Ako zvýšiť podporu v nezamestnanosti po práci v zahraničí?
Pracovala som v Nórsku vyše dvoch rokov a po príchode na SVK som bola mesiac na dohode, kde som reálne bola v praci max 5x. Potom som požiadala o podporu v nezamestnanosti na SVK, ktorú mi schválili, keďže som splnila nemocenské poistenie 2 roky za posledné 4 roky, lenže výšku podpory mi vypočítali len z tej smiešnej dohody a prácu v nórsku( kde som mala samozrejme oveľa väčší príjem) mi vobec nebrali do úvahy. Dá sa s tým este nieco urobiť?
@silviamich skúsiť sa odvolať?
Možno ti poradí @zalka
@lienka.7 ano to mám v pláne sa odvolať, na sociálke mi povedala že tak to chodi na Slovensku že počítajú len z posledného zamestnania. Ale príde mi to nespravodlivé
@lienka.7 ano to mám v pláne sa odvolať, na sociálke mi povedala že tak to chodi na Slovensku že počítajú len z posledného zamestnania. Ale príde mi to nespravodlivé
@silviamich v odvolaní neuspeješ, je to tak, vyrátali ti z posledného zamestnania ...
škoda, tej dohody ... kludne si mohla mať podporu vyššiu alebo maximálnu
@silviamich v odvolaní neuspeješ, je to tak, vyrátali ti z posledného zamestnania ...
škoda, tej dohody ... kludne si mohla mať podporu vyššiu alebo maximálnu
@zalka tak som aj myslela že budem mať maximálnu a dohoda mi to pokazila a mám minimálnu.
@zalka tak som aj myslela že budem mať maximálnu a dohoda mi to pokazila a mám minimálnu.
@silviamich teoreticky si nemusela mať žiadnu ... lebo pri návrate zo zahraničia sa skúma stredisko záujmov kde ten človek má ... ale tá dohoda ti to pokazila, stačilo to málinko ináč spraviť.
@silviamich v norsku si nemala skor narok na podporu?
@silviamich v norsku si nemala skor narok na podporu?
@anonym_c2abf4 tam som neriešila podporu keďže som šla na Slovensko a chvíľku robila na tu dohodu a až potom som šla na podporu, som so myslela že sa robí priemer zo všetkých zamestnaní a nie len z posledného
@anonym_c2abf4 tam som neriešila podporu keďže som šla na Slovensko a chvíľku robila na tu dohodu a až potom som šla na podporu, som so myslela že sa robí priemer zo všetkých zamestnaní a nie len z posledného
@silviamich robí sa priemer všetkých zamestnaní ale len tých čo boli na svk ... nie zo zahraničnými
@silviamich robí sa priemer všetkých zamestnaní ale len tých čo boli na svk ... nie zo zahraničnými
@zalka no toto keby som vedela tak na žiadnu dohodu ani robit nejdem 😔ďakujem
@zalka ona si nemoze preniest podporu z Norska? cez medzinarodny formular? lebo sak na urade som pocula ze ludia z rakuska co robili , si cez U1 formular preniesli podporu z rakuska na svk...tak som myslela ze to tak funguje aj z inych statov.
@zalka ona si nemoze preniest podporu z Norska? cez medzinarodny formular? lebo sak na urade som pocula ze ludia z rakuska co robili , si cez U1 formular preniesli podporu z rakuska na svk...tak som myslela ze to tak funguje aj z inych statov.
@balerina2025 už nie, už má priznanú podporu na svk.
@zalka no toto keby som vedela tak na žiadnu dohodu ani robit nejdem 😔ďakujem
@silviamich tak ja ta asi nechapem. skoda ze si si skor neprestudovala ako to chodi. mala som za to ze podpora sa da preniest cez formular. bezne to ludia co pracuju v menecku rakusku tak robia. ty si si to zjavne pokazila tym ze si vobec na slovensku robila.
@balerina2025 No nemusi to ist ani z AT, hoci by malo
@balerina2025 No nemusi to ist ani z AT, hoci by malo
@kiki68 ano malo. ved som to videla na vlastne oci ,.tak to asi tak funguje. dokonca ludia zo sr s TP v rakusku si prenasaju podpory do rakuska. takze ludia si to proste musia prezistovat.
@kiki68 ano malo. ved som to videla na vlastne oci ,.tak to asi tak funguje. dokonca ludia zo sr s TP v rakusku si prenasaju podpory do rakuska. takze ludia si to proste musia prezistovat.
@balerina2025 ano mas pravdu, vieš si preniesť podporu do druhého štátu. Ja som ale začala robit na tu dohodu a až potom riešila podporu ktorá mi to cele pokazila. Keby som vedela tak na žiadnu dohodu nejdem a radšej rovno na podporu
@balerina2025 ano mas pravdu, vieš si preniesť podporu do druhého štátu. Ja som ale začala robit na tu dohodu a až potom riešila podporu ktorá mi to cele pokazila. Keby som vedela tak na žiadnu dohodu nejdem a radšej rovno na podporu
@silviamich aha no skoda :( ja by som tiez netipovala ze to pokazi. a co si robila v norsku, tam je krasne
@silviamich aha no skoda :( ja by som tiez netipovala ze to pokazi. a co si robila v norsku, tam je krasne
@balerina2025 som robila čašníčku a potom manažérku v reštaurácii.
@balerina2025 som robila čašníčku a potom manažérku v reštaurácii.
@silviamich a neplanujes sa tam vratit? to si sa asinaucila aj po norsky ci anglictina ti stacila

@silviamich skúsiť sa odvolať?
Možno ti poradí @zalka