icon

Ako zvládnuť financovanie vysokej školy?

Včera o 16:27

Dostala som strašný stres. Deti chcú ísť na VŠ. Syn konci tento rok, ešte čakajú ďalší dvaja. Nebudem schopná im školu zaplatit. Zvládnu to sami?

Strana
z2
sisa_s
Včera o 23:13

Syn zmaturuje v maji, vs zacinaju koniec septembra, ma 4 mesiace na brigady, zamakat, nasetrit si

autor
Dnes o 06:57

Vďaka za povzbudivé slová.

anonym_2aa93e
Dnes o 10:14

ahoj, neboj sa, zvládneš to. Tiež som mala z toho stres a paniku - dcéru mám prvý rok na VŠ v zahraničí (medicína), takže momentálne brigáda nepripadá do úvahy. Cez leto išla do zahraničia a zarobila nejaké peniaze, plus ja som pozerala každé možné štipendium (dostala štipko, ktoré jej z časti kryje náklady na intrák). A musela som sa začať aj ja viac snažiť. Vlastne to hodnotím veľmi pozitívne, lebo po pol roku môžem povedať, že z našetrených peňazí som neminula nič, stíham jej posielať peniaze, s ktorými vystačí a dokonca ešte ušetrím (čo mám prioritne na mesiace, kedy to pôjde ťažšie). Dcéra k tomu pristúpila zodpovedne, aj tento rok sa cez leto chystá do zahraničia, takže si len nastavte pravidlá, porozprávajte sa o vašich možnostiach a určite to zvládnete 🙂.

Strana
z2