Akú hypotéku dostaneme pri našich príjmoch?
Ahojte, predtým ako to budem riešiť v banke alebo poradcom, vedeli by ste aspoň orientačne povedať aku hypo môžeme čakať keď ja mám 1000 v čistom a muž 1200? Myslite ze by sme dostlai hypo na 200 000 nehnuteľností?
Ešte chýba počet nezaopatrených detí
problém si vypočítať napr. tu?
https://www.slsp.sk/sk/kalkulacky/kalkulacka-uv...
@katkaseiner deti nemame. Ja mam 25 a muz 28. No tá hodnota nehnuteľností by bola 200 000 cca
Povie ti to hocijaká hypo kalkulačka. To už sú ľudia naozaj tak leniví googliť?
20% nasetrenych mate?
@lilope no len mnaeby zaujímali realne skusenosti lebo tie kalkulacky tiež nie sú úplne presne
Niečo nasetrene mame ale chceli by sme keby sa dalo založiť dom rodicovsky prípadne požičať si na zvyšok tých 20%
Reálnu sumu ti povedia v banke, záleží aj od iných faktorov. 100% ceny nehnuteľnosti ale nedostanete, no aj tam sú možnosti ako to vykryť a aj ti ti povedia v banke 🙂
tie kalkulacky su pre tvoje ucely uplne postacujuce, urcite lepsie ako anonymne rady na zaklade 2-3 informacii z MK... uz potom ci dostanes a kolko, je na posudeni kazdej jednej banky, aj tie sa lisia medzi sebou. A to si obehnes osobne.
Zavolaj hocijakemu finančnému poradcovi čo nájdeš na nete. Ich služby sú zadarmo a stačí mu povedať situáciu a on to povie čo si môžete dovoliť. Ja som tak robila a telefonovali sme 10-15 minút a všetko mi povedal ako vravím zadarmo
neidem kritizovat, ale ak si chces este aj tych 20% pozicat, z coho budes splacat? Ocividne ste este nic neusetrili a planujete sa zadlzit na celkom dost penazi a kopec rokov.
Pre svoj dom založiť rodičovsky chcu to vôbec rodičia dovolia či len tak je to váš plán z mužom že založime rodičovský dom.Zakryte sa s takou perinou na aku mate.Za ten čas sa môže s vami niečo z jedným alebo druhým stať a rodiča skončia na ulici.Toto by som nikdy neurobila.Preto že vy chcete 200 tisicoví dom chcete založiť rodičovský. To bude niekto taký prepáč hlúpy v dnešnej dobe že založi svoj dom.Nedavno bolo v občanovi za dverami chceli pomôcť synovi založili svoj dom a teraz realne hrozí že o dom prídu.Syn nesplaca banka oslovila ich.Ani na to nemate prijmy s prijmom 2200 eur dom za 200 tisic pôjdeš na matersku kto to bude platiť výsoku hypotéku. Z jedneho platu.Rozmyšľaj nie ja chcem my chceme.Kúpte si bez rodičovskej pomoci. z
Založiť dom rodičov by bolo obrovske riziko pre nich samých. Ostane za 30 rokov jeden ID nikdy nevieš a mate problém.Nemate 20% našetrených a idete kúpovať dom za 200 tisic.A ťahať do toho rodičov a TY by suhlasili založiť svoju strechu nad hlavou aby mali na dôchodok starosti. Hlúpy by boli.
Nechcem ta odhovárať, ale ešte skus 2-3 šetriť a potom rozmýšľať nad hypotékou. Kým ste mladí, nemáte deti. Lebo 200tis hypotéku vám nedajú. Minimálne tých 50tis budete musieť brať spotrebak, aj to neviem, či v takej výške sa dá brať. Úver budete platiť možno 600e, plus spotrebak 300e, plus energie za bývanie. Strava atď. A príde dieťa a ste v prdeli.
@kavasmliekom na splátke pridaj.. akurát sme riešili 160tis.. splátka je 800€ a to máme ešte ponížené o všetky možné benefity banky 🙃… šlo to len cez manželov príjem, keďže stačil, ale to je 3500mesačne a už som mala pocit, že sme s výškou hypo na hrane
@denkabemommy tak áno, ale už ani to by nemali ako splácať. 2200e nie je nič v dnešnej dobe. Nie ešte platiť úver a nespať po nociach
@kavasmliekom úplne súhlasím, najmä, sú mladí.. ja by som na ich mieste šla do menšieho bytu v lepšej cene, ten za pár rokov predať -vyššia hodnota a potom kúpiť niečo ďalšie
ale viete dostať aj 200t hypo ak máte dostatočný príjem a hodnotu zabezpečenia 😉 tak netreba ani úver, ani žiadnych 20% cash ako sa píše vyššie keď zakladáte povedzme 400t (príklad)
@zuzanka.zuzu dostatočný príjem je 2200e?
@kavasmliekom máš úplnu pravdu suhlasim s tebou.
No my sme boli v tom že tých 2200 dokopy by malo staci kedze okolo 1000 by sme vedeli platiť kazdy mesiac splatku hypo
Pdola tej kalkulacky je Max čo nám dajú 155000 tisíc k tomu 40 000 by sme museli mat aj tak my takže by to vyšlo, splatka okolo 900 eur
To chcete ísť na doraz s hypotékou? Treba si nechať aj rezervu, nikdy nevieš 🤷
Áno kalkulačka je orientačná. My aktuálne riešime hypo v slsp. Banka avizuje úrok 3,89 ale nikdy to neni pravda v skutočnosti. Nám dali 4,19 a to je manžel myslím veľmi bonitný klient.
@jesenzima teraz mame najom 750 eur tak to ked priplatime par stoviek tak aspon už budeme splacat svoje
@carter30 aha cize ani tie úroky ktoré ohlasuju nemusia byť take ako sa zdaju
A deti neplanujete? Ako z rodicaku a 1 platu zaplatis 1000e hypo?
@sisa_s mozno az tak o 5-7 rokov
Lenze k splatke hypo si treba pripocitat vodu, elektriku, smetie, dane, poistenie na dom, to mas v zavislosti odkial si plus minimalne 300e. A nikdy nevies ako uroky po fixe pojdu hore.

nepises vek a aka je hodnota nehnutelnosti (teda kolko mas nasetrene na nu uz). Z tvojho veku sa da zistit na kolko rokov ti ju daju (alebo nedaju).