icon

Akú banku vybrať na nový bezplatný účet?

janisjoplin
28. feb 2025

Ahojte, od 15 rokov som mala účet v Tatrabanke, najprv zadarmo, potom som platila 3€, ale práve som si všimla, že už tam mám 7€, lebo som mala 28 rokov a to odmietam platiť, takže si určite budem prenášať účet. Ktorú banku odporúčate? Som úplne basic konzument, skoro všetko platím kartou, peniaze vyťahujem len občas, nemám žiadne pôžičky, hypo, poistenia... Stačí mi základ. Jediná vec, ktorú potrebujem je jednorazová karta, ktorú má Tatra, mám väčšiu sumu na účte, takže nechcem svojou kartou platiť na e-shopoch tipy Shein a Aliexpress a nechce sa mi kvôli tomu ani robiť si druhý účet. Keďže často platím veci online, tak by bodol prehľadný internet banking. Mesačný Spending report v Tatre mám celkom rada, ale nestojí za skoro 90€ ročne, má to aj nejaká iná banka? 😂 A samozrejme vedenie účtu zadarmo, ideálne žiadne alebo čo najmenej podmienok, keďže teraz mi chodí len rodičák 😁 Vďaka.

Strana
z2
misienka123
28. feb 2025

@janisjoplin tiež už pol roka nad tým rozmýšľam odísť z Tatry kvôli poplatku,ale ta fiktívna jednorazová karta je super,neviem ci to iná banka má

kristie571
28. feb 2025

@janisjoplin mne v Tatre navrhli, ze ak si od nich vezmem nejake 2 produkty, budem mat poplatok za polovicu, ak tri, tak zadarmo, alebo nejak tak, uz si presne nepamätam, no neplatim nic. Som s Tatra bankou dost spokojna, poplatok je dost vysoky no nechcela som odijst, tak sme nasli riesenie. Hlave mi vyhovuje ich za mna dost prehladna jednoducha appka a kopec funkcii v nej.

misienka123
28. feb 2025

@kristie571 súhlasím.. skúšala som 365ku,mame som platila cez banking niečo,no hrôza,nevedela som sa zorientovať..TB ma super priehľadnu app.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
petrofka
28. feb 2025

tu virtualnu kartu ma aj mBank myslím.

levik22
1. mar 2025

@janisjoplin ja som momentalne presla k Tatra banke. Bola som asi 15 rokov vo VUB a platila som 9 eur za ucet. Nonsense

nelca84
1. mar 2025

@janisjoplin ak splnas tieto podmienky na ucet zdarma, tak slsp, inak je poplatok 6e

matusformanek
1. mar 2025

@janisjoplin revolut?

nikkya
1. mar 2025

Ja mám mBank ,je tam jedine podmienka zaplatiť kartou tuším 70€ mesačne čo je nič ,výbery nad 70€ zdarma vo všetkých bankomatoch a má v ponuke aj dobijaciu ekartu pre platby na internete 🙂

pokemonkaa
1. mar 2025

Fio banka

iwka1984
1. mar 2025

@janisjoplin ja mám niekoľko rokov FIO banku a som Max spokojná aj so sporením. Takže za mňa jednoznačne FIO

nikasmile
1. mar 2025

Ja mám TB a nejdem meniť, najviac investujú do bezpečnosti, najprehľadnejšie, najinovatejšie funkcie. Myslím, že 7e nie je zruinujúca položka.

refly
1. mar 2025

Moja primarna banka je revolut. Ma jednorazove aj virtualne karty, ziadne poplaty, ziadne problemy. A alternativu mam fio, ked potrebujem slovensky iba - napr packeta nechce posielat veci na dobier, ak tam dam ten "strasidelny, zahranicny iban".
Za obidve platim jednu velku nulu. Predtym som mala raiku. To bola jedna otravna svina, nikdy viac... ano, IB v raike je trocha krajsie ako napr fio, ale nebudem platit kvoli tomu, ze grafika je trosku krajsia.
Ak by ste si isli robit revolut, tak cez niekoho link a este aj fasujete 40€ - ale musite si kupit kartu za 7€, tak "iba" 33€ :P

niekto2hy
1. mar 2025

@nelca84 SLSP a 365banka maju poplatok za platbu kartou a spracovanie platby v inej mene ako €.

romino
1. mar 2025

@nikasmile to mas rocne 84e
Neviem, ja mam mbank ..mozno dakych 17 rokov. Vtedy dako som nacusto odisiel z Tatry, ked riadne zvysili poplatok za ucet.

Fakt neviem preco by som mal za ucet platit.
Ich appka sa mi paci, mam virtualnu aj kreditku, aj debetku ...pridane do google pay.
Viem lahko vytvorit alebo skenovat QR kod, a tak rychlo zaplatit.
Osobne mi nenapada ziadna pridana hodnota, preco by som mal prejst inde, a zacat platit za ucet

nelca84
1. mar 2025

@niekto2hy nevieme ci nou potrebuje platit v zahranici. Ja by som zas nechcela ziadnu z tych malych bank, obavala by som sa bezpecnosti. So slsp mam velmi dobru skusenost aj ked mi zmizlo z uctu 300e, banka mi ich vratila do 2 dni... a bez navstevy pobocky, len cez telefonat na infolinku. V dnesnej dobe podvodnikov je pre mna bezpecnost na ucte dost podstatna.

rozculena
1. mar 2025

mBank
mám ju roky a nikdy za nič som neplatila,má aj možnosť vytvoriť si virtuálnu kartu

maranco
1. mar 2025

@niekto2hy aj VÚB má 2.5% poplatok

niekto2hy
1. mar 2025

@maranco Vidis,na tu som zabudol.😎

simca06022011
1. mar 2025

@janisjoplin kedze plnim par podmienok, neplatim 7EUR za ucet v TB. Treba si to pozriet. Vela bank tak funguje, ak sa nieco vyuziva, plni, znizuju sa poplatky

V pohode su aj banky ako mbank, fio.. ak mas vacsiu sumu na ucte, vies mat vo vacsine bank poducet (aj tatra to ma), ktory je ozanceny napr. ako sporiaci a k tej sume sa nedostanes platobnou kartou a pod, a ak mas naozaj dobru sumu, ktoru neminas, je podla mna aj skoda to len dusit na osobnom ucte a isla by som do nejakeho investovania (to pisem kvoli tej jednorazovej karte). ja osobne som vzdy uprednostnovala vacsiu banku (ale nie kvoli bezpecnosti, totiz vsetky su rovnako chranene podla mna), ale kvoli sluzbam = raz mozno budes chciet hypo, uver, kadeco... a vzdy je lahsie to riesit s vlastnou bankou :D Ale dnes uz davaju aj mbank aj 365 aj fio aj uvery, aj vsetko (to kedysi myslim nebolo)

zuzkac2711
1. mar 2025

@janisjoplin ja som tiež "kvázi v TB" mám Raiffeisen bank a účet zadarmo.. mám z účtu inkaso a chodí mi tam výplata tak mám zadarmo účet. Platím kartou máš tam aj výbery z bankomatu v akomkoľvek množstve bez poplatku prístup na IB .,. Odišla som z VÚB kvôli poplatkom ..

niekto2hy
1. mar 2025

@zuzkac2711 tuto @refly nadava na RF,ale ja tiez nemozem nic zle napisat na danu banku.😎

refly
1. mar 2025

@niekto2hy Ako, ja Vám to želám! :D mne len vyvolávali.... ako... nie často, ale aj 2x do roka je veľa, keď je to "nevyžiadaná oštara". Že mám ísť na pobočku aby som updatovala údaje, potom že som niečo vyhrala - to som googlila a že volali ľudí aby im dali nejakú kľúčenku, hrnček, a podobné kraviny... a samozrejme tlačili produkty. A mne to prišlo tak hrozne drzé.... že chcú aby som si vzala voľno a doklusala jak taký vôl na pobočku aby mi oni volačo pchali, alebo aby sa uistili že mám stále tú istú adresu. Raz som tam bola, lebo som niečo potrebovala a pani hneď že som už u nich tak dlho nebola?! Čo? :D Som nevedela že sa mám pravidelne chodiť ukázať. Raz som im aj do telefónu vynadala že žiadna banka toto nerobí. Rodičia majú tatru - sesterskú banku a ani tá nie je tak otravná.
Potom som potrebovala vystornovať platbu, poslala som reklamácie, ect... a ani za toho boha nie. A keď som si chcela zrušiť účet, tak tiež moc nechceli... že musím ísť na pobočku, kde som ten účet robila (odvtedy sú už aj iné pobočky a hentá mi faaaakt časovo nevychádzala) a keď som tam už velice došla, takže načo zrušiť, veď iba zmrazíme. No choďte mi do prdele, RF, celá jak ste. Viete koľko krát ma otravoval za tie roky revolut alebo fio? 0. Raika mi príde ako také otravné decko... Za asi 10 rokov som chcela od nich iba 2 veci a s obidvomi bol problém a nechceli vyhovieť/nevyhoveli. možnože som mala iba divné šťastie, ale mňa si fakt nezískali a tým pádom by som ich ani nemohla odporučiť.. Revolut aj Fio plnia tú istú funkciu a vedia to bez toho, aby ma obťažovali.
Bánk je jak nakydaných. Raika sa neblisla.

niekto2hy
1. mar 2025

@refly Aj mne volali,ale brat dovolenku kvoli tomu som si nemusel.😎

refly
1. mar 2025

@niekto2hy No, ja som tam tiež neišla... len ani nechceli povedať dopredu, čo chceli, že "poriešime na pobočke". Tak som musela googliť na nete a tu chvíľu byť v neistote že či je nejaký problém. A tá samotná požiadavka: "príďte, lebo sme si zmysleli. Sme otvorený v pracovné dni, len do 16:30 🙂 " No... nedojdem.

miriama94
2. mar 2025

@janisjoplin ja mám ČSOB smart účet, a je úplne zadarmo, nemusím ani žiadne podmienky spĺňať, aj aplikácia mi príde dosť priehľadná. Takže som spokojná.

majka2959
2. mar 2025

@janisjoplin mBank má e-kartu, na ktorú sa dá presunúť ľubovoľná suma z účtu.

akvi
2. mar 2025

Tiež mám mBank a ekarta je super na platenie na e-shopoch a pod. Poplatky žiadne alebo úplne smiešne, ak nezaplatis kartou min. 70 éčok.

kaake
2. mar 2025

@janisjoplin ja mám 365, csob a fio. Všetko bez poplatku a so všetkými som spoko.

luban1983
4. mar 2025

@janisjoplin , účty zadarmo UniCredit, ČSOB, mBank, Fio.

Strana
z2