Akú banku vybrať na nový bezplatný účet?
Ahojte, od 15 rokov som mala účet v Tatrabanke, najprv zadarmo, potom som platila 3€, ale práve som si všimla, že už tam mám 7€, lebo som mala 28 rokov a to odmietam platiť, takže si určite budem prenášať účet. Ktorú banku odporúčate? Som úplne basic konzument, skoro všetko platím kartou, peniaze vyťahujem len občas, nemám žiadne pôžičky, hypo, poistenia... Stačí mi základ. Jediná vec, ktorú potrebujem je jednorazová karta, ktorú má Tatra, mám väčšiu sumu na účte, takže nechcem svojou kartou platiť na e-shopoch tipy Shein a Aliexpress a nechce sa mi kvôli tomu ani robiť si druhý účet. Keďže často platím veci online, tak by bodol prehľadný internet banking. Mesačný Spending report v Tatre mám celkom rada, ale nestojí za skoro 90€ ročne, má to aj nejaká iná banka? 😂 A samozrejme vedenie účtu zadarmo, ideálne žiadne alebo čo najmenej podmienok, keďže teraz mi chodí len rodičák 😁 Vďaka.
@janisjoplin ja som v TB od 2011 a za účet som platila len 2x, keď som si neustriehla zmenu programu odmeňovania. TB je banka pre aktívnych klientov, takže sa snaží odmeňovať tých, ktorí tam majú aj iné produkty (či už úverové, alebo sporiace). Ja osobne mám KK (aj kvôli cestovaniu), DDS, rôzne sporenia (sebe a deťom), teraz už aj hypo. Ak vieš byť v týchto veciach (všetky ponúkané produkty, nielen mnou vymenované) aktívnym klientom, tak tu zľavu vieš mať.
Mám ešte Fio účet, ale kvôli sporeniu. Ako hlavná banka by mi nevyhovovala. A aj tá appka je za mňa veľmi slabá.
Ja ti neporadím konkrétnu banku, skôr si skús ty pozrieť, čo ktorá banka ponúka, aké zľavy ti vie poskytnúť, resp. ty vieš využiť, pretože každý to má inak a každá banka ti vie poskytnúť účet zadarmo (ale pozeraj k tomu aj prídavné služby, napr. spomínaný výber z bankomatu,…).

@luban1983 365 bank