Ako zvládnuť financovanie vysokej školy?
Dostala som strašný stres. Deti chcú ísť na VŠ. Syn konci tento rok, ešte čakajú ďalší dvaja. Nebudem schopná im školu zaplatit. Zvládnu to sami?
Vďaka za povzbudivé slová.
ahoj, neboj sa, zvládneš to. Tiež som mala z toho stres a paniku - dcéru mám prvý rok na VŠ v zahraničí (medicína), takže momentálne brigáda nepripadá do úvahy. Cez leto išla do zahraničia a zarobila nejaké peniaze, plus ja som pozerala každé možné štipendium (dostala štipko, ktoré jej z časti kryje náklady na intrák). A musela som sa začať aj ja viac snažiť. Vlastne to hodnotím veľmi pozitívne, lebo po pol roku môžem povedať, že z našetrených peňazí som neminula nič, stíham jej posielať peniaze, s ktorými vystačí a dokonca ešte ušetrím (čo mám prioritne na mesiace, kedy to pôjde ťažšie). Dcéra k tomu pristúpila zodpovedne, aj tento rok sa cez leto chystá do zahraničia, takže si len nastavte pravidlá, porozprávajte sa o vašich možnostiach a určite to zvládnete 🙂.

Syn zmaturuje v maji, vs zacinaju koniec septembra, ma 4 mesiace na brigady, zamakat, nasetrit si