj na BA
3, ze s tym nechces nic robit, lebo si si zvykla...
@anonym_autor Tak už si to pochopila?
Ja si nie som finančný odborník, myslím si, že to bývanie je vo vašom prípade predražené.
Mne to príde predražené hlavne na to, že je to niekde na dedine ešte cestovať do mesta musíte, ceny skoro ako v Bratislave. To sa podľa mňa z dlhodobého hľadiska neoplatí tam ostávať.
Keď si napísala že platíte 800 eur + energie, tak som si myslela že to je nejaké krajské mesto.
@anonym_autor ty sa odstahuj spät k rodicom a jeho nechaj tam sameho.Uplne bez kompromisov,alebo teda zi takto dalej.To uz je na tebe
@anonym_0aef02 Ale musí ihneď zrušiť BSM, lebo on môže narobiť dlhy.
@anonym_autor a ty si teda o tom co myslis a preco s tym nic nerobis? Odpises, ze "lebo manzel" a "lebo sme od zkaladky"... tak mozes rovno "uzavriet tuto diskusiu"... neviem, co presne by si chcela pocut... ze je
1, ok, ze zarabate tak malo
2, ze je ok, ze platite vela za prenajom
2b, ze platite nehoraznu sumu za prenajom aj na BA
3, ze s tym nechces nic robit, lebo si si zvykla...
@anonym_186d8b zopár ľudí ma už dlho prehovára že to takto ďalej nejde že som handra pre neho že to nie je možné aby sa takto choval a vedome nás finančne ničil tak som chcela aj názory nestraných ľudí....on stále hovorí že vraj ja veľa utrácam napríklad akurát neviem kde..
Takze za nerekonstruovany 60m2 dvojizbak v nerekonstruovanej bytovke v dedine 40km od velkeho mesta platis 1100 euro, 800 najom + 300 energie.
To Ta Tvoj manzel aj tyra? Fyzicky alebo psychicky? Bojis sa ho? Teraz sa pytam vazne. Kedze toto Ti pride normalne a zotrvavas v tom.
Naozaj by som vyuzila ponuku rodicov. Vrat sa do detskej izby, zrovnaj si v hlave co dalej, a potom sa pohni dalej.
@anonym_186d8b zopár ľudí ma už dlho prehovára že to takto ďalej nejde že som handra pre neho že to nie je možné aby sa takto choval a vedome nás finančne ničil tak som chcela aj názory nestraných ľudí....on stále hovorí že vraj ja veľa utrácam napríklad akurát neviem kde..
@anonym_autor si jeho otrok
Takze za nerekonstruovany 60m2 dvojizbak v nerekonstruovanej bytovke v dedine 40km od velkeho mesta platis 1100 euro, 800 najom + 300 energie.
To Ta Tvoj manzel aj tyra? Fyzicky alebo psychicky? Bojis sa ho? Teraz sa pytam vazne. Kedze toto Ti pride normalne a zotrvavas v tom.
Naozaj by som vyuzila ponuku rodicov. Vrat sa do detskej izby, zrovnaj si v hlave co dalej, a potom sa pohni dalej.
@anonym_eb4cfa mám možnosť mať celý dom so záhradkou pre seba,ja samozrejme netrvam na tom aby rodičia išli do bytu ale oni by chceli byť už samy 2ja... energie tam momentálne stoja 190 eur
@anonym_autor to je mozne, ze vela utracas... to my nevieme... ale vy hlavne zarabate na urovni absolventa zakladnej skoly a minate na urovni absolventa vysokej skoly zivota... Takze hned na najme viete usetri odhadom 400-500 eur... samozrejme, mozno viete usetrit aj inde...
A ked je pan manzel taky hrdy a nechce pomoc od rodicov (inac podla mna dobry manipulator)... tak nech zaraba prisluchajuco k hrdosti...
Teda on urcite zaraba na tom najme...
@anonym_autor to je mozne, ze vela utracas... to my nevieme... ale vy hlavne zarabate na urovni absolventa zakladnej skoly a minate na urovni absolventa vysokej skoly zivota... Takze hned na najme viete usetri odhadom 400-500 eur... samozrejme, mozno viete usetrit aj inde...
A ked je pan manzel taky hrdy a nechce pomoc od rodicov (inac podla mna dobry manipulator)... tak nech zaraba prisluchajuco k hrdosti...
Teda on urcite zaraba na tom najme...
@anonym_186d8b jej manžel dobre zarába. 1000€ v robote a o 500 osklbe vlastnú manželku.
Mne skôr príde či manzilek náhodou nemá techtle mechtle s tou známou.
@autorka povedz mi jednu vec spávate aspoň spolu alebo ani to ni
@anonym_eb4cfa mám možnosť mať celý dom so záhradkou pre seba,ja samozrejme netrvam na tom aby rodičia išli do bytu ale oni by chceli byť už samy 2ja... energie tam momentálne stoja 190 eur
@anonym_autor zas si neodpovedala na otazky v prispevku na ktory reagujes. To, ze mozes mat dom alebo byt si tu pisala uz sto krat.
Ta Tvoj manzel aj tyra? Fyzicky alebo psychicky? Bojis sa ho? Teraz sa pytam vazne. Kedze toto Ti pride normalne a zotrvavas v tom.
Mne skôr príde či manzilek náhodou nemá techtle mechtle s tou známou.
@autorka povedz mi jednu vec spávate aspoň spolu alebo ani to ni
@modrykolibrik áno spíme
@anonym_autor zas si neodpovedala na otazky v prispevku na ktory reagujes. To, ze mozes mat dom alebo byt si tu pisala uz sto krat.
Ta Tvoj manzel aj tyra? Fyzicky alebo psychicky? Bojis sa ho? Teraz sa pytam vazne. Kedze toto Ti pride normalne a zotrvavas v tom.
@anonym_eb4cfa nebije ma, kričí na mňa a tvári sa ako veliteľ zemegule a rád mi dáva cítiť že ja som tá zlá...
@anonym_186d8b jej manžel dobre zarába. 1000€ v robote a o 500 osklbe vlastnú manželku.
@aurelia2000 po prečítaní diskusie je presne toto aj môj názor.
@crazy_cat_lady pretože on nebude nikomu nič dlžný,na som dala návrh že veď môžeme im mesačne niečo platiť, tiež nie
@anonym_autor by ma j*blo z takého manžela... 🤦 Veď on vás ťahá dole aj napriek riešeniu s bývaním aby ste ušetrili. Dilino.

@anonym_e4f9b6 my si nemôžeme v tejto situácii dovoliť ani andulku nie dieťa
@anonym_autor To mi je jasné,a preto by si možno, ak manžel bude neoblomný a nebude chcieť podniknúť nič v záujme toho,aby sa zlepšili vaše finančné podmienky,msls by si zvážiť riešenie, ktoré ti niektoré dievčatá navrhovali, mala by si sa vybrať vlastnou cestou